Промениха "Визия 2020: България в НАТО"

Какво точно пише в новия вариант обаче не стана ясно
33
Промениха "Визия 2020: България в НАТО"
Служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов. Снимка: БТА

Съветът по сигурността към Министерския съвет одобри с консенсус работния документ „Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана“, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата
Това стана, след като първоначалната версия на документа беше силно разкритикувана заради крайната позиция спрямо Русия и служебният премиер Георги Близнашки настоя да бъде преработен.

В утвърдения вариант на документа са отразени становищата на всички отговорни институции. В следващите дни Визията ще бъде публикувана за обществено обсъждане, съобщават днес от правителствената пресслужба.

Във „Визия 2020“ се предлага актуализирана оценка за външната среда за сигурност, обосновават се ползите от инвестиции в отбраната, определя се пътят за достигане на по-високи разходи за отбрана в съответствие с дискусията в НАТО.

Работният документ посочва също така основните необходими способности за съвременната отбрана на България.

На базата на тази Визия и решенията на Срещата на върха на НАТО през септември 2014 г. МС ще приеме Национална програма „България в НАТО и в Европейската отбрана – 2020“, в съответствие с приоритетите и задачите на служебното правителство, допълва от пресслужбата.

Така и не стана ясно обаче дали и в преработения вариант е записано, че провежданата от Кремъл "нова хибридна война, съчетаваща конвенционални методи с похвати от партизанска, кибернетична и информационна война", е една от основните заплахи за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: НАТОВизия 2020
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Ицо преди 9 години
До Анонимен 23Друже, забравяш Бойко Ноев! Завършил МГИМО, усърден службаш при Петър Младенов, от много "наш" произход, докъде го докара в престараването си пред новите господари! Ами Свиняров, дето съсипа ракетните ни войски и който снабди бойната ни авиация със самолетчета, които биха правили чест на всеки аероклуб.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ре Визия 00
18
0
 
5
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
ще изчакаме другарите да си публикуват "визията" и ще си дадем оценката. като начало има един въпрос. как се съчетава бюджетно - увеличението на разходите за нато, юп, уестингхаус и.. здравеопазването, обучението и пенс. застраховане? или това е извън "визията" на овенните?
17
1
 
14
 
! Отговори
Слепци преди 9 години
Заплахата за България идва от южната граница оттам нахлуват нарушителите и враговете следователно там трябва да бъдат съсредоточени усилията, а не от север
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шаламанчето - поредното *** на задокеанската "демокрация", провеждаща мироналагащи операции без да се съобразява с нищо и никого! Поредното детенце на комунисти, станало човек (за съжаление полу), защото предателят никога не е човек! "Изучено" в СССР, ползвало благинките на номенклатурата и сега изтъпанено редом с "антикомунистите" Боко и комсомолчето Роско да плще, за да заработи поредното предателство! Жалки човечета, които когато и да заплюеш, все ще е късно! Боже, пази България!
15
0
 
13
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
за разни глупости правите референдуми, а защо не направите един да видите колко "много" българите държат на тези бази. Дори и с новите ви системи за промяна на резултатите ви при вота подарени ви от тези на които лижете задните часи, ще загубите. И ако стане война, колко ще вдигнат оръжие срещу руснаците, аз лично, никога.
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 17Тогава си тръгвай.
13
0
 
8
 
! Отговори
сухои преди 9 години
каквото и да пише е без значение до 2-3год варшавският договор се възтановява но с друго име
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде, помашкия плевел кога ще обявява война на Русия. Той мрази толкова силно Русия, защото именно тя е сложила край на 5-вековното господство на неговите над българите. И доста фесове са поизклали руснаците. Мдаа ...
11
1
 
34
 
! Отговори
123 преди 9 години
"Президентът" кога ще обяви война на Русия за да видим кой ще го последва?
10
0
 
25
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Визия българия в НАТО 2004-2014. БА:Военни - 2004г. - 60 000. 2014г. - 23 000Изтребители 2004г. 42бр. 2014г - 15бр.Танкове боеспособни 2004 - около 800, 2014 - около 300Друга бронирана техника близо 40% по малко 2014 от 2004 г.Български космически войски(да имаше). 2004 - 2 спътника от 80-те. 2014 г. - 0 - ликвидирано.Може да съм допуснал леки грешки но това са приблизителните числа.
9
0
 
14
 
! Отговори
dimitarvidinov преди 9 години
Предишнaтa визия я нaписa някой секретaр нa Джон Мaккейн,след товa обaче го рaзглaсихме и от Руското посолство решихa дa го рецензирaт.Сегa ми е много интересно кaкво ще съчиним ,че дa е богуугодно и нa двaмaтa ни господaри.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква информационна война водят срещу нас когато по руската телевизия от 25 години никога не споменават за българия освен ако има някакво бедствие или авария.
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия не е проявила никаква агресия. Именно НАТО и в частност САЩ подготвиха разкъсването на Украйна, като целяха да предизвикат Русия и да се намеси. Но Путин постъпи много мъдро - присъедини Крим към Русия без нито един изстрел. За тези, които не знаят Крим винаги си е бил руски е населен с руснаци. Хрушчов през миналия век го е подарил на Украйна при един пиянски запой. В Източна Украйна, също живеят предимно руснаци, които не са съгласни с фашистката хунта в Киев. Няма никакви руски войски.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Врагът е открит . да увеличим търтеите които 25 години дремат и след това 35 години получават пенсия на максимален размер. мамка Ви......
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя смотан гербераст май иска да ни вкара във война с Русия.
4
1
 
18
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
1878 г. Българската земска войска има в състава си общо 31 400 души. Ньойски мирен договор от 1919 г. е ликвидирана наборната система и се въвежда принципът на доброволността, като при това общата численост на БА е сведена до 33 000 души. А НАТО позволи 27 000, от това по лошо е само главнокоманващ със нетрадиционна ориентация.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Визията е, ние да пазим с "професионална" армия от 10-тина войника, от които 6 генерала, 3 радиста и един командос, специализиран в копаене на окопи (ми лозар е човека), а пък НАТО да гледат умно и да ги обещават закрилата си, която се състои в това да гледат лошо всеки, който реши да ни нападне, както и да им налагат санкции.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako purviq variant NE E IZMISLICA , zashto go smenqte , kakvo pokazahme PAK ?
1
2
 
22
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 9 години
Всяка държава си има мекерета и те са значителен процент от народонаселението ( в демократичния свят, един велик демократ ги нарича "доброкачествени ***")... лошото е, че в България тия мекерета са окупирали управлението (наричат се елит - боже упази!) и няма спасение...