БСП посреща 123 г. с пейнтбол на Бузлуджа и закон за Космоса

Под историческия връх слово ще държат Станишев и Миков
31 юли 2014 18:57,
74
БСП посреща 123 г. с пейнтбол на Бузлуджа и закон за Космоса
Снимка: архив Булфото

БСП ще отбележи 123 години от основаването на социалистическото движение у нас с турнир по пейнтбол на историческия за комунизма връх Бузлуджа. Вечерта ще завърши под звуците на рап изпълнители.

Още по темата
Турнирът по пейнтбол ще се състои в събота, съобщи БТА. Той е организиран от  Младежкото обединение в БСП. Битката ще е под наслов "Честна игра" и в нея ще се включат млади социалисти и млади депутати от левицата. Всички участници ще получат грамоти, а за първите три отбора ще има награди.

Вечерта за доброто настроение на привържениците на столетницата ще свири младежката група "Gold Rush", ангажирани са диджеи и рап изпълнители.

Междувременно БСП сложи финала на законодателната си дейност в този парламент със закон за Космоса. Проектът за космическата дейност е внесен днес в деловодството на парламента и е качен на страницата на Народното събрание. Негов автор е соцдепутатът Мартин Захариев. В него освен че урежда дейностите по изстрелване, летателната експлоатация, насочването и приземяването на космически обекти, избраникът въвежда и разрешителен режим за изстрелване на кораби и ракети в Космоса.

Както във всеки закон, не са пропуснати и глобите. Захариев предвижда от 10 000 до 100 000 лева глоба за всеки, който изстрелва космически кораб без разрешително. При повторно нарушение глобата скача до 500 000 лева.

Иначе традиционният събор на левицата ще започне на 2 август от 10.00 часа на историческата поляна под върха. Тази година мотото е "Силна БСП - единна левица".

Пред членовете и симпатизантите слово ще изнесат досегашният лидер на БСП Сергей Станишев и новоизбраният - Михаил Миков. Слово се предвижда да произнесе и председателят на партия "Български социалдемократи" Георги Анастасов.

Освен политическите послания е предвидена и развлекателна програма под надслов "Българската левица има таланти", в която ще участват танцови състави и популярни изпълнители, съобщиха от пресцентъра на партията. Ще бъде връчена и традиционната награда за лява публицистика – на журналиста от "Дума" Александър Симов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: БСПБузлуджа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
36
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Заради такива простотии Столетницата умира- пейнбол и рап!!! Кого се опитват да впечатлят, младите, които отраснаха с белезите на комунярското 70 годишно робство???Бог да я прости, жалката партийка!Няма да си спомняме с добро за нея!!!АМИН!!!
8
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Желая на партията и на комунистите да ги полее проливен дъжд с гръмотевици.
7
4
 
23
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Към празничната програма щели да бъдат включени няколко интерактивни събития. Специален пейнтбол турнир за пенсионери 75+, които ще се замерят с яйца и торти. Освен това за желаещите ще се организира космическа обиколка с летящата чиния около планетите на слънчевата система. Чинията ще кацне на Юпитер и Сатурн, където червените бабички ще имат възможността да разгледат забележителностите и да се запознаят с местните си връстници. Миков няма ходи на обиколката, щото ще бъде пиян като талпа.
6
3
 
9
 
! Отговори
читател преди 9 години
Само не мога да разбера защо пишете думата космос с голямо к?Освен авторът на статията да е от типа "крива ракета".
5
2
 
32
 
! Отговори
ined преди 9 години
Тоя Захариев какво изобщо разбира от космически кораби, да си гледа там порносписанията и да не дава акъл за неща дето не разбира.
4
2
 
32
 
! Отговори
космонавти преди 9 години
"Бързо в чинията всички *** и да излитат към Марс!"Летящата им чиния с разрешително ли е, защото иначе ги грози глоба от 10 000 до 100 000 лева глоба.
3
2
 
27
 
! Отговори
Студент преди 9 години
Значи, да преговориме. Ако искам да изстрелям метерологичен балон в орбита(не помня коя сфера се водеше), трябва да си изкарам разрешително иначе ще ме глобят до 100 бона?! Тоя определено не е добре психически! Качвай се на чинията и да те нема, другарю!
2
3
 
35
 
! Отговори
Smile преди 9 години
Всички *** в чинията и право в Сибир с еднопосочен билет.
1
3
 
44
 
! Отговори
горе на черешата преди 9 години
Бързо в чинията всички *** и да излитат към Марс!