Чака се извънредно заседание за актуализацията на бюджета

Синдикати и работодатели поискаха отлагане
Обновена: 29 сеп 2014 07:36 | 29 сеп 2014 07:33,
20
Чака се извънредно заседание за актуализацията на бюджета
Снимка: архив Булфото

За днес е насрочено извънредно заседание на съвета за тристранно сътрудничество, което трябва да обсъди актуализацията на бюджета.

Още по темата
В края на миналата седмица обаче синдикати и работодатели настояха за отлагането му, припомня БНТ. Те поискаха повече време, за да се запознаят с новите разчети.

Предложенията на служебното правителство предвиждат нов държавен дълг до 4,5 млрд. лева. Актуализацията се налага заради неизпълнението на приходите, заложени в сегашния вариант на бюджета.

Премиерът Георги Близнашки призова синдикатите и работодателите да присъстват на заседанието и да уточнят позициите си. Окончателното решение за актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на Здравната каса ще имат депутатите от бъдещото 43-то Народно събрание, припомня още телевизията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
ЯН Хус преди 9 години
Този и Онзи другият,тръгнаха на времето по все още държавните заводи,да карат хората на сила да влязат в синдикатите,като им отнеха правото да стачкуват когато ги съкращаваха беззаконно.Който беше член на синдикат нямаше право да стачкува ако не му разреши синдиката.А тези които не желаеха да се запишат в синдикат биваха уволнявани неправомерно и никой не ги защитаваше.Те изгониха работниците от заводите за да могат да бъдат преватизирани без личен състав.Попитайте го този плъх,колко души спаси?
17
0
 
2
 
! Отговори
TAZI SVINIA преди 9 години
OHRANENA,TLASTA SVINIA--VINOVEN SASHTO ZA KRIZATA V BALGARIA.
16
0
 
4
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
КОЙ ЩЕ ПОКАНИ РАБОТНИК ДА ПРИСЪСТВА В ТРИСТАНКАТА? ТРЯБВА ДА СА ЛУДИ. ТА ТЕ СА ЕДНО ЦЯЛО "СИНДИКАТИ" РАБОТОДАТЕЛИ - *** И ПРАВИТЕЛСТВО. РАБОТНИКА ДА СЕ ГЪРЧИ ТА ДА МУ СЕ УСЛАЖДА ХЛЯБА КОЙТО СИ КУПУВА С МИЗЕРНАТА ЗАПЛАТА, КАКТО И ДЕЦАТА МУ. НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ САМО РАЗСТРЕЛ ЗА ТЯХ. ДА ВЗЕМЕМ ПРИМЕР ОТ ПИНОЧЕТ НАВРЕМЕТО КАКВО НАПРАВИ В ЧИЛИ.
15
0
 
5
 
! Отговори
А за работещите преди 9 години
Има предствители на организации на "синдикатите и работодателите", а няма представители на най-важният фактор - работниците.Работниците - тези хора, които работят за работодателите и чиито интереси би трябвало да защитават синдикатите.Работодателите им дават работа на работещите, а синдикатите защитават техните права в нормалните държави.На работещите се крепи икономиката, а не на синдикати и работодатели. И когато няма коректно отношение към работещите - тогава няма икономика. Факт в БГ.
14
1
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Защо това марионетно правителство си превишава правата на макс, а никой не реагира срещу това? По всичко личи, че изборите вече са предрешени с манипулации и фалшификации! След като купуването на гласове е престъпление, значи досега и сега ни управляват престъпници!
13
2
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Подкрепям НФБ, ще гласувам за най- малката демократична партия, бидейки 100% сигурен, че тя няма да прескочи бариерата, но ще гласувам по този начин срещу отровната сиво- червена мъгла тровеща България!
12
2
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До Бивш член на БСПБОЙКОТ НА ВСИЧКИ ПАРТИ УЧАСТВАЛИ В УПРАВЛЕНИЕТО ДО ДНЕСДА ГЛАСУВАМЕ ЗА МАЛКИ ПАРТИ КАТО ПАТРИОТЕЧЕН ФРОНТ ЗА ДА ОБЪРКАМЕ СМЕТКИТЕ НА МАСТОДОНТИТЕ ОТ БСП И ГЕРБ
11
1
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Няма бивши членове на БКП! От едно змийско яйце няма да се излюпи лястовица, камо ли пък тя да е бяла! Ще се изчупи някоя ехидна, това ще се изчупи!
10
5
 
