На кое кафе се сглоби мнозинството за поправка "Пенсии"?

Искате за 15 минути да отменим 15-годишен модел, скочи Радан Кънев
Обновена: 19 дек 2014 23:42 | 19 дек 2014 17:56,
150
На кое кафе се сглоби мнозинството за поправка "Пенсии"?
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини ГЕРБ, че са създали ново мнозинство, различно от официалното, за да прокара поправка „Пенсии“. С нея партията на Борисов реши да даде възможност на българите да прехвърлят парите си от частните пенсионни фондове в НОИ.

Още по темата
Реформаторите обаче поискаха изменението да бъде оттеглено и предупредиха, че ако това не стане, стабилността на правителството се подлага на съмнение.

„Всички знаем, че проблемът е мнозинството, което ще застане зад този законопроект“, каза Кънев от парламентарната трибуна при обсъждането на поправката.

Според него въпросът, на който трябва да се отговори, е, кой внесе, но и кой подкрепи изменението. „Кой сглоби това мнозинство, на кое кафе се постигна договорка, за да бъде то възможно? Кога се изпи това кафе?“, попита още лидерът на ДСБ.

Преди евроизборите тази година Бойко Борисов и Лютви Местан бяха засечени да пият кафе в центъра на Кърджали. Малко след това ДПС поиска предсрочни избори.

Днес Радан Кънев обвини ГЕРБ и че прокарва поправката в отсъствието на премиера Бойко Борисов. „Тоест единственият гарант да постигнем разумен консенсус, умишлено е избегнат от вас“, каза лидерът на ДСБ.

В изказването си той обвини ГЕРБ, че няма нито един ред, цифра или знак за това какво ще е отражението на поправката върху бюджета. „Искате за няколко минути да отменим 15-годишен пенсионен модел“, каза още той.

Кънев обясни, че хората от неговото поколение, родени през 70-те, са бейби бум поколение. „Ние сме най-голямото българско поколение. Тези, които ще внасят, когато се пенсионираме, ще са най-малкото поколение“, каза той. Според него няма никакво изчисление какво ще се случи с пенсиите тогава.

Кънев попита ГЕРБ и дали са погледнали горчивия опит на Унгария от подобна мярка. Той обясни, че парите, с които премиерът Виктор Орбан се е надявал да оперира години наред, са свършили за две години и половина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: НСГЕРБРадан Кънев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
ИСКАТЕ ЛИ ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ФИРМИТЕ ЗА ТОПЛИННО СЧЕТОВОДСТВО?ДА +НЕ -
41
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Има един виц за оплешивяването, малко е хард но си струва. Попитали един лекар: Защо хората оплешивяват? - Знаете ли- казал лекарят - има много теории, но според една от тях причината е физическа. При някои хора главата е празна и косата им пропада навътре.
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българските граждани трябва да прогледат.В ръце на частни "Фирми" набутаха целия икономически потенциал на страната.Резултата е налице.От бедни по бедни станахме.
39
5
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
НЕ ПАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СТЕ НУЖНИ НА БОИКО---КВИЧЕТЕ КОЛКОТО СТ ИСКАТЕ ВЕЧЕ---новото ПРАВИТЕЛСТВО Е ГЕРБ И ДПС------ВИЕ СТЕ ДО ТУК-----от ТУК НАТАТЪК КОМАНДВА ДПС -----СЕГА АКО СТЕ СЪГЛАСНИ С ТЕХНИТЕ РЕШЕНИА НЕ СТЕ УПРАВЛЕНЦИ А ПОДЧИНЕНИ--ИМАТЕ САМО ЕДИН ХОД ВЕЧЕ ХОД ПОСЛЕДЕН
38
1
 
9
 
! Отговори
Уау преди 9 години
От РБ май най-после започнаха да се усещат ,че са просто пълнеж в удобното плаващо мнозинство на коалиция бостан.
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименама господин Кънев иска ли България да се развива? Май не. Но това не му пречи да прибира държавна заплата и субсидия
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Кънев,кога имамме бейби бум-когато държавата се развива успешно, или когато е в перманентна криза ?
35
3
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Може пък да е било мастика?
34
3
 
6
 
! Отговори
The end преди 9 години
До анонименАма поколенията ... свършиха
33
1
 
8
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Зора е да приберат тези пари на място, където ще могат да ги пипат.. Ще пипат, ще пощипват, а после ще останат хората без пенсии. Те и без това планират да мрем преди правото на пенсия, ама това е друга приказка.
32
6
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Мисля , че има резон в това решение.Явно , че бюджета не може да попълни необходимия ресурс за плащане на пенсиите и не виждам друг начин тези пари да се осигурят.Всяко поколение чрез вноските си , ще плаща пенсиите на предшествениците си.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доживях БСП- то да ми пази парите за пенсия!Вълците пазят стадото!
30
1
 
8
 
! Отговори
КОШМАРА-АТАКА преди 9 години
Нидейти рива.Парите в тези фондове са при другите от КТБ и всичко ще лъсне.Вложени са в ПОТОПА и за това е този неистов рев.
29
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До ха-ха-хаКАЗВА СЕ СВОБОДА НА ИЗБОР. ОБРАТНОТО Е ДА ТЕ ЗАДЪЛЖАТ ДА ПАЗАРУВАШ В ЕДИН ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН МАГАЗИН, ОПРЕДЕЛЕНА ФИРМА ИЛИ ФОНД. ВИКА МУ СЕ КОМУНИЗЪМ.
28
9
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До До СТРАНДЖАТАПИША ТИ КАКВО Е ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. АКО ЗА ТЕБ ТОВА СА ГЛУПОСТИ НЕ СЕ УЧУДВАМ ЧЕ ЗАЩИТАВАШ КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО. НО ПОВЕЧЕТО ХОРА СМЕ СЪВРЕМЕННИ, ОБРАЗОВАНИ И ДЕМОКРАТИ.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата работа намирисва на нещо много лошо, струва ми се че е в ход нещо много страшно за България и управляващите (от предния и този кабинет) използват всяка възможност да откраднат пари преди въпросното нещо да се е случило. Такова неприкрито грабене, каквото се наблюдава в последно време не е било. Дано не съм прав...
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой иска българите да държат парите си за пенсия където ПРЕЦЕНЯТ , ЧЕ Е НАЙ-СИГУРНО. Други обаче са ПРОТИВ това тяхно право с аргумента ,че " Буда ще ги изхарчи"! А сега де...
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не би ДПС да се демократизира,а ДСБ да се мафиотизира.Защитавайки частните пенсионни фондове Радан Кънев да попрочете за престъпните им маниери.Напр що е то отрицателна доходност на пенсионните фондове и как се ограбват парите на хората по законен път.
24
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Частните фондове са като фирмите за топлинно счетоводство. Ако ви се даде право да се откачите от тях какво ще направите? Ами всички ще им теглим една и ще се откачим. Ама щели да фалира? Ми да фалират, защо това да е наш пробле. ДА НЕ СМЕ ИМ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ.
23
4
 
8
 
! Отговори
Правата и свободите преди 9 години
Явлението Реформаторски блок е бедствено, въпросът е кое от двете ДПС-та защитава по-добре правата и свободите на мюсюлманите - РБ начело с етническата партия НПСД или ДПС ???