Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ

Това не е ултиматум пред Борисов, а обективен анализ, заяви Местан
Обновена: 26 дек 2014 21:56 | 26 дек 2014 16:24, Елка Василева
670
Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ
Лютви Местан. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира предсрочни парламентарни избори догодина, ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт.

За 2015 година съм песимистично настроен, тъй като ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт, то неизбежна необходимост са предсрочните парламентарни избори през 2015 година, заяви на пресконференция край Кърджали лидерът на ДПС Лютви Местан.

За него това не е поставяне на ултиматум пред министър-председателя Бойко Борисов, а е един обективен анализ на случващото се след вота през май т.г.

Местан е категоричен и в оценката си, че реформаторите и патриотите са образували вътрешен мини коалиционен формат, двете формации са лика и прилика, съюзът между тях е деформаторски блок и като цяло е ретрограден.

В тази връзка Местан твърди още, че ако премиерът Борисов иска неговият втори кабинет да бъде успешен, то той трябва да се  освободи от този ксенофобски камък. В противен случай ще има силно реформаторско говорене без реформи.

Тези дни отбелязваме 30-годишнината от насилствената смяна на имената на българските турци, но не казваме толкова години от "възродителния процес", а от последния етап в борбата срещу комунистическия режим, уточни Лютви Местан. Освен тези три десетилетия, изминали са и 42 години от преименуването на жители на Централните и Югозападни Родопи и целия този период е време да присъства в учебниците по история, смята той.

Лидерът на ДПС ще поиска и личен разговор с премиера Борисов по един сериозен казус. За първи път във вековната история на организираното ловно движение у нас в Момчилградско се правят опити хората от ловното поле "Равен" да бъдат разделени и политизирани и това за ДПС е абсурдно и недопустимо.

Колкото до наложените му 15 акта за говорене на турски език на предизборни прояви, то експертите са категорични, че това не е в нарушение на изборния кодекс и ако е необходимо, Местан ще стигне до съда в Страсбург.

По обяд в Кирковското село Могиляне се проведе традиционният възпоменателен митинг в памет на жертвите през зимата на 1984-1985 година. С участието на лидера на ДПС Лютви Местан на 27 декември  възпоменателен митинг ще се състои и на централния площад в  Момчилград.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


670
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе няма ли Прокуратура ????? Този постоянно говори срещу България и се стреми да разедини хората , които живеят във страната.Отделно от това , партията му си е чисто етническа и по Конституция не би трябвало да съществува.Крайно време е такъв провокатор да бъде съден.
320
2
 
16
 
! Отговори
Yakov преди 9 години
Публична тайна е, че 60- 70% от икономиката в България се управлява от сараите. Няма правителство дошло на власт което и да е, да не се подчинява на сараите. Като добавим и досиетата които държат..... познайте какво се получава!!! Лошото е, че продължават да крадат от народа, а още по-лошото е, че са некадърни да управляват краденото. Това налага да се краде още и още и още..... до кога.............., не знам или.... вече се сещам, Досетете се и Вие хора!
319
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало турското гражданче, ние живеем в собствената си страна и турското покровителство 500год ние наричаме турско робство.Като не ти харесва тук, е къде е Ердогания, ходи си говори на воля скапания език и се таковай в ***!
318
4
 
2
 
! Отговори
до 378 преди 9 години
до 378Първо се научи да пишеш на кирилица, а чак после се прави на "велик българин"!
317
1
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 9 години
от злоба ще измрете "съчанлии" такива!
316
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде Бойко, отувай да пиеш още кафета с Местан или пък като македонския фолколор казва, пушки се купуват со паре и со дупе.Пари нема, действай....
315
4
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
Всеки може да говори каквото си иска, но факт е, че казаното от него е истина....
314
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоз мазен козел само ми го дайте за 5 минути, моля.
313
2
 
7
 
! Отговори
До 370 преди 9 години
Мисли позитивно. Изчезне ли олигархията на ДПС, която се разхожда постоянно с охрана ще заживееш и ти по-спокойно макар сега да пишеш провокативно жадно вперил очи в монитора
312
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Д(п)С ,Д(п)С, Д(п)С, Д(п)С, "п"-то е само за благозвучие !
311
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Резани, ако не ви харесва занимавайте си в Анадола. Не ви искам гнусната религия и да слушам отвратителния език! Бай Тошо сгреши, че не 1985 а през 1975 трябваше да ви изрита за да не замърсявате Българската земя.
310
0
 
6
 
! Отговори
?!? преди 9 години
На тоя май хобито ми е Астрология, говори като астролог, дава прогнози като астролог! Иначе казва стягайте се 2015 вдигаме Турския бунт да цепим България, ще го чакаме да видим Ердоган, дали може или не.
309
2
 
6
 
! Отговори
Павел преди 9 години
Газ пикае този. ДПС не е ли във властта се срива също като огледалния си образ БСП. Тези деструктивни за държавата ни мафиотски сбирщини само изсмукват жизнените сили на електората си за облагодетелстване на шепа олигарси. Държат се като еничари в която и държава да се намират- те не са никакви граждани на никоя държава в съзнанието си. Те нямат ни вяра ни чест. Техния край е здрав ред - закон и съд. И затова се борят да има безредие за да съ/ествуват
308
3
 
21
 
! Отговори
zz преди 9 години
ДПС се ръфат по задниците от злоба , че намалява лапането на държавни пари !!!Аз прогнозирам през 2015 пълно отстраняване на тази мафиотска партия от всички структори на властта !
307
4
 
19
 
! Отговори
az преди 9 години
Такъв заспал народ не съм виждал никъде другаде... ама никъде другаде... хората искат да ни превземат а народа си спиииии под завивките, ще кажеш че е зимен сън... какво прави такава партия в парламента се питам аз , подобре да гласуваме за президент като бай Тошо , то от такива партий и партий и партийки няма файда ама никаква , ще ми седят те по 2-*** 3-*** в парламента и ще дават вот а са 200+ депутата....
306
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верно,познавам една две с по два комплекта имена-като евреите.
305
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мохамеданите у нас се правят на българи само когато искат да пътуват и работят в Европа и когато получават и се възползват от евросубсидиите! А какво правят тук тогава! Беж!
304
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
fesa vav anadola
303
3
 
30
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
Колко съм доволен. че гласувах за Патриотичния фронт!!! За първи път съм доволен,че съм гласувал за някого. ДПС са като вампир- който се е хванал с тях, е провалил не само себе си, той е провалил и държавата и народа! Ако ББ има малко повече ум в главата, ще стои далеч от Доган, колкото и да го уважава като " най-големия държавник".
302
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И защо плюеш комунизма бе -той ви направи повечето от вас от едни берачи на тутун хора,но мохамеданина е неблагодарен по природа,вземе ли властта чакай истъпления и дивотии.Като язидите в Сирия-отвори уикипедия и виж колко пъти са клани в масов мащаб-такава ви е религията пич.