Миков изумен как лява АБВ и ГЕРБ имат такава близост

Лидерът на БСП обаче не е изненадан
Обновена: 20 окт 2014 07:19 | 19 окт 2014 20:24, Александър Попов
115
Миков изумен как лява АБВ и ГЕРБ имат такава близост
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Михаил Миков коментира приключилите преговори между ГЕРБ и Коалиция АБВ за възможностите за съставяне на коалиционно правителство. Според него резултатът - принципно съгласие по 14 от общо 18 от приоритетите за управление на ГЕРБ не е изненадващ.

Още по темата

"ГЕРБ заявяват задоволството си, а Коалиция АБВ - надеждата си за т. нар. "голяма коалиция". Всичко това потвърждава онова, което от няколко месеца твърдя. Не е възможно една партия, която претендира да е лява, да има принципно съответствие по 14 от 18 точки от една подчертано дясна управленска програма, каквато е тази на ГЕРБ. Резултатът от днешните преговори показва, че АБВ или не са лява коалция, или, че за тях принципите в политиката могат да се пренебрегнат в името на участие във властта", заяви Миков в социалната мрежа Facebook.

Според него звучи странно и не особено логично претенцията на АБВ да бъде социален коректив.

"След равносметката от днешните срещи АБВ вече може да бъде коректив само по онези 4 точки, по които засега няма постигнато пълно съгласие с ПП ГЕРБ. Защото както безпринципната подкрепа, така и безпринципното противопоставяне не следва да се допускат от отговорните политици", смята Миков.

По думите му събирането на леви и десни формации върху платформата на десницата ще остави надеждите на много български граждани излъгани.

"Разбирам, че Георги Първанов зове за промяна на държавното устройство. Аз обаче мисля, че устройство на държавата ни като унитарна не трябва да бъде поставяно под въпрос, дори за теоретично обсъждане, от никого, пък било то и от бивши президенти. Не си представям страната ни като федерация", завършва лидерът на БСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: михаил миковАБВГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
христо грънчаров преди 9 години
Когато се пише нещо, се дават и доказателствата. Направете го и Вие и не се крийте зад анонимност.
62
1
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Миков да беше вчерашен да повярвам, че се е изненадал. Няма ляво, няма дясно в българската политика и особено партиите произлизащи от БКП-ДС->БСП-ДПС-ГЕРБ, който по подразбиране са партии на мутро-олигархията! В предния парламент ГЕРБ-БСП би била най-добрата коалиция за България и БСП щеше да излезе много по-силна, отколкото сега от БСП-ДПС.А Борисов и Първанов са си гъсти от край време, това не е тайна за никого и ако Първанов водеше БСП, коалицията ГЕРБ-БСП щеше да е факт миналата година.
61
3
 
3
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
Микуф наздраве!Микуф яд ли те е ,че оставаш зад борда и намалява папкането??? Микуф питай сиргея що тъй ги надроби и сега попарата хем без мляко,хем залъците корави и мухлясали,ама не се нажалявай,мухъла прилича на мухлясалата ви партийка бесипе! Много е лошо да си гладна *** и да няма кой да ти забърка буламач!!!Лошо ама и по-лошо ще става,при евентуални избори я минете 4%....
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изумен е от голямото съвпадение, а не е изненадан, че са гербава патерица. Май вие не сте в час?преди изборите пикаещия, Бакалов и ББ бяха снимани помедиите на бостанджийска срещичка...
59
1
 
2
 
! Отговори
до 98 преди 9 години
нАПРАВО СЕ СКЪСВАШ ОТ ЛЪЖЕНЕ. аКО ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ СА ОТ бсп КАК ИЗБОРИТЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ ОТ ГЕРБ?
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ е една от многото патерици на герб
57
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
Изумен = не е изненадан.Хъх не знам кой по-*** днес.бг или миков.
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Харесвам АБВ. Тази партия сами са си я създадоха личности. Харизматични Личности с главно Л. А в БСП наготово цоцат от над стогодишна традиция.
55
3
 
4
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
А уе Миков, истински изумен ще си, когато не влезете в паруамента на следващите избори.ХА ХА ХА!
54
2
 
5
 
! Отговори
Себайтин Ебатин преди 9 години
"изумен, обаче не изненадан"Хахахаха, наздраве!
53
3
 
9
 
! Отговори
ДА преди 9 години
ТАКА Е ЗАЩОТО ПЪРВАНОВ СИ УМИРА ДА Е ПРЕМИЕР ТОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ ГО ИЗБЕРАТ ЗА ТАКЪВ - ЗАЩО СЕ УЧУДВАТЕ ЩОМ Е ИЗНЕВЕРИЛ ВЕДНЪЖ НА БСП ПО НАТАТЪК Е ПО ЛЕСНО С ДРУГИТЕ ПАРТИИ
52
5
 
8
 
! Отговори
Роман Керековски преди 9 години
Миков, на тебе и другите политически *** във *** трябва веднъж за винаги да се каже - мнозинството от гласоподавателите са наясно, че не съществува ЛЯВА ПАРТИЯ във нашата Родина мила, дето се прости със.... и т.н / ти си знаеш /. Новобогаташите ни са вързани със бившата БКП / и ДС / и сегашните всички измисляци на малоумният ни политически елит са дясно политически ориентирани - без значение какво празнословят по възможност. Така, че положително накрая само *** за електорат...
51
1
 
4
 
! Отговори
alyosha.borislavov преди 9 години
До Как СийкаСупер коментар како Сийке !!!
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В БГ няма леви и десни партии.Аз познавам само такива,жадни за власт.
49
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков, вие уж сте лява пяртия, ама от всеки 10 бългрски олигарха 9-те са от БСП а 10-тия е от АБВ. То явно че и нашите олигарси са най-левите олигарси.
48
4
 
14
 
! Отговори
Как Сийка преди 9 години
А-а-а,г,син Миков ,тъй не сме се пазарили!Хората имат напредък,а вие си я карате по-старому:"Ви наги верни на партията!Напред към социализъма и комунизама!Ура!" Да,ама народът не ще само обещания, гръмки лозунги и зрелищз-иска хляб! Защо досега не го осигурихте?!Сега е ваш ред да "духате супата" Наздраве!
47
3
 
10
 
! Отговори
Фантата преди 9 години
Миков изумен. БСП май не си дава сметка за реалностите. БСП е просто под обсада - отляво са Атака и ББЦ, а отдясно АБВ. АБВ стои по-близо до центъра от БСП. Нормално е да имат допирни тоаки с Герб. Повече на Пукната стотинка.puknatastotinka/?p=68
46
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Ко?! Не!njamam kirilica,sajaljavam,pisa od Germania
45
4
 
3
 
! Отговори
Ко?! Не! преди 9 години
Според мен, ако не пишете на талибански, може и някой да ви вземе на сериозно. Иначе си оставата неграмотни ***.
44
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
VLAST,posle MLJAS,zatova e natiska,.Edinstevneta platforma ,bi trjabvalo da e NACIONALNO SPASENIE,gospoda politici.Da napomnja,BLAGOSASTOJANIETO NA NACIATA,BI TRJABVALO,DA VI E PLATFORMA SVISCHE....