Близнашки вижда два варианта за съставяне на кабинет

Служебният премиер допуска, че негови министри ще са част от новия МС
Обновена: 12 окт 2014 13:08 | 12 окт 2014 11:17, Веселина Йорданова
71
Близнашки вижда два варианта за съставяне на кабинет
Георги Близнашки. Снимка: Bulgaria On Air

Два варианта за съставяне на кабинет видя служебният премиер Георги Близнашки.

По думите му предвид голямото раздробяване на политическите сили в Народното събрание е необходимо да се стигне до предварително консолидиране на бъдещото мнозинство, за да може да се възложи проучвателният мандат и да се разчита, че ще се стигне до краен успех.

Още по темата
"Защото няма съмнение, че изборът на министър-председател се намира в пряка връзка с избора на председател на Народното събрание, начина, по който ще се разпределят постовете между евентуалните участници в една бъдеща коалиция", коментира премиерът в предаването "Полиграф" на Bulgaria On Air.

„Единият е дясноцентристка коалиция с оглед на съотношението на силите в Народното събрание. Може само да се съжалява, че се породиха доста изкуствени противоречия между ГЕРБ и Реформаторския блок“, каза той, като допълни, че в тази коалиция може да се предполага, че ще влезе и Патриотичният фронт.

Според Близнашки това е най-естествената коалиция с оглед резултатите на тези избори. Няма никакво съмнение, че ГЕРБ е големият победител от тях, подчерта той.

„Вторият вариант, ако тази опция не може да даде резултат, е голямата коалиция, за която толкова много ни подсказват отвън. ГЕРБ-БСП с подкрепата на още някой, но очевидно е, че с оглед на проблемите, пред които сме изправени, трябва да се търси консолидация не само в Народното събрание, но и в обществото, за да могат да се предприемат тежките реформи, пред които сме изправени“, коментира той.

Премиерът каза още, че е нужно силно политическо правителство.

Според мен всички тези формули за експертно правителство или програмно правителство вече са изчерпани. Минахме през този период. Въобще това мъчение с управлението на кабинета „Орешарски“, където въобще не беше ясно кой взема решенията и се наблюдаваше една тенденция просто да се оцелява във властта ден за ден. Всичко това според мен трябва да бъде сложено настрана, да бъде отхвърлено преди да се отиде към политическото решение, обясни той.

Близнашки добави още, че не би искал да дава съвети на партийните лидери, но ако бъде потърсен за помощ, знае какво ще им каже.

Премиерът предположи, че някои от неговите министри ще останат в следващото правителство. Близнашки каза, че самият той се връща при студентите си в Юридическия факултет на СУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки дава държавни пари,дето така или иначе са ни дефицитни за помощ на Украйна.Няма какво да го гледам тоя "експерт".
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко друго НЕ И ГЕРБ
43
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !, KATO TI E TOLKOVA MILA MATUSHKATA TI PUTINA VURVI SI TAM.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз съм сигурен че имате варианти за съставяне на кабинет,ама не съм сигурен че имате варианти за това как да се оправи държавата или това което е останало от нея
41
5
 
5
 
! Отговори
Шшшшшшшштттт преди 9 години
Млъкни бе, отпадъчен продукте от раненето на " ДАЖЕ ЧЕЛИЯ " Винету!
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да се състои коалиция с РБ и ПФ.Може и да просъществува до край ако Костов несе бърка в Blockа.Но аз нему вярвам на Кънев защото Костов гое избрал за наследник защото е послушно дете.А Иван Костов сие завършил школата на КГБ.В тях е всичката завис и мръсотии,и за това е много сложна ситуацията.Защото немското списание много ясно разкри че Москва иска да банкротира БГ.Но ако искат да неса пак на власт тройната коалиция която пак чакат като топъл хляб власта да им падне,нека се гаврат с БГ.На другите неим пука.Сега се тресе цяла България от мошенници и предатели.Бойко да си жив и здрав АМИН
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във форума има един,или една....ама мноого ***/а и пише ли пише на неправилен български абсолютни простотии...Просто не е за вярване през 21-ви Век толкова неуйи *** да има....
38
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки - съветника на Тодор Живков и ченге от ДС!
37
2
 
