Шаламанов се заема с визията за "България в НАТО 2020"

Найденов го предупреди, че няма да му е лесно с бюджета
2
Шаламанов се заема с визията за "България в НАТО 2020"
Снимка: Булфото

Сред приоритетите на министъра на отбраната в служебния кабинет Велизар Шаламанов е подготовка на визия за "България в НАТО 2020" и представянето й на предстоящата среща на върха на Алианса в Уелс. Това обясни самият той, след като пое поста от предшественика си Ангел Найденов на традиционната церемония във военното ведомство.

Друга основна задача за Шаламанов е разработване и приемане от Министерския съвет на национална програма, която да покаже как може да се достигне нивото от 2 процента от БВП да бъдат изразходвани за отбрана.

Приоритет е и активирането на работата на Индустриалния форум, в който членуват компании от отбранителната промишленост, ведомства и университети.

Шаламанов посочи, че още от сега може да заяви ясната структура на екипа си - предложил е двама заместник-министри - по отбранителна политика и по управление на ресурсите, както и съветници.

Ангел Найденов очерта три предизвикателства пред новото ръководство на МО. Първото е свързано с бюджета на министерството, който е намален след актуализацията на парите за НЗОК, второто - с участието на военнослужещите в подпомагането на населението, на местните и регионалните власти при бедствия и третото е свързано със средата за сигурност и развитието на кризата в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари