Нов опит за коалиция: ГЕРБ и РБ пак влязоха на преговори

Радан Кънев и Меглена Кунева на среща с екипа на Борисов
Обновена: 29 окт 2014 15:51 | 29 окт 2014 15:32,
77
Нов опит за коалиция: ГЕРБ и РБ пак влязоха на преговори
След лидерската среща вчера нямаше успех при преговорите за кабинет. Снимка: Булфото

ГЕРБ и Реформаторският блок влязоха на преговорите, които текат между партиите за съставяне на правителство. Лидерите на ДСБ и ДБГ Радан Кънев и Меглена Кунева започнаха среща с преговорния екип на ГЕРБ, а по-късно към тях се присъедини и лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Той вече е в състав Менда Стоянова, Румяна Бъчварова и Томислав Дончев. Евродепутатът смени Цецка Цачева, която стана шеф на парламента.

Още по темата
Поредните преговори на ГЕРБ и Реформаторите идват няколко часа след като Бойко Борисов обяви, че ако те не се съгласят да управляват в коалиция на малцинството, той ще внесе за гласуване правителство само на ГЕРБ.

Новината дойде след изненадващи совалки в Народното събрание, които лично шефът на ЕНП Жозеф Дол направи с лидерите на четири от партиите в парламента – РБ, БСП, АБВ и ДПС. На преговорите под крилото на ЕНП присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

След срещата Дол изрази убеденост, че България скоро ще има правителство с премиер Бойко Борисов.

Совалките на шефа на ЕНП се случиха ден след като лидерът на ГЕРБ предложи на Реформаторите да направят кабинет на малцинството, а те отказаха и поискаха в него да бъде и Патриотичният фронт, за да има мнозинство.

По-рано днес Борисов се обяви против Патриотите заради програмата им, която включва поставянето на ракети срещу натовски държави и изпит по български за всички шестгодишни. Срещу Патриотите се изказа и Жозеф Дол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
9
 
! Отговори
Загубенящина преди 9 години
Бойко отхвърли най-възможния, лоялен и некомпрометиран съюзник - Патриотичния фронт, за да се нахендри на Командира-човекомразец и мега крадец и да прави "стабилно правителство с орела, рака и щуката, нудиста корупционист Лукавски, представителката на френските банкови монополи и сбирщина посинели от тъпотия деформисти".И ако това не е пълна загубенящина и пълна глупост.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане рамадане като не ти стиска да си със Боико.Местан и Сидерефенди и БСП 4акат.Радане нацяло 6тесе докайете 4е несте десни какво обяснение 6те давате на ва6ите избиратели.Гуонсурати сте си,със ПФ.На другите избори въоб6те няма да ве има сега излъгахте хоръта 4е сте им върнете парите от КТБ.Но после 6те духате супата.Боико избори до дупка.
32
5
 
0
 
! Отговори
do 14 преди 9 години
Да, защото народът е *** и скача като петел да протестира без да мисли срещу какво протестира. Само с викане на "оставка" не става. Един от протестиращите не излезе с конструктивна критика като предложи промяна на определени закони и въвеждането на други, никой не предложи конкретно преструктуриране на институции. Оставка, оставка. И така и Борисов си отиде! За какво? Защо срещу предната 10 годишна коалиция никой не рева, заради която плащаме скъпата газ и ток сега. Защото МАТЕРИАЛЪТ е ЛОШ!
31
1
 
4
 
! Отговори
Ох,ох преди 9 години
Не знаех, че Патриотът искал ракети срещу натовски държави! Прилича ми на бивш военен, щом иска и задължителна военна служба.Нафталинен човек!
30
1
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Абе какво ме направиха тия?? МИна почти месец от изборите, а те кокала още не могат да поделят Тоя път ББ така се нахендри с тия реаниматори,че е в положение пат И с тях не може и без тях не може Остана му само да подложи г*з на Местан и Доган и това ще му е спасението ,инак отиваме към нови избори
29
2
 
12
 
! Отговори
Избори! преди 9 години
Нещата станаха съвсем ясни. Трябват нови избори! Тия се провалиха и ни омерзиха преди да са започнали да управляват. Не ми се мисли какво ще стане след това....
28
0
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Стабилност не може да има при така разпределените партии в парламента.При тази ситуация предложихме или нови избори,или коалиция с РБ,Борисов на брифинг пред журналисти;Днес +Да видим Радан дали ще е мъж или най-обикновен послушко на драгалевския си Командир?На кое място поставят България и народа,в който преди дни се клеха!Избори!Стига кланяне!Приемат,отказват,извиват ръце..За пореден път РБ показват,че не искат да има дясно правителство,а избори!Дали ще влязат обаче в следващ парламент?
27
1
 
7
 
! Отговори
нови избори преди 9 години
Трябва да има нови избори. На казионните партии им свършиха парите и няма да могат да си купуват избиратели. Така ще лъсне истината, кой за кого е. И кой срещу кого е.
26
3
 
7
 
! Отговори
sopol преди 9 години
българина е *** като гъба. докога ще избирате кадри на СИК и БКП. тоя борисов е супер нагъл постоянно разкъсващ държавата. образование ли има, бизнес ли има, че да кажеш ей тоя човек може. само *** във власта. пък за маймунева няма кво да се обяснявам. комунист в овча кожа
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срещу Патриотите се изказа и Жозеф Дол.....Кой му е дал право на тоя да говори срещу легитимно избрана в парламента българска партия.Марш от България!!!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО26 нещо партията ли засегнах , и ли истината казвам
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бочко Тиквето иначе е много чевръст и реагира мигновено, но за изказването на В.Симеонов му трябваха два дена за да загрее като албански реотан. Още в понеделник чу лично в парламента какво искат ПФ, ама реагира чак след като дойде брюкселското джудже Ж.Дол! Това само показва каква жалка марионетка е ***, натискат го от Брюксел и подскача като подивял!Боже, пази България. Пази я най-вече от нейните политици!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
21 да научи правописа и тогава да се изказва!
21
9
 
5
 
! Отговори
dominici преди 9 години
До ШапшалБолен националист! Имаш ли и малка представа каква е мощта на Турция като армия? Целия БВП на България да се излива в правенето на ракети, няма да може да спрем Турция и за един ден, ако решат да правят нещо. Акъл за 5 пари нямаш, но го раздаваш много голям.
20
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2Атака, не е партия, а МУЗЕЕН ЕКСПОНАТ !
19
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 19 в. руснаците изковаха термина "турско робство". През 21 в. го замениха с термина "колониално робство". Независимостта на България за тях означава пряка и безпрекословна зависимост от Русия.
18
3
 
6
 
! Отговори
Не са няколко!!! преди 9 години
Водачът е един, със дух непримирим. Държавата я чака да я оглави.
17
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 18 КАКВОТИ ПРЕЧИ ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ , ОТ ТАКИВА ДЕМОКРАТИ КАТО ТЕБ СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ , А КУНЕВА БИВА ВЪОБЩЕ ДАНЕСЕ ПОКАЗВА , ЧЕ ЗАРАДИ НЕЙНЕТИ ПОТПИСАНИ ДОГОВОРИ ПЛАЩАМЕ СКЪП ТОК , ТЕЗИ ХОРА СА ЗА СЪД
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВие пряката зависимост от Русия, за независимост ли я имате
15
7
 
9
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Какви патриоти и националисти са тези, бе?Ченгета и руски националисти!