Когато е сбъркан изначално, бюджетът трябва да се ремонтира!

Плевнелиев: Сега се казва истината за приходите и разходите
Обновена: 28 сеп 2014 20:12 | 28 сеп 2014 12:53,
213
Когато е сбъркан изначално, бюджетът трябва да се ремонтира!
Снимка: БТА

Когато един бюджет е сбъркан изначално, той трябва да бъде актуализиран, коментира президентът Росен Плевнелиев пред журналисти.

По думите му бюджетът е сбъркан изначално и нарочно, което прави неговата актуализация още по-необходима, защото истината за цифрите в държавата не е била казана в началото на годината, а те са били сгрешени съзнателно.

Още по темата
Според него днес не се прави нищо повече, освен да се каже истината на народа - истината за приходите, които съзнателно са били планирани 2 милиарда повече, но не е имало как да се случат, истината за разходите, които съзнателно, на база на високите приходи, са били планирани с 2 милиарда отгоре и са се случили. Удобно си планирате повече приходи, за да може удобно да похарчите повече разходи, обобщи държавният глава.

Той даде и два примера, които според него са показателни. „В началото на годината, когато е изготвян Законът за МВР, е обещано на 60 хиляди служители по-големи заплати и допълнителни бонуси. Това струва 160 милиона лева, а няма в бюджета няма предвиден и 1 лев за тази цел. Кой е честен с българския народ? Кога и как се прави бюджет?”, запита държавният глава. „Няма как да приемем факта, че в края на ноември и декември служителите на МВР ще останат без заплати. Следователно бюджетът трябва да се актуализира“, каза още Росен Плевнелиев.

„Същото се отнася и за еврофондовете – няма как да спрат да разплащат през февруари месец 900 милиона лева по еврофондовете, знаейки, че сме длъжни да ги усвояваме и да изпълняваме тези проекти”, посочи държавният глава. Той обясни, че ако проектите не бъдат реализирани, няма как да бъдат изпълнени целите на меморандумите и еврофондовете могат да бъдат загубени изцяло. „Някой е трябвало да предвиди в бюджета възможността да се разплаща“, обясни президентът Плевнелиев.

Дебатът за дълга ще се случи в парламента, всяка от партиите ще има своите конкретни аргументи, коментира още държавният глава. За мен е важно, когато държавата е нестабилна, когато има сериозни предпоставки след изборите да има допълнителни турбуленции, което не си го пожелавам, но съм длъжен да го предвидя, да имаме достатъчно резерв, да можем да преведем държавата в труден и непредсказуем момент по разумен начин, посочи президентът. Пожелавам си много бързо да заработи НС, още по-бързо да се сглоби правителство и тогава ще чуем парламента, който ще вземе своето отговорно решение, отбеляза той.

„Служебното правителство не може да чака и просто да прави избори, когато има финансова нестабилност. Това, което трябва да се направи е служебното правителство да подготви и да свърши работата, за да бъде неговото предложение навреме в парламента и в съответните комисии“, отбеляза държавният глава и подчерта, че крайната дума не е на служебното правителство, а на парламента и бъдещия кабинет.

 „От мен очаквайте две ясни и категорични неща – истината за цифрите и дефицита, както и това да дам всичко от себе си, за да имаме много бързо работещ парламент и правителство. Това е много важно за България и се надявам новоизбраното правителство да има своята крайна дума и да носи своята отговорност за това“, категоричен бе Росен Плевнелиев.

Плевнелиев участва днес в кампанията "Чети с мен", която е под негов патронаж. Той раздаде автографи на децата и им прочете текстове на Валери Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този да го махаме вече, че ни о.ра отвсякъде!
144
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С инфантилен *** начело, тая държава не я чака нищо добро.
143
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нелеп *** имаме за президент.
142
1
 
7
 
! Отговори
KLO преди 9 години
ZATVORI SI USTATA-GOVORI SAMO GLUPOSTI I PROSTOTII.
141
1
 
14
 
! Отговори
Сбъркан преди 9 години
Когато е сбъркан изначално, бюджетът трябва да се ремонтира....................А когато президентът е сбъркан изначално!?!
140
2
 
