В БСП има напрежение, но то е за добро, убеден е Миков

"Борисов да си изтегли кадрите, щом не ги е пратил в кабинета"
Обновена: 21 авг 2014 14:10 | 21 авг 2014 11:13,
72
В БСП има напрежение, но то е за добро, убеден е Миков
Снимка: архив БТА

Лидерът на БСП Михаил Миков призна, че в БСП има напрежение покрай реденето на листите. Според него обаче това е за добро и си пожела така да бъде през цялата кампания.

Един от случаите, в които напрежението стана явно, е сблъсъкът в Благоевградската организация на левицата. Социалистите там се противопоставиха на кандидатурата на Кристиан Вигенин за водач, предложена от ръководството, и настояха Корнелия Нинова да оглави листата. След гласуване Нинова събра най-много гласове, но неубедително. Затова отново ръководството ще решава проблема. Лидерът Миков вече обяви, че пак ще предложи кандидатурата на Вигенин.

Още по темата
„Напрежение има, добре е, че има напрежение. Има сериозна ангажираност и се надявам, че това ще продължи, за да постигнем добър резултат“, каза Миков.

Той обясни, че днес ще разговаря с лидерите на БСП в Благоевград, за да разбере защо се е стигнало до този шум около избора на водач. „БСП е национална партия, търси се национално представителство на изборите“, каза още Миков, мотивирайки подкрепата си за Вигенин.

Лидерът на БСП отново коментира наличието на кадри на ГЕРБ в служеното правителство. Той припомни, че този кабинет сменя зам.-министри, областни управители, шефове на държавни агенции.

 „Как ще обясните че зам.-кмет на Бургас и на Пловдив, които е ясно, че се управляват от ГЕРБ, стават зам.-министри. И изведнъж се явява Борисов и казва, че няма общо от тях. Излиза, че ГЕРБ няма нищо общо с ГЕРБ“, възмути се Миков. Той призова Борисов, щом твърди, че не е пращал тези хора в кабинета, да ги изтегли. „И най-напред Ваньо Танов“, каза той.

Миков обясни, че с днешна дата БСП няма никакви отношения с ДПС. „Тепърва ще видим, нека минат изборите“, каза още соцводачът.

Лидерът на БСП коментира призива на Вигенин за преференциален бойкот на червените листи. Миков припомни, че именно БСП са въвели преференциите и затова се надяват хората да се възползват от тях. „Да казваш точно преди избори, че БСП не трябва да спечели изборите - не зная как се чувства Кадиев и социалистите, които работят за успех“, каза още Миков.

Соцлидерът коментира и проблемите около КТБ. „Отговорността е на централната банка и тя трябва да си свърши работата, независимо как ще приключи този казус – с оздравяване или ликвидация на банката“, каза Миков. Той призова да се хвърли светлина върху сметките. „Чух, че община Бургас имала около 20 млн. лв. В КТБ. Как така?“, коментира лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 43,къде я четеш тази статия?
36
5
 
1
 
! Отговори
червената шапчица преди 9 години
Някой все пак да си зададе въпроса, защо БСП е оцелява 120 г. въпреки вътрешните брожения, които не са новост, и въпреки предателите в нея!!!
35
6
 
0
 
! Отговори
СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ преди 9 години
Класическо правило е, че всеки е длъжен да бъде умен, а тези които са успели да достигнат върха на мъдростта се обграждат с начетени и разумни хора, както това се случва в БСП. При Бойко Борисов и двете условия отпадат налице е силно изразен интелектуален дефицит, а що се отнася до умното обкръжение не вярвам умни хора, интелигентни да се жертват да влязат в обкръжението му.
34
5
 
6
 
! Отговори
пенчо преди 9 години
Битката е много проста...или мафията ГЕРБ или България !
33
0
 
4
 
! Отговори
Прост Гербер преди 9 години
Медиите да престанат да се опитват от сухо л***йно, дъвка да си правят!
32
6
 
4
 
! Отговори
червена баба преди 9 години
Ако БСП проумява мисията си на националноотговорна партия не трябва да допусне катастрофата Герб отново да се върне на власт. Защото ТЕ чакат, вече съюзени и, предвкусващи бленуваната власт, точат зъби, обградили плячката.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо няма статия, че вчера правителството е взело разрешение за разполагане в България на 12 изтребители F15 и пристигането на до 500 американски военнослужещи?
30
6
 
0
 
! Отговори
кронос преди 9 години
В БСП си има Устав, който всеки трябва да спазва. Месните организации не могат да налагат кандидатури.Историята с Вигенин се преекспоанира от медиите.
29
2
 
4
 
! Отговори
do 36 преди 9 години
Защото, както виждаш, днес.бг е червена медия и аудиторията и е червена и предимно русофилска. Та не трябва да им се разваля рахата.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Намалете волюмето на напрежението, моуя ви, коуеги!
27
2
 
6
 
! Отговори
ХА ХА преди 9 години
Цялото ви БСП-лява българия е една голяма карикатура! А миков е едно петно от червено вино върху нея! Ха ха!
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората не искат Вигенин, той пак им го натрапва! Ако Нинова не му е симпатична, да си каже в прав текст!
25
0
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Впрочем защо няма статия, че Русия е "смекчила" контрасанкциите си, поради недостиг и липса на заменяемост за млада сьомга, арпаджик и картофи за разсад или нещо от сорта?
24
0
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До до Пешко:)))
23
0
 
8
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
микуф някой пият от мъка,други пият от радост ТИ ПИЕШ ОТ СУТРИНТА И ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН,ха наздраве!Забравих да ти кажа др.микуф,че много голям зор ще бъде да влезете,че и да вземате решения в следващия Парламент!?!?!?
22
1
 
9
 
! Отговори
220 Vолтов преди 9 години
Напрягате се взаимно Мишо , един дава назад ,друг напред и се получава напрежение ,ама това е нищо ,като ви напрегне избиратело на изборите тогава ,че усетите как влиза у г........о ,ама няма да ви е хубаво
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю Миков, стига сте се оправдава с Борисов, дайте да видим ние какво ще правим на тия избори, че ГЕРБ пак ще ни отнесат като куцо пиле домат. Ама тоя път ще ни бият с много.
20
2
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Ако активността на изборите е над 50% в парламента ще са само герб, рб и дпс, като последните я вземат 20 депутата, я не. Половината гласове за кутевци ще се разпределят между, както следва: бюрек ага парти (ковачки и поробените миньори - горе доле 50 000 души), Волень Сайдерович Ефенди парти (*** - към 50 000), АБВ парти (тука може към стотина хил да отидат), НФСБ-ВМРО (около 20-30 хиляди разочаровани кутевци-псевдо патриоти). А нито една от тия няма да влезе
19
3
 
12
 
! Отговори
! преди 9 години
Тоз Миков какво мънка? Попиляха държавата, назначаваха си техни хора навсякъде, за да им подписват договори и да крадат държавните пари, сега се прави на загрижен!Ай сиктир, както казват коалиционните партньори на БСП.
18
3
 
10
 
! Отговори
Другари турци от БСП преди 9 години
Другари турци от БСП, отивате при НДСВ и Атака извън парламента и под 4 %.