ПФ реши: Не излизат от властта, даже искат постове в нея

Стигнали до извода, че назначението на Исмаилов е на базата на личните му качества
Обновена: 5 дек 2014 14:13 | 5 дек 2014 13:30,
172
ПФ реши: Не излизат от властта, даже искат постове в нея
Снимка: архив, Булфото

Патриотичният фронт най-после взе решение дали напуска мнозинството зад кабинета. Хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не само не оттеглят подкрепата си за правителството, но и поискаха постове в нея.

Още по темата
„Стигнахме до извода, че назначенията на Орхан Исмаилов и Веселин Пенев не са умишлени, а са на базата на личните им качества“, каза Валери Симеонов на специален брифинг.

На преговори с Реформаторите е постигнато съгласие Патриотите да издигнат хора, експерти, на аналогични постове във властта.

Затова ПФ ще предложи човек за зам.-министър на отбраната и за зам.-областен на София.

При преговорите за съставяне на кабинет Патриотите отказаха да излъчат свои хора за постове във властта и поискаха само да са част от мнозинството, което подкрепя кабинета. Заради това те не подписаха коалиционно споразумение с ГЕРБ, а само декларация за подкрепа на управленската програма.

Симеонов и Каракачанов заплашиха, че ще напуснат властта, след като Орхан Исмаилов и Веселин Пенев от отцепилата се от ДПС партия НПСД станаха зам.-министър и областен управител на София.

Днес двамата лидери на Патриотите обясниха исканията си за аналогични на НПСД постове във властта като гарантиране на прозрачност в тези ведомства. Кандидатурите, които издигат, не са политически ангажирани с НФСБ и ВМРО, но са експерти. Патриотите отказаха да кажат имената на хората, които издигат, преди да бъдат обсъдени с партньорите от ГЕРБ и Реформаторите.

„Най-важното е едно – да се осигури политическа стабилност, за бюджета и за осъществяване на управленската програма“, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той обясни, че Патриотите са за възстановяване на диалога, за да може да се постигнат целите от програмата.

Според Патриотичния фронт няма как кандидатурите да не бъдат приети. Ако това все пак стане, отново ще се мине на вариант сваляне на подкрепата на кабинета, каза Симеонов.

Фронтът обяви и че ще настоява пред ГЕРБ да паднат новините на турски от БНТ. За това и Борисов, и Цветанов преди време дадоха съгласие. Найден Зеленогорски от Реформаторския блок пък съобщи, че вече е решено новините на турски да отидат от БНТ1 в БНТ2. Зам.-шефът на ДСБ и здравен министър Петър Москов обясни, че РБ са поискали от Патриотите подкрепа за комисия „Кой“ в Народното събрание. ПФ настояват и ГЕРБ вече да съгласува с тях назначенията във властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
3
 
! Отговори
MSC преди 9 години
До smokeО да братко!Всички държави от латинска америка, дълги години трупаха несметни благини покрай САЩ!Направо си отживяха през 20 век!Пишете ТОТАЛНИ лъжи!ФАКТ!
124
1
 
9
 
! Отговори
ккк преди 9 години
Лъже-пaтриотите покaзaхa истинското си лице,кaкто предупреждaвaше Волен, но кой дa го чуе! Винкелa и aгент Ивaн никогa повече нямa дa сa в пaрлaментa. Много нaрод излъгaхa(купихa),но мъжко дупе веднъж се ...!
123
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля че щом ще подкрепяш правителството,трябва да участваш и власта и да отговаряш за това ..а не както до сега ама ние подкрепяме имаме си програма.
122
0
 
9
 
! Отговори
Ш преди 9 години
"не са умишлени, а са на базата на личните им качества"... :)))))
121
7
 
2
 
! Отговори
smoke преди 9 години
"пф и реформаторите са много,много по-зле.Тези не са били толкова време във властта и ще ни разсипят,помнете ми думата"Имаше един период, България имаше 200 регистрирани за изборите партии. От тях само 2% бяха подговени да властват. БСП се самоподразбира, и СДС като коалиция. Либералите искаха само да намажат, но не бяха избрани в парламента.България е в преход от Русокомунизма към Евроидеята. Българите се чувстват повече част от Русия, откокото на ЕС. Което си е проблем
120
0
 
5
 
! Отговори
smoke преди 9 години
"Всички плюехме дпс"че то миналото време си е и сегашно. Нищо не се е изменило
119
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички плюехме дпс,но се оказа,че пф и реформаторите са много,много по-зле.Тези не са били толкова време във властта и ще ни разсипят,помнете ми думата.
118
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славяниниди да целунеш снимката на Путин на стената и ще се успокоиш.
117
12
 
4
 
! Отговори
smoke преди 9 години
Аз пък, като си бях в България гледах Алфа ТВ и Волен. Кефеше ме някакъв си сериозен русофил, български народни хора. И оплюват както си е по програма, Бойко Борисов.Самите причини са загуба на гласовете са в самите тях, не на Б.Б.Я люблю Русия, това да им е лозунга. СмешнициОт Русия няма забогатяла държава, от САЩ са много. Беден е лесно, богат е трудно. В Русия само ако си корумпиран и , се издигаш.
116
0
 
16
 
! Отговори
СВЯТ преди 9 години
БЪЛГАРИ ОТКАЧЕТЕ ЖЕЛЕЗНИТЕ СИ ПОРТИ ТЕЗИ ЩЕ ПОДКРЕПЯТ КРАЦИТЕ Ц''' ТЕ
115
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ПРЕДАТЕЛСКИЯТ ФРОНТ !
114
2
 
34
 
! Отговори
ime преди 9 години
Тези тотално предадоха избирателите си.
113
1
 
21
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Щом приемат, на им сега и Фейзи! Путриоти...
112
1
 
22
 
! Отговори
Стоянчо преди 9 години
И всички ние си мислехме че друго решение ще вземете ама друг път.Те бабите и дядовците също следят новините.Следващият път малко трудно ще ги излъжете, НЕМА да минат номерата "Ние сме против Винету" или "Мразим турците".Пълнете си джобовете, че това ще ви остане.
111
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
заминаха досиетата и на военното разузнаване.
110
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепям 69 -аз също спрях да гледам Скат,след В.Енчев.Един честен човек имаха и го загубиха.Не мога да понеса това, че така ни излъгаха -с всички тези обещания.Поклон пред Велизар Енчев за това,че се оттегли с достойнство.
109
2
 
24
 
! Отговори
Аврамов преди 9 години
На 20.02.2014 г. Атака предложи спиране на новините на турски език по БНТ. Предложението бе ОТХВЪРЛЕНО с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС.Жалки смешници!
108
1
 
36
 
! Отговори
КИД ШЕЛИН преди 9 години
,,ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ ,,....ТОВА Е ОКСИМОРОН , БЕ ХОРА !!!
107
2
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
"Патриоти" душа дават но не своята братя, а душата на народа...." но за власт братя и "резбата" обръщат!
106
3
 
25
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Валери само да го сварим някаде, отговорност не нося ХА ХА ХА Този грозен поглед ще стане още по грозен.