Каракачанов: Вече имаме само един ход - да се оттеглим от кабинета

Назначението на новия областен на София породи ново напрежение между ГЕРБ и ПФ
Обновена: 26 ное 2014 18:04 | 26 ное 2014 18:03,
228
Каракачанов: Вече имаме само един ход - да се оттеглим от кабинета
Снимка: Булфото, архив

Назначаването на областен управител на София от партията на Корман Исмаилов доведе до ново напрежение между ГЕРБ и Патротичния фронт. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че това усложнява допълнително ситуацията и пред Патриотите остава само един ход  - да оттеглят подкрепата си.

Той обясни, че окончателното решение за или против оставането във властта трябва да се вземе на заседание на коалиционния съвет следващата седмица.

Още по темата
Веселин Пенев, който е зам.-председател на партията на Корман Исмаилов - НПСД, беше назначен днес за областен управител на София. Кабинетът утвърди общо 24 нови губернатори в страната.

„Остана ни само един ход в тази ситуация - оттегляне на подкрепата“, каза Каракачанов.

Той обясни, че ако назначаването на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, кадър също на НПСД, може да се приеме за грешка в бързината, то сега нещата се усложняват. Лидерът на ВМРО обясни и че очаква обществена реакция срещу назначаването на Пенев.

„На такова мирише“, отвърна той на въпроса дали пращането на пореден кадър на НДПС във властта не е провокация към Фронта.

Каракачанов направи коментара си след среща между лидерите на ПФ и военния министър Николай Ненчев. Тя беше поискана в пореден опит да се тушира напрежението от назначението на Орхан Исмаилов за зам.-военен министър. И след разговорите обаче стана ясно, че разбирателство по темата няма. Ненчев обясни, че не е чул допълнителни аргументи срещу Исмаилов от тези, които са излезли в медиите, и затова няма да промени решението си да не оттегля заместника си. ПФ пък продължава да настоява за отстраняването му.

„Премиерът Борисов споделя моето мнение, че няма причина Исмаилов да бъде оттеглен“, каза министърът. Каракачанов пък обясни, че вече не вижда смисъл да провеждат нова среща с министър-председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
5
 
12
 
! Отговори
хм, преди 9 години
в какъв кабинет сте вие, че ще се оттегляте? Нали стоите отстрани, гледате и се опитвате да диктувате правила. Да сте поели някаква отговорност? Вината ще поемате само с мезета, така ли?
107
6
 
15
 
! Отговори
ПОРНОГРАФИЯ преди 9 години
И тия заминаха в канала като БЯЛАТА ЗЛАТКА.
106
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опасявам се, че нашите политици, начело с бойко, не осъзнават по какъв тънък лед ходят. Положението е предреволюционно. Възможно е да има политици, които да свършат като мусолини. За тези, които не знаят, мусолини е обесен с главата надолу от гневния и гладен народ.
105
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каракачанка,скоро ще ви оттеглим от парламента
104
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформаторите- троянския кон на турците!
103
9
 
6
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
Това, ако се казват патриоти, ДПС и другата подобна партия - НПСД трябва да се казват националисти. ДПС и НПСД се оказаха по-големи патриоти и националисти от тези ***, провъзгласили се за патриоти.
102
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гн Борисов обича хора без значение от каква религия са,тои обича опитни хора и достоини с образование.Боико е демократ и много добър по ду6а.Преди 2.3 години Стани6ев иска6е да премахне Боико от света,а после отида и му поиска про6ка,но гн Борисов муе даде тои е златен човек стига да има6 златни думи.Привет Генерале.
101
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хаха! Който е повярвал на ГЕРБ е гризнал дръвцето.
100
2
 
8
 
! Отговори
От коалицията преди 9 години
Честът сняг!!! Ехооооо! Пързаляте ли се!? Щете, не щете, ша са пързаляте, ко да прайте, кат сте прости!!! Е-о, о-о-о
99
3
 
17
 
! Отговори
до 140 преди 9 години
ПФ винаги са заявявали, че са против назначения от партията на касим дал. какво е странното? Борисов обещава едно, а после се отмята. ПФ просто си следва това което винаги са искали. Друг е въпросът, защо борисов е обещал едно, а после лъже и се отмята
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** ГЕЙберастУНИВЕРСАЛЕН СЪМ.ДЕТО ВИКАТ СТАРИТЕ ХОРА "ДЯЛАН КАМЪК"ти си най-обикновен ***.ераст
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ще бъде следващият клекнал:а/.Дудукаб/.АБВв/.БСПг/.ДПСВсякакви комбинации и съешавания са позволени.Дайте мнение.
96
4
 
9
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Агентите на КГБ щели да се оттеглят.....ха..ха.Ама тия още искат да управляват след 25 г демокрация.Нахални агенти на КГБ
95
3
 
8
 
! Отговори
хм преди 9 години
Уж програми щяха да подкрепят,а то ко стана.
94
8
 
15
 
! Отговори
Хай сиктир ! преди 9 години
Исмаилов бил опасен турчин. Сега и Пенев ли се явява според тях опасен турчин ? Ами след като искат да кадруват, да бяха влезли открито в изпълнителната власт. Като ще търсят постоянно поводи да клатят БГ правителството в онаследения пълен батак, най-добре да вървим направо на нови избори !
93
1
 
1
 
! Отговори
do 116 преди 9 години
Не си ти сам да решаваш кой какъв процент да има на изборите. Чат ли си или да ти го напиша с големи букви, току разбереш.
92
6
 
6
 
! Отговори
Анален ГЕЙбераст преди 9 години
ЕДИН НАДАРЕН АТАКИСТ МЕ ОПЪНА. А ПОСЛЕ ЗА РЕКЛАМА МЕ НАЕ.ХА ОЩЕ ДВАМА........МММММММ КЕФ АХХХ КАКЪВ КЕФФФФ
91
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Театър или не-решението е правилно.Не би трябвало някой властимащ да се съгласи да ни управляват турци,било то от ДПС,РБ или др.Борисов ще ръсне някой друг лев за някой да му клекне.Да видим кой ще бъде следващия.
90
5
 
7
 
! Отговори
GFR преди 9 години
ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА ФРОНТОВАЦИТЕ ЕМАРКА МИШО БИРАТА !
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иване, махнете се!