Магистралата София-Калотина остава приоритет за нас, увери Павлова

Страната ни трябва да намери пари за финансирането й през 2015 г.
16 дек 2014 18:27, Анисия Иванова
8
Магистралата София-Калотина остава приоритет за нас, увери Павлова
Снимка: МС

Магистралата София-Калотина остава приоритет на българското правителство и има пълна проектна готовност за нейното изграждане. Това каза регионалният ни министърът Лиляна Павлова при среща с сръбския си колега Зорана Михайлович, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Павлова уточни, че тя ще бъде реализирана при наличие на ресурс и през 2015 г. страната ни трябва да се фокусира в намиране на финансирането за нея.

Автомагистралата е подадена в пакета проекти за финансиране, с които страната ни кандидатства за финансиране по Плана „Юнкер“. България и Сърбия ще продължат да развиват двустранното сътрудничество в областта на инфраструктурата. По досегашната програма за трансгранично сътрудничество за настоящата година България не губи средства за финансиране, обясни Павлова.

Тя информира Михайлович, че България e изпратила в Европейската комисия за одобрение още през септември проекта за новата програма за Трансгранично сътрудничество. Коментарите на експертите от Брюксел препоръчват сръбската страна да направи публични консултации на екологичната оценка на програмата.

В срещата участва и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който обсъди със сръбския министър реализацията на проекти за модернизиране на пътната и железопътната инфраструктура по направлението София – сръбска граница.

Московски подчерта, че България е отворена за диалог и сътрудничество в сферата на аеронавигационното обслужване в контекста на инициативата „Единно европейско небе“.

Беше обсъдена необходимостта от провеждане на преговори за уточняване на финансовите взаимоотношения между железниците на двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Н.Петров преди 9 години
И гръмовно чува се ревът ...тамо са парите...
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще е ходи за 20 мин до Димитровград на плескавици - БЛАГИНКА :)
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
моме Лиляно,нищо няма да направиш.
4
0
 
4
 
! Отговори
don преди 9 години
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,/////////mmmmmmmmmmm da na kukuv den ot 5 g. go cluschame
3
3
 
16
 
! Отговори
az преди 9 години
Тая партийна пипируда с вид на бъчва как реши, че мое да се облече с рокля до коляното... Иначе цвета добре го е подбрала - все пак е потомствена комунистка...
2
3
 
20
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Направете отсечката Ботевград - Видин ,че през Сърбия не е за минаване само рекет искат .
1
1
 
15
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
За нашия участък незнам кога ще стане.Но Сърбите по техния работят здраво и качествено сигурно повече от половината вече са го направили.Със сигурност ще го направят преди нас.