Завоят на ГЕРБ може да е заради заплаха на Манолова

Политолог: Тя ясно обяви, че БСП ще атакува актуализацията в КС
Обновена: 30 юли 2014 15:49 | 30 юли 2014 15:46,
62
Завоят на ГЕРБ може да е заради заплаха на Манолова
Снимка: архив Булфото

Причината ГЕРБ да се откажат от ремонта на бюджета и да напуснат парламента може да е в заплахата, отправена от Мая Манолова, че актуализацията ще бъде дадена на Конституционния съд. Това предположи политологът Антоний  Гълъбов пред БНР. 

Той беше категоричен, че само публичната информация трудно може да даде смислен отговор на поведението на политиците. Според него очевидно има втори план на спектакъла, който действа мощно. „Моето предположение за причините за решението на ГЕРБ е свързано със заплахата, много ясно артикулирана от Мая Манолова, че БСП има намерение да атакува решението за актуализация пред Конституционния съд”, каза Гълъбов. Той допълни, че социалистите имат необходимия броя депутати, за да стартират процедурата. Според Гълъбов можело да се стигне и до решение на съда в полза на БСП, което да внесе повече хаос.

Още по темата
„Има и някакъв междуличностен план”, каза още Гълъбов.

Той припомни, че преди да обяви решението си лидерът на ГЕРБ разговаря с Михаил Миков. „Очевидно разговорът е приключил с категоричен отговор от страна на Миков, че партията му ще блокира приемането на бюджета”, каза политологът.

Антоний Гълъбов припомни и думите на Лютви Местан, че е настъпило време разделно. Според него поведението на политиците от днес показва, че предстои много агресивна предизборна кампания, която може да доведе до ниска избирателна активност. „Ако имаме такава, възможността да възпроизведем парламент, който няма да довърши мандата си, нараства”, каза още политологът.

Той беше категоричен, че след днешните събития политическата криза ще нараства. „Отказът да бъде актуализиран бюджетът и този на НЗОК може да изправи различни системи в държавата пред изключителни трудности”, смята Гълъбов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До аметЯсно съм го написала!Истинката коалиция продължава със золумите!"На днешното си последно заседание МС е взел решение договорът за предоставяне на концесия на компанията"Юлен"за ски зоната Банско да бъде променен,като се уточнява площта на концесията.През декември екологични организации предупредиха,чеактуализиране на концесията ще представлява узаконяване на нарушенията в ски зоната.През февруари прокуратурата установи,чечаст от пистите и съоръженията в ски зоната са строени в нарушение
26
2
 
2
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До амет 26,От това ли заболя-коя е коалицията?Не е ГЕРБ!"Ето защо Орешарски подаде оставка на 23.07.2014г.Цяла България се чудеше защо беше цялото бавене на тази оставка.Защо и Орешарски 2 седмици по рано обяви точно тази дата. Истината излезе.Хиляди декари продадени на Южен поток ден преди ОСТАВКАТА!Само ден преди това МЗГ е продало на Южен поток България АД,хиляди декари държавна земя.Справка в Служба по вписвания Варна,показва че на 22.07.2014г,са извършени редица прехвърляния на държавна зе
25
4
 
7
 
! Отговори
Dekadent преди 9 години
Простичък въпрос - защо се съгласяваш и на другия ден се отмяташ при това публично?! 1. има тайни пазарлъци и извиване на ръце2. Ти си ветропоказател и единственото нещо което следваш е линията на Белия дом или какво е настроението на масите.3. Изобщо нямаш идея за какво става на въпрос и решенията които се взимат се актуализират всяка секунда съобразено с n-брой разногласни мнения.Както беше казал Боце по време на президентските избори - " и магаре да ви предложа, ще го изберете"...
24
3
 
2
 
! Отговори
аз само малко, леко преди 9 години
Ще се Пее на бостана.
23
3
 
11
 
! Отговори
Water mellow биля преди 9 години
Ментата щял да бъде финансов министър при бостаните. А знойното Лиле - на магистралите.
22
7
 
9
 
! Отговори
амет преди 9 години
И за най- незнаещия стана ясно,че герб играе вече с дпс-Да е честита коалицията "бостан"на рали1 и на подобните му,които обясняват всеки провал,споходил вожда им с някаква тактика.Просто и шубелия.Да не говора какъв ветропоказател е като "политик"
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този кух старчок Тиквата изпаднал старческа деменция не помни че вчера се пъчеше като мома на **й да се гласува бюджета, а днеска вече не иска да го подкрепя. Тоя е абсолютен откачалник. Кретенизма вече има ново измерение. Тиквата.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До калинкоИзвинявам се на г-жа Лещанска,става въпрос за ем.антова.
19
2
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Доколкото гледах заседанието, Манолова с нищо не може да спре актуализацията на НЗОК и бюджета. Защото по правилник трябва да има минимум 3 дни между първо и второ четене - има ги. Специално депутатите си удължиха времето с един ден, за да приемат поправките. Манолова заплаши точно срока от 2 дни, който беше променен после на 3 дни - всичко е законно. Единствено предложението за повече власт на служебния кабинет пропада, защото не може да вземе в срок за правилника на парламента.
18
3
 
