На кое кафе се сглоби мнозинството за поправка "Пенсии"?

Искате за 15 минути да отменим 15-годишен модел, скочи Радан Кънев
Обновена: 19 дек 2014 23:42 | 19 дек 2014 17:56,
150
На кое кафе се сглоби мнозинството за поправка "Пенсии"?
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини ГЕРБ, че са създали ново мнозинство, различно от официалното, за да прокара поправка „Пенсии“. С нея партията на Борисов реши да даде възможност на българите да прехвърлят парите си от частните пенсионни фондове в НОИ.

Още по темата
Реформаторите обаче поискаха изменението да бъде оттеглено и предупредиха, че ако това не стане, стабилността на правителството се подлага на съмнение.

„Всички знаем, че проблемът е мнозинството, което ще застане зад този законопроект“, каза Кънев от парламентарната трибуна при обсъждането на поправката.

Според него въпросът, на който трябва да се отговори, е, кой внесе, но и кой подкрепи изменението. „Кой сглоби това мнозинство, на кое кафе се постигна договорка, за да бъде то възможно? Кога се изпи това кафе?“, попита още лидерът на ДСБ.

Преди евроизборите тази година Бойко Борисов и Лютви Местан бяха засечени да пият кафе в центъра на Кърджали. Малко след това ДПС поиска предсрочни избори.

Днес Радан Кънев обвини ГЕРБ и че прокарва поправката в отсъствието на премиера Бойко Борисов. „Тоест единственият гарант да постигнем разумен консенсус, умишлено е избегнат от вас“, каза лидерът на ДСБ.

В изказването си той обвини ГЕРБ, че няма нито един ред, цифра или знак за това какво ще е отражението на поправката върху бюджета. „Искате за няколко минути да отменим 15-годишен пенсионен модел“, каза още той.

Кънев обясни, че хората от неговото поколение, родени през 70-те, са бейби бум поколение. „Ние сме най-голямото българско поколение. Тези, които ще внасят, когато се пенсионираме, ще са най-малкото поколение“, каза той. Според него няма никакво изчисление какво ще се случи с пенсиите тогава.

Кънев попита ГЕРБ и дали са погледнали горчивия опит на Унгария от подобна мярка. Той обясни, че парите, с които премиерът Виктор Орбан се е надявал да оперира години наред, са свършили за две години и половина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: НСГЕРБРадан Кънев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
8
 
! Отговори
Не това е проблема преди 9 години
До СТРАНДЖАТАПроблема е в това, че ако веднъж си прехвърлиш партидата в НОИ, след това не можеш да я преместиш другаде, защото реално вече тези пари няма да съществуват с тях ще се изплащат сегашните пенсии.
81
6
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
ФАРАОНИТЕ ДА СЕ КРОТНАТ.
80
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как хората да имат доверие в банките и фондове, след като самото правителство на практика ги саботира. Кога ти дават право да избираш - когато задължително ни закрепостиха към някой фонд или сега след 15 години, когато имаш натрупана сума и те хвърлят в риск? През 2009 г. когато гербавите взеха властта плъпнаха емисари на Алианс да крадат от Доверие и други.Сега къде е гаранцията, че от дадено предприятие и учреждение началника няма да закрепости хората по избор.
79
3
 
10
 
! Отговори
ДАНС преди 9 години
Абе някой да е виждал Сертов?Що избега тоз човек?Да не е задигнал парите за пенсии?
78
10
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До АнонименАУУУ, СВОБОДАТА НА ИЗБОР БИЛО СКАНДАЛЕН ГРАБЕЖ. ДРУГАРЮ ПОЛЕКА С ПЕТОЛЪЧКАТА.
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BORISOV,GORANOV VI SE PODIGRAVAT NA VAS PSEVDODINAMOPARDIASHTI.ZA TIAH PARLAMENTA E MAGURATA PREDI 25 GOD. TUKA IMA,TUKA NIAMA VSICKO ZA MOIA DGOB--EH,NAIVNIZI.
76
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберите и дпс в тандем. Какво повече има да се коментира. Същия тамдем завлече и парите от една известна банка.
75
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За герберастите бе важно да има правителство! След това, каквото и да предложат, все ще се намери кой да го подкрепи. А народа е стадо!
74
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ +ДПС ще гласуват скандалният грабеж !!!
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много правилно казано "даде ВЪЗМОЖНОСТ на българите да прехвърлят парите си от частните пенсионни фондове в НОИ. Възможност т.е. ако сметнат за необходимо, но повечето политици в България не са свикнали хората да управляват живота си. На много хора им е мъчно за което.
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото за което служат реформаторите в това правителство е да са параван на БОСТАН. Така че да се махат, за да се види ясно Кой с Кой е.
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И както винаги ползват старата, изпитана тактика - вкарваш промените бързо, преди събота и неделя, ако може преди голям празник. Пускаш димки и кьорфишеци с всякакъв род други новини - например, в периода на подготовката назначаваш Слави Бинев за председател на комисията по култура.
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не стойте близо до Рамадан, когото разговаряте с него, защото пръска плюнки на около метър от себе си.
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коалицията БОСТАН! Минусите нека само за себе си да преценят, какви щяха да ги редят тук, ако същите неща се вършеха преди година!
68
1
 
4
 
! Отговори
до79 преди 9 години
Ама верно ли?Аз що си мисля,че са на БСП олигарси?!По важното е къде са парите?Най вероятно в КТБ
67
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсоютно вече е ясен модела на управление на ГЕРБ. За всички важни за Пеевски и Доган решения ГЕРБ разчита на ДПС. За останалите решения на РБ, ПФ и АБВ. Това е изключително грозен и безпринципен начин за правене на политика. Единственото което прави РБ е да легитимира мафиотското управление на ГЕРБ+ДПС.
66
2
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До АнонименЗАЩО И КЪДЕ Е БОЙКО В МОМЕНТА НЕ Е ОТ ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ. КОГАТО ТРЪГНАТ НАРОДИТЕ КЪМ СВОБОДА, КОЙ ЩЕ ГИ СПРЕ?
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане, за съжаление Бат Бойко не е случайно в Брюксел в тоз щекотлив момент - той тъй най-обича: хваща си тояжката и гледа отстрани. Ако номерът мине се връща ни лук ял ни лук мирисал, ако номерът не мине се връща на бял кон да въздаде ред и справедливост тъй както "искат хората".
64
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия частни пенсионни фондове не са от БСП. Много добре знаете кога са въведени!
63
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб заслужават да бъдат изгонени завинаги от управлението само заради тази нагла кражба. Кражба на парите на хората в момента, кражба и на възможностите им за нормални пенсии в бъдеще. С един удар машата на Пеевски, Горанов - с подкрепата на групата на ГЕРБ и ДПС иска да окраде и настоящето и бъдещето.