Нов опит за коалиция: ГЕРБ и РБ пак влязоха на преговори

Радан Кънев и Меглена Кунева на среща с екипа на Борисов
Обновена: 29 окт 2014 15:51 | 29 окт 2014 15:32,
77
Нов опит за коалиция: ГЕРБ и РБ пак влязоха на преговори
След лидерската среща вчера нямаше успех при преговорите за кабинет. Снимка: Булфото

ГЕРБ и Реформаторският блок влязоха на преговорите, които текат между партиите за съставяне на правителство. Лидерите на ДСБ и ДБГ Радан Кънев и Меглена Кунева започнаха среща с преговорния екип на ГЕРБ, а по-късно към тях се присъедини и лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Той вече е в състав Менда Стоянова, Румяна Бъчварова и Томислав Дончев. Евродепутатът смени Цецка Цачева, която стана шеф на парламента.

Още по темата
Поредните преговори на ГЕРБ и Реформаторите идват няколко часа след като Бойко Борисов обяви, че ако те не се съгласят да управляват в коалиция на малцинството, той ще внесе за гласуване правителство само на ГЕРБ.

Новината дойде след изненадващи совалки в Народното събрание, които лично шефът на ЕНП Жозеф Дол направи с лидерите на четири от партиите в парламента – РБ, БСП, АБВ и ДПС. На преговорите под крилото на ЕНП присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

След срещата Дол изрази убеденост, че България скоро ще има правителство с премиер Бойко Борисов.

Совалките на шефа на ЕНП се случиха ден след като лидерът на ГЕРБ предложи на Реформаторите да направят кабинет на малцинството, а те отказаха и поискаха в него да бъде и Патриотичният фронт, за да има мнозинство.

По-рано днес Борисов се обяви против Патриотите заради програмата им, която включва поставянето на ракети срещу натовски държави и изпит по български за всички шестгодишни. Срещу Патриотите се изказа и Жозеф Дол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте ни я навирали тази разгонена массстия на снимката .
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БОРИСОВ ГРЕШИ! "само :...."ПРОГРАМНО ПРАВИТЕЛСТВО"----другото е ПОЛИТИЧЕСКА ЯМА!!!"Това го казва Радан Кънев още в началото. Борисов бавно узрява.
52
0
 
5
 
! Отговори
Бай Джон преди 9 години
СМЕШНИЦИ...!
51
3
 
5
 
! Отговори
?! преди 9 години
Моля Ви - не злобейте към демократите...Стига червени и*роди!
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имайте на предвид, че РБ е новото ДПС, което ще турцизира България. Касим дал замества Доган, а Корман Исмаилов замества Местан, само дето е по-млад от него. Не случайно двамата агитираха на турски за РБ и настояваха да се построи ислямски център в България.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъка... мъка
48
8
 
5
 
! Отговори
български И Д И О Т преди 9 години
Oсвен политика и държавника Костов - никой друг неможе да извади България от блатото ,където е натикана от крадливите социалистически мръшляци(милионери)...*)))
47
5
 
5
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Този жалък театър се разиграва от евреите за да отвлича вниманието от изчезването ни. След като няма български партии освен АТАКА, след като гласовете не се броят, могат да си назначат който им хрумне както и да протакат "безвластието". България е еврейска колония от най долен тип, предназначена за унищожаване и е абсолютно без значение има ли парламент и правителство.
46
0
 
6
 
! Отговори
47 преди 9 години
и като си спомним Алеко, пак си спомняме за бай *** защото той уби Алеко
45
1
 
5
 
! Отговори
sopol преди 9 години
ти не ми говори за гърците. виж им само отминалия туристически сезон и тогава ъкъл давай
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tezi ne gi li e sram da vzemat zaplati izkarani ot balgarskia narod ?
43
2
 
6
 
! Отговори
До 39 преди 9 години
Ми те и гърците не цъфтят от акъл ама прибраха европейската пара.Айде стига с тия комплекси колко сме *** и прости!И да не мислиме само за Бай *** а да си спомниме и за Алеко Константинов.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пф са атака в друг вариант . борисов трябва да е луд за да се хване с тях
41
1
 
5
 
! Отговори
sopol преди 9 години
хаха, кой е тоя , който в тези двамата вижда бъдещето на българия, че ми цъка минус. оправяте се, *** простата ***
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
т.н. патриоти са втора серия на филма атака-орешарски. гювечари, дайте,ама няма да носим отговорност. вижте ги кои са,първия с татаро монголската физиономия,бивше ченге,любител на придобиване на имоти. по справка в агенцията по вписвания само в бургаско над 50. втория,любител на марково уиски и дебели банкови сметки. третия,архонта,мутра от проституции контрабандни цигари и алкохол
39
3
 
5
 
! Отговори
39 преди 9 години
типичният бай ганьовски манталитет- ти пари ми дай ,не ти искам акъл. а защо нямаш пари, защото си ***. българите сме бедни и мизерни защото сме прости. имаме всичко,природа,климат на които други могат само да завиждат, ама не ги заслужаваме и сме прости,е тва е истината
38
1
 
12
 
! Отговори
Бандюга преди 9 години
ХУБАВ ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!!!!Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов вече може да бъде криминално регистриран. Това следва от решение на Върховния административен съд (ВАС), съобщи "Правен свят". Върховните магистрати оставиха в сила решението на Административния съд в София по делото за криминалната регистрация на Цветанов. Мотивът Цветанов няма правен интерес да обжалва решението на първата инстанция. Това означава, че той вече трябва да получи полицейска регистрация по силата на Закона за МВР. Преди това обаче трябва отново да му бъде свален имунитетът по наказателните призв
37
1
 
9
 
! Отговори
сопол преди 9 години
хора вижте добре снимката. това ли е бъдещето на бг. нещо голяма надежда излъчват. пулна лудница
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи тоя в дясно на снимката ако го боцнеш с карфица ще се чуе едно силно "Бум" и на земята ще има само едно малко лай*о. Той е лай*о с въздух под налягане който му прави големият обем. А това в ляво е толкова гнусно че ме е гнус да го коментирам.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дол, дай на България пари както дадохте на Гърция а не ни давай акъли.Ако няма да даваш пари знаеш пътя за летището и пътьом си вземи и подопечните политици да ти правят правителство в Брюксел!!!