Партиите в сблъсък заради агитматериали

Замерянето със сигнали е част от предизборната битка
14 сеп 2014 08:49, Анисия Иванова
4
Партиите в сблъсък заради агитматериали
Снимка, архив Булфото

Партиите и коалициите, които ще участват в парламентарния вот на 5 октомври, влязоха в сблъсък заради агитационните си материали, четем в днешния брой на вестник "Монитор".

Унищожаване на билбордове на политическите опоненти и замеряне със сигнали до изборната администрация са част от ударите в тази предизборна битка.

Така например в РИК-Ловеч е подаден сигнал, в който надълго и нашироко се обвинява „Атака“, че лепи плакати в нарушение на закона, като такъв имало върху дърво. Членове на изборната комисия отишли на проверка на място, която обаче показала, че върху посоченото в сигнала растение афиш няма. Експертите дори снимали дървото за доказателство.

В Благоевград пък апаратчици на Георги Първанов от коалиция АБВ недоволстват от изобразените жълти звезди на син фон върху монумента на входа на града, които според тях напомняли логото на ГЕРБ. Подателите на жалбата настояват изборната администрация да нареди на кмета на Благоевград да отстрани звездичките. Проверката на членовете на РИК на място показала, че всъщност става въпрос за изобразено лого на Европейския съюз при освежаването на монумента, което хората на Първанов объркали за знак на ГЕРБ. Така в крайна сметка жалбата им била отхвърлена.

ВМРО, която се явява на парламентарния вот заедно с НФСБ в коалиция "Патриотичен фронт“, също е обвинена в некоректна агитация. Според сигнал до изборната администрация партията все още имала разлепени плакати от предишен вот.

ДПС се оплака вчера от посегателства върху предизборните им материали в Дулово и района.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: биткаизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
Аз гласувам за: преди 9 години
ДПС-ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В БЪЛГАРИЯ!ДПС--ПАРТИЯТА НА ОБЕДИНЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ЕТНОСИ И ЛЕВИЯ ЗАВОЙ!ДПС-НАЙ "СОЦИАЛНАТА ПАРТИЯ" В БЪЛГАРИЯ!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да лепиш по чужда собственост агитационни материали, без да си искал разрешение, е равностойно на лепенето на реклами на собствената ти фирма по чуждите входни врати. Така безочливи бизнесмени ползват чуждите жилищни сгради като безплатни билбордове за своята реклама.Редовно имаме разправии с такива и не знам защо общината не взима мерки, нали си плащаме данъците? Да не говорим, че жилищните ни сгради заприличват на фасади в гето от подобни ***, залепени с трайни лепила, та трудно се чистят
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера *** лепеше афиши, агитиращи за бюлетина 16, по врати и трафопостове на ул. "Христо Белчев" в центъра на София. Познавам хората, живеещи в някои от тези сгради и съм наясно, че никой от тях няма да гласува с тази бюлетина. Като питаш *** "Кои са тези 16?", той не знае. След като сградите са частна собственост, имат ли право чужди хора да лепят по тях агитационни материали, без да са искали разрешение от собствениците?
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера гледам в парк Гео Милев някой разхвърлял навсякъде сини гривнички с името на партията, на оня простьо пожарникаря. На минали избори му кичеха плаката по бюра,огради и фасади,а директорки по детски градини и училища правеха скречове пред лика му в кабинетите си. Голяма дсмутрокомунизомилициомангалска тъга.