Ще има ли нова тройна коалиция, решават в парламента

Преговорният екип на ГЕРБ на среща с лидерите на РБ и ПФ
Обновена: 30 окт 2014 15:13 | 30 окт 2014 14:50,
65
Ще има ли нова тройна коалиция, решават в парламента
Снимка: БТА

Ще има ли нова тройна коалиция, която да управлява с мандата на ГЕРБ, решават в парламента. Там започнаха поредните преговори за съставяне на правителство. За първи път те са в троен формат, след като ГЕРБ и Реформаторският блок решиха да поканят на разговорите си и Патриотичния фронт.

Преговорите от името на ГЕРБ водят Румяна Бъчварова и Томислав Дончев. Те приеха лидерите на Реформаторския блок, които този път са в пълен състав – Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Корман Исмаилов и Николай Ненчев. На срещата присъства и заместникът на Кунева Найден Зеленогорски.

Още по темата
От името на Патриотичния фронт влязоха лидерът на НФСБ Валери Симеонов, както и Борис Ячев и Искрен Веселинов от ВМРО.

Тройните преговори започнаха, след като Реформаторите отказаха на ГЕРБ двете формации да съставят кабинет на малцинството и поискаха в правителството да влязат и Патриотите.

Хората на Симеонов и Каракачанов обаче са категорични, че не искат да влизат в изпълнителната власт, но са готови да я подкрепят „отвън”.

Въпреки че първоначално прие Патриотичния фронт като възможен партньор, ГЕРБ също е против участието на националистите в кабинета.

Причината е програмата им, в която има неприемливи предложения като разполагане на ракети срещу натовски държави и изпит по български за всички шестгодишни деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
8
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 9 години
Къде съм си оставил чалмата след снощната молитва, че трябва да и закача червената звезда за довечера, че ще се явявам на отчет при другарите за да може да ми платят за днескашните циркове в парламента?
27
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
До 4efo,ганьжж голем го вадиш ,обаче меккато бай *** из европата ли се разхождаше,с дисагите на гърба,лека ти ,ще ти го навра в пъ..р...да..л..ника,така да знаеш.
26
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА АТАКА ГЛАСУВА САМО ПРОСТАКА!
25
10
 
11
 
! Отговори
Сидер ага с чалма преди 9 години
АТАКА НЕ САМО СЕ НААКА, АМИ СЕ ОМАЗА ДО УШИТЕ! АТАКА НА БИТАКА!
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както Бойко каза има три варианта:Избори: 1 - Декември 2 - Февруари 3 - Юли
23
2
 
4
 
! Отговори
Виктор преди 9 години
АБВ кандисали, Калфин на икономиката...
22
1
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ОХОО..И СОЛ.ТАЩАКА И ХРАНЕНИК НА ДОГАН КОРМАНЧО НАДЗЪРТА НАГЛО ИЗОТЗАДЗЕ..УЖ ДПС НЯМАЛО ДА Е ВЪВ ВЛАСТТА..КОРМАНЧО ЩЕ БЪДЕ НА ИНСТРУКТАЖ ПРИ ДОГАН ВСЯКА СУТРИН ..ХАХА..ПРОДАЖНИЦИ ДОЛНИ..ПАК НАИГРАХА НАРОДА
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия герб са *** фурнаджийските лопати! Как да им вярва човек!
20
3
 
1
 
! Отговори
4efo преди 9 години
До 18: Доста съм се разхождал из Европа, но съм възпитан в любов към Родината. Под нивото ми е да се занимавам с ***, които говорят на "***" без да познават отсрещната страна. Има лек за такива като теб, но не е за през форума!
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко за България! Ограбена, съсипана от разни хитреци и айдуци, страната ни все повече затъва в посткомунистическата мизерия на червения олигархичен капитализъм и няма никаква надежда, че някога ще се оправим и ние като другите бивши соц. страни! Така ще бъде, докато не се потърси сметка на такива мега крадци като Иван Костов, Муравей Радев, Софиянски, Станишев, Доган и цяла глутница от червено-сини бивши управници, който ограбиха и съсипаха страната ни! До като не бъдат изправени пред съда и
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От трън та на глог !
17
2
 
4
 
! Отговори
neno преди 9 години
До 4ефо Ние сме паднали вече ,така го смятай Реаниматорите ,ББ и ПФ са нищо друго освен лапачи от западни НПО И дори и да направят тройна коалиция,то надали ще изкара 4 години,особено ако продължат природните бедствия и т.н. Положението е такова,че някой ще трябва да носи отговорност,а тия единствената им отговорност е към банковите им сметки,които ще се напълнят,ако вземат властта
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Borbata za grabeji i zakonnskia danakoplatec prodaljava
15
6
 
4
 
! Отговори
1 преди 9 години
До 4ефо,какви патриотични сили те гонят бе ***,България бе освободена от турско робство през 1878год.има ли по света държава,която има патриотични сили,живеем през 21век.Разходи се малко из Европата и чуй какво казват хората за България.
14
2
 
4
 
! Отговори
usa преди 9 години
bat Cali za premier i cirka moje da zapochne
13
2
 
13
 
! Отговори
4ефо преди 9 години
България има нужда единствено от обединени патриотични сили! Последен шанс за изправяне на крака на републиката. Пред нас в момента е пропастта, от която паднем ли - вдигане няма!
12
2
 
13
 
! Отговори
Шапшал преди 9 години
дебре де,кво стана? Дол разцепи ли Фандъкова? Нали още като се видяха я натисна.
11
8
 
7
 
! Отговори
патриот-идиот преди 9 години
Нали не искахте Корман и турски мекерета вв управлението!Симеонов, Касабов и Каракачана са долни продацници!
10
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриотичния фронт замени Атака като патерица в управлението! И едните и другите са кукли на конци в ръцете на кукловодите от рода на Любен Гоцев и сие! Само нови избори ще реши отчасти проблема с партийното генно инженерство на ДС-БКП!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то всичко е толкова объркано в България,че май никога няма да се оправим,който и да дойде на власт....поне да не са ДПС и да се дразним от това,тъй като те ще ни доунищожат без никакви скрупули