3
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Колкото и да плюят червените *** по ГЕРБ стана ясно, че социалната политика та БСП е само приказки. На баба Гицка от село Долно *** повишение на пенсията с 4.50 лв. , а на Станишев, Миков, Мая Манолова, К.Нинова и всички от партийната върхушка по милионче .След като изтегли Орешарски над 5 милиарда заеми, защо не повишиха пенсиите с 200 лв. а откраднаха парите и говорят глупости. Отделно фалираха и банка КТБ и Станишев си купи замък и луксозна яхта от откраднатите пари. Благодаря от такава партия.
9
3
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Аз се срамувам от цялата тази гейберащина, тя е един инкубатор за предатели и изменници и слуги на нашите врагове, на враговете на България!
8
2
 
16
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Къде са ранобудните да се натръшкат пред парламата и да питат- кой, кой, кой ще ги връща тези милиарди?!
7
0
 
8
 
! Отговори
KLO преди 9 години
MNOGO PARISHTE TRIABVAT ZA TEZI IZBORI,ZASHTOTO KOITO SPECELI IZBORITE TOI SVOBODNO SHTERAZPOLAGA S NAZIONALNOTO BOGATSTVO KATO LICNA CASTNA SOBSTVENOST. NA PAZARA CENATA NA EDIN GLAS DOSTIGNA SREDNA CENA OT 70 DO90 LV.ZA GLAS.
6
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До zeusПравилно трябваше да разследват сергишев и орешака за измекярския бюджет Доде некой мандрил не почива при бай Ставри нещата нема се оправят
5
2
 
13
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Има нещо изначално сбъркано в българската политика след Стамболов, направо не е истина. Само бай *** ни управляват. Какво стана?Единственият начин ли остана революцията? И не мога да разбера на какво отгоре искат цели 4,5 милиарда?Само некомпетентни *** ли има във властта? Защо само ние не можем да излезем от кризата?Който ми отговори на тези въпроси ще реши проблемите на България!Нов заем не решава нищо!Само пълни джобовете на следващият маймуни на клона но те и зимата няма да изстраят.
4
4
 
18
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Най-сбърканото в тая история е участието на ГЕРБ, настоящото правителство на ГЕРБ, президента на ГЕРБ и ГЕРБ-а на Бойко. Ситуацията си е следната Бойко иска да има много пари за да може да управлява без коалиция като напазарува гласове!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петък 3.10 пазарен ден е най-подходящо да напазаруваме нов заем. За новите хрантутници които ще избираме на 5.10 - да имат и да не се притесняват да харчат на воля.
2
1
 
22
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Цената на тока и актуализация на бюджета не би трябвало да са сред задачите на служебното правителство, което трябва само да организира изборите и да решава неотложни проблеми. Това правителство нито се ползва с мандата на народа, нито носи политическа отговорност.
1
1
 
23
 
! Отговори
тома неверни преди 9 години
А бре народе,някой някога,да е забелязал,някое пишман министърче ,да е направил и плах опит,ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА РАЗХОДИТЕ???Всеки вика малко са,харчи на поразии ,и на заминаване БЕЗНАКАЗНО,оставя договори необезпечени за милиони???Аз като се поизчерпи заплатката у дома,не ходя при шефа да ми даде допълнително парички,а стискам кълките.А вие??А те??