Ще има ли нова тройна коалиция, решават в парламента

Преговорният екип на ГЕРБ на среща с лидерите на РБ и ПФ
Обновена: 30 окт 2014 15:13 | 30 окт 2014 14:50,
65
Ще има ли нова тройна коалиция, решават в парламента
Снимка: БТА

Ще има ли нова тройна коалиция, която да управлява с мандата на ГЕРБ, решават в парламента. Там започнаха поредните преговори за съставяне на правителство. За първи път те са в троен формат, след като ГЕРБ и Реформаторският блок решиха да поканят на разговорите си и Патриотичния фронт.

Преговорите от името на ГЕРБ водят Румяна Бъчварова и Томислав Дончев. Те приеха лидерите на Реформаторския блок, които този път са в пълен състав – Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Корман Исмаилов и Николай Ненчев. На срещата присъства и заместникът на Кунева Найден Зеленогорски.

Още по темата
От името на Патриотичния фронт влязоха лидерът на НФСБ Валери Симеонов, както и Борис Ячев и Искрен Веселинов от ВМРО.

Тройните преговори започнаха, след като Реформаторите отказаха на ГЕРБ двете формации да съставят кабинет на малцинството и поискаха в правителството да влязат и Патриотите.

Хората на Симеонов и Каракачанов обаче са категорични, че не искат да влизат в изпълнителната власт, но са готови да я подкрепят „отвън”.

Въпреки че първоначално прие Патриотичния фронт като възможен партньор, ГЕРБ също е против участието на националистите в кабинета.

Причината е програмата им, в която има неприемливи предложения като разполагане на ракети срещу натовски държави и изпит по български за всички шестгодишни деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
маркуч в гората преди 9 години
На математически език, сега наблюдаваме разместителното своиство: ГРОБ= ДПС+РБ+ПФ=на бедност, мизерия и кражби; бедност мизерия и кражби=ГРОБ+ДПС+РБ+ПФ; ГРОБ+(ДПС+РБ+ПФ)=МИЗЕРИЯ,БЕДНОСТ, КРАЖБИ, за релация също можем да говорим. Това е формулата, която е написана от еврогейовете, още преди да се проведат изборите на 05.10.14 г. Нека доктор БОКО да реши това уравнение хаха, като използва операцията заемане, както е при изваждането. :))))
47
6
 
2
 
! Отговори
Да живей... преди 9 години
Да живей коалицията на ПФ с Корман и Касим. Да са ни живи и здрави, бодри и щастливи...Айде у лево!
46
6
 
4
 
! Отговори
сова преди 9 години
Унгария заплаши че ще напусне ЕС ако Брюксел продължава да и сочи как да управлява страната. А при нас един евро- депутат ни казва вчера какво трябвало да е правителството и кой да е министър председател. Егати и нахалството. Но така е господарите казват кой да управлява колониите.
45
7
 
5
 
! Отговори
Пиар агент преди 9 години
Другари много сте елементарни. Опорната ви точка да пречите на ГЕРБ да състави правителство работи изцяло против вашите избиратели , а те са пенсионери , *** и малограмотни хорица . Неграмотните ги прибра Сидеров . Без правителство те ще чакат пенсии, социални помощи и всичко каквото е по закон от държавата. Избирателите на ГЕРБ са умни и образовани , за тях няма проблем. Ясно ни е, че на вас не ви пука за бедните , защото когато бяхте на власт нямаше да дадете 4.50 лв. повишение на пенсиите
44
2
 
2
 
! Отговори
Бат Цедко преди 9 години
Бат Петко, с теб съм. А онзи, който казва, че САЩ са ни "натресли" нещо, да си купи комплект матрьошки и да си ги вади една по една, после в обратния ред - дано да се справи!
43
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новата коалииця герб-дпс - АБВ - икономически министър - калфин
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не - няма. Вече се знае
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
демостранти в Буркина фасо атакуваха и подпалиха парламента ,протестите са заради бедността и ширещата се корупция,..И в буркина фасо са по достойни хора от нас.дето търпим това безобразие дето 25 години ни го натресоха от сащ и техните политически продажни слуги у нас
40
7
 
5
 
! Отговори
Коалиция БОСТАН преди 9 години
БСП се замества от ГЕРБ, ДПС се замества от РБ, а Атака се замества от Патриотичен фронт. Нищо ново под слънцето, същите ще управляват, само дето се сменят партиите и личностите, но политиката им си остава непроменена. ГЕРБ ще прави същите поразии като БСП, Патриотичен фронт ще изневери на програмата си, след като влезе в коалиция с ГЕРБ, а РБ просто ще изпълнява поръчките на Турция чрез етническата партия на Касим Дал и Корман Исмаилов.
39
2
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
РБ нали искаха "хигиенична"коалиция с АБВ? Че те са им по-подходящия партньор.Нахалството вече е безгранично.Канени сте във властта,отивайте или разпускайте това сборище и избори до дупка?"В ГЕРБ същисани от амбициите на блока за постовеЛидерите на РБ неофициално са поискали 8 от 16 министерски места в бъдещо правителство. Това разкриха пред Faktor.bg депутати запознати с политическите пазарлъци.Точно Костов в 41 НС блокираше реформите на ГЕРБ,заедно с БСП!
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то хубаво правителство от немци и филандци,ама народа като е калпав как да го сменим. всеки знае колко трудно се намира работник който да е съвестен и да не те краде. същото важи и за работодател,който да е коректен и загрижен за работниците си. въобще,всеки лъже.как да се оправиш с такъв народ
37
1
 
8
 
! Отговори
Бат Петко преди 9 години
Все си мисля, че това е последния ни шанс за смислено правителство. Има проблеми между ГЕРБ и Рб, има и проблеми с ПФ. Само че дали си даваме сметка, че това е шанса да изкоренят поне донякъде ДПС и БСП от икономическата власт, в която те са се вкопчили и която е ПРИЧИНАТА за сегашното ни положение. Продължавам да мисля, че този парламент трябва да назначи избори за Велико народно събрание, което да направи нова Конституция, която да измете мръсниците от съдебната система. Там е ПРОБЛЕМА !!!
36
1
 
0
 
! Отговори
4efo преди 9 години
До 32: Научи се да пишеш, ***, ако не - върни се в първи клас! Дори се съмнявам, че си чел Алеко Константинов!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
омръзна ми от тия бг политици. махаме 240-те маймуни и всички партии и да ни пратят едно правителство от ес от немци или финландци.
34
7
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
На миналите избори, всички който гласуваха за Атака бяха брутално изнасилени от Догановите привърженици!
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички гласували за Патриотичния Фронт са брутално излъгани от Валери Симеонов ! Хората си мислеха че гласуват срещу Бойко Борисов и Касим Дал, а сега се оказва че са гласували именно за ГЕРБ и Реформаторския блок.
32
2
 
6
 
! Отговори
ДС разведчик преди 9 години
На снимката: офицер, милиционер, офицер, милиционер!
31
5
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
Доган бей: Чалмата ти е завряна в *** бе Сидер ефенди, не помниш ли снощи като се дупеше по време на молитвата кво стана!
30
4
 
8
 
! Отговори
Не вярвайте на такив преди 9 години
На ***, "патриоти" и "националисти" да не се довери човек, лъжат директно в очите и се смеят като крави. Волен вътрешно се смее на глупавите си избиратели, като в същото време външно се радва, че отново е в парламента да прави бели. Тези от Патриотичен фронт пък си мислят, че са изпреварили Атака, но и те са същите като тях и по нищо не ги превъзхождат.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз залагам на февруари! Дол оплека работата!