12
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
До Срам ме еКогато ви говорехме, че правите всичко възможно да върнете филията с мас и сие на власт на бял кон, вие ни говорехте, че сме родоотстъпници, че сме червени бабички, че сме русофили, че сме против България, ха сега ми кажете, кой е националния предател! Има ли в момента по-голям национален предател от Плевньо и сие? Къде отидоха умните, красивите, ранобудните, всички протестъри, защо сега Райс, М,аккейн, Падрю и др. не дойдат да ви дават савети? От кога Плевньо разбира от бюджет?
139
1
 
13
 
! Отговори
Срам ме е преди 9 години
Открито писмо до всички протестиращи от летните протести: Днес вече не ви вярвам! На нито един от вас.Пиша това до всички, които бяха на площада миналата година, когато обявиха назначението на Пеевски. Аз също бях там, бяхме заедно и бяхме силни и величави в стремежа си за по-добро общество, за нови правила в държавата.Днес вече не ви вярвам! На нито един от вас.Защото на площада няма никой.Сам не мога да направя каквото и да било, освен да обикалям около ключови за миналогодишното ни единение места и да си спомням за ентусиазма. Никой няма да ме чуе, моят единичен глас е слаб и недос
138
1
 
15
 
! Отговори
Намали разходите преди 9 години
***, в едно семейство като стинките намалеят мъжа не тича да купи на жена си диаманти, а на децата си обувки...като не може да се изпълни бюджета няма да се теглят заеми, а ще се резнат паричките на всички държавни служби на които им е работа да осигурят средства в бюджета!!!
137
2
 
13
 
! Отговори
Костинброд 2 преди 9 години
*** е ...... новият КОСТИНБРОД на тея избори, вместо 400,000 бюлетини!!!! Новата шмента капела на Цвинокио и Тиквата е протежето им ЧЕХЪЛА /обединителя на нацията/ по време на избори да громи предишното управление.....
136
1
 
8
 
! Отговори
Костинброд 2 преди 9 години
*** е ...... новият КОСТИНБРОД на тея избори, вместо 400,000 бюлетини!!!! Новата шмента капела на Цвинокио и Тиквата е протежето им ЧЕХЪЛА да громи предишното управление.....
135
1
 
14
 
! Отговори
кочо преди 9 години
май друг е сбъркан изначало
134
0
 
14
 
! Отговори
МФ преди 9 години
Парадоксът е,че го ремонтира този, който го и одобри и писа - зам.-министър Кирил Ананиев, несменяемото ДС ченге - бюджетар!!!
133
1
 
15
 
! Отговори
Баш майстора преди 9 години
"Когато е сбъркан изначално, бюджетът трябва да се ремонтира!"То и ти Плевньо си сбъркан изначало, ама к'во? Да те ремонтираме и ние ли?
132
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хей комунисти все плюете,че кой е по добър президент от този...руската *** Първанов ли,..държавната сигурност смотльото Желев ли,,,този е ОК ,просто му се падна трудно управление,а и все пак ние не сме USA и Germany ...трудное ,като си никой,и всеки те подкопава...за България е ОК ,
131
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роско е най-слабия президент на България от времето на хан Аспарух.
130
2
 
17
 
! Отговори
lari преди 9 години
sram me ot tova sa6testvo s neopredelen pol:)
129
3
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
До АнонименНе се пише колониално управление на ГЕРБ, а клоуниално!Абе научете ги тия неща!
128
3
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Това на снимката прилича ли ви на нормален човек?
127
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господин президента нищо такова не говореше или най-малкото не намекваше(макар и само министър),когато ГЕРБ,разбирай Борисов,чрез финансовия гений Дянков на два пъти актуализираха държавния бюджет.Тогава е било правилно и наложително т.к. "международното положение" го е налагало,а сега бюджета бил "сбъркан изначално".Брей,че гениално.Нали остава само седмица до изборите и точно така трябва да се говори.Нищо не казва как неговото правителство харчи пари без да спазва заложеното в бюджета.То така със заеми дефицита може да се надуе колкото си искат.Пък нали и своите пари трябва да спасяват в КТБ
126
2
 
21
 
! Отговори
ья преди 9 години
И ти си сбъркан изначално,ама лек нема .