9
 
! Отговори
една Българка преди 9 години
Велико Народно Събрание е единствения изход от така създалата се абсурдна ситуация.Да бъдат направени необходимите промени в Конституцията и начертани ясно точките, които следващите правителства трябва да изпълнят, независимо от това, коя партия ще спечели изборите. Останалото го знаем всички, 25 години, загубени в мъглата на криворазбраната демокрация и разкъсвани от това, каква да бъде посоката на България, на изток или на запад.
17
8
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Малеее,голям пич била тази Мая Манолова,че изпоплашила била всички!Просто Борисов си изигра добре козовете,личи и по реакциите във форумите.На опитите на коалиционния партньор БСП да набута ГЕРБ при ДПС,Бойко тури края на тази парлама!За какво ли протакаха и оставката?Къде са парите и колко комисиони?А тук се плюйте един друг.Време разделно-за едни парите,за другите трохите-25 г.не ви ли стигат мизерия?"ПРАВИТЕЛСТВОТО"ОРЕШАРСКИ"ПОДАРИ СТОТИЦИ ДЕКАРИ ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ НА ЮЖЕН ПОТОК"-Бивол,днес.
16
5
 
10
 
! Отговори
калинко преди 9 години
Какво падение,каква слепота демонстрираха днес Лещанска и Безлов по БНР.Силната им пристрастност към герб и лично към вожда бб ги кара да тълкуват превратно събития и факти от днешния ден с явната цинична нагласа и на двамата да възхваляват по един безпардонен начин кьопавата и врътлива позиция на техния любимец.Къде е лозанов да види,че няма никакво противопоставяне на гледни точки при тази водеща,а само едностранно и манипулативно се поставят събития и факти в полза на герб.Аман от продажници.
15
1
 
2
 
! Отговори
бг преди 9 години
МНОГО СЕ КЕФИМ,,КРИЗА ,БЕЗ РИЗА И БЕЗ *** ,НЕКОЙ ,НЯКОГО ЩЕ ЗГАЩИ И ЩЕ ГЛЕДАМЕ СЕИР СЛЕД СЕИР ЩОТО КОЙ СИ НЕМА И ДЕЗ КРИЗА СИ Е БЕЗ РИЗА А НЕКОЙ ДА ПОСТЯТ ЯКО???
14
8
 
15
 
! Отговори
ДО 17 преди 9 години
Каза Тиквеника и отида да лъска бастуна над портрета на Бойко Тиквата. Колко шизофреничен откачалник трябва да си за да се кефиш да ти казват куче, нищожество, да те пращат в 21 век да садиш картофи и лук. Трябва да си болен като лидера си шизофреник. Тиквата още не знае че в брака си с Местан той ще е момата. Този път освен оставката, народа ще вземе и главата му - Буквално. А ти ще си останеш Тиква - ***, ограничен и примирен селски ***.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 16: *** като пишеш тези неща виждал ли си го да го прави или само говориш глупости!!! И що ли се изненадвам като знам,че останахте само глупаците в БГ!!!
12
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата целуваше ръката на Доганя, а сега ще прави св***и на Местаня. Официално след изборите ДПС ще управлява страна. Гласуваш за Тиквата, получаваш Доган. Това е краят на селския бек от Банкя.
11
4
 
7
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Ти политолог ли си или политотъп? Трябваше да гледаш заседанието до край и щеше разбереш, че основанието за атака на бюджета от Манолова отпадна. Ко разсъждаваш просто незнам!
10
1
 
1
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До Дичо"За пореден случай", "ректорат да котка"Ти си Исполин! Не, ти си Титан!!!
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забравил си е ФЕСА и затова е избегал ББ.Утре ще му дадат нов ФЕС. Той нали си пада ШАПКАР и без ФЕС не може.Обгрижват си го *** на фи те
8
6
 
11
 
! Отговори
Леко с гледането преди 9 години
на боб и кафе! Утре Борисов 2 отново ще е на линия и ще се гласува бюджет. Той Светиня му така обича, леко да стресне електората и после да каже, че го е спасил. Борисов 1 ще е в отпуск. Виж за по нататък не гарантирам как ще се подредят.