5
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
надявай се,ти за толкова бедни ли ги имаш тези,дето купуват гласове,че едни избори да ги съборят,*** си ти,*** и наивник
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
герб + бсп:):):)...ей сега другарят станишев трескаво маха на автостоп от брюксел, а другарят борисов му глади екипчето за приятелски мач с бистришките тигри. после ще аутцорцнат, ще изкоментират униформите на съветската армия, ще си срешат буйните коси и ще си кажат: конграчулейшънс...:)
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
някой може ли да посочи едно правителство, при което държавата е цъфтяла и връзвала? при което са намалели емиграция, безработица (но не с половинчати мерки за временна заетост), бедност, бюрокрацията, корупцията, разпродаването на държавата? при което се са подобрили здравеопазването, доходите, икономиката, раждаемостта, образованието, туризма, сигурността, земеделието? а някое правителство, на което не са му диктували отвън? аз не помня такова..
34
9
 
11
 
! Отговори
до никога вече бсп преди 9 години
пич, през живота си не съм гласувал за бсп, ама си прекалил с лъжите нещо. нито взеха 10 милиарда заем, нито фалираха фирми при тях (200.000 фалираха при герб), нито се увеличи безработицата (намаля), спряха еврофондовете по проектите на герб от 2009-2013 и банката 'закъса' СЛЕД като орешарски подаде оставка. за самозапалвания, подслушвания, рекет, диктатура и постни пици да не говорим. просто бяха поредното НЕВЗРАЧНО правителство от 89 насам.
33
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Иван е абсолютно прав.В България ще има такова правителство , което иска ЕС. Така е и в Европейският кабинет. ДПС- време му е да се даде твърд знак , че е преяло с власт.Може пък и да е време и всички българи да се оттеглят от структурите на ДПС и в България да няма етническа партия
32
4
 
20
 
! Отговори
Сбогом ДПС преди 9 години
Всички български партии трябва да се обединят и да приемат следните три точки: 1. Премахване на двойното гражданство 2. Усложняване на бюлетините, така че неграмотните и незнаещи български да не могат да се справят и 3. Електронно гласуване
31
8
 
8
 
! Отговори
ОХ! преди 9 години
НЕ МУ ПОНАСЯМ УСМИВКАТА ДА ДЕ И НЕГО ВЕДНЪЖ ДА СЕ МАХНЕ ЧЕ НЕ МИ СЕ ПУЩА КОМПЮТЪРА КАТО ВИДЯ ЛИЦЕМЕРНАТА УСМИВКА
30
8
 
18
 
! Отговори
Иван преди 9 години
ГЕРБ с БСП звучи, най-разумно, другото е едно редене на пъзели, едни пазарлъци и тънки сметки и тн....нищо няма да направят! Крайно време е да се разберат...иначе Патриотите са сравнително свестни и сред АБВ има читави хора. ДПС мисля няма какво да ги коментираме, те място в Парламента нямат....
29
4
 
10
 
! Отговори
един брой НЕгласувал преди 9 години
До СТРАНДЖАТА И ГЕРБ и РБ (от ЕНП) - уж сте братя, а за кокала се карате!
28
2
 
3
 
! Отговори
do 29 преди 9 години
uvajaemi g-n/g-jo, pravilata na igrata v istinski demokratichnite darjavi sa opredeleni ot narodite im - a, kogato realnostite v jivota se promenyat, narodite promenyat i pravilata na igrata si s publichni pismeni dopitvania ili na plostadite, po arenite, stadionite, zalite s publichni izkazvania na mnenia. koito ima ochi - da vidi, koito ima ushi - da chue, koito ima um i sarce - da razbere. :) horata se razbirat s ezici, race, kraka, mimiki, jestove, vikove, rakoplsyaskane, tropane...
27
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са милиардите, които теглиха гея и местан чрез кухия орех?
26
6
 
8
 
! Отговори
кандидат преди 9 години
Добре де, като нищо не можете да измислите, дайте ми на мен ще управлявам.Нали ще имам шофйор и секретарка? Друго не ми трябва и ще управлявам.