Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ

Това не е ултиматум пред Борисов, а обективен анализ, заяви Местан
Обновена: 26 дек 2014 21:56 | 26 дек 2014 16:24, Елка Василева
670
Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ
Лютви Местан. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира предсрочни парламентарни избори догодина, ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт.

За 2015 година съм песимистично настроен, тъй като ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт, то неизбежна необходимост са предсрочните парламентарни избори през 2015 година, заяви на пресконференция край Кърджали лидерът на ДПС Лютви Местан.

За него това не е поставяне на ултиматум пред министър-председателя Бойко Борисов, а е един обективен анализ на случващото се след вота през май т.г.

Местан е категоричен и в оценката си, че реформаторите и патриотите са образували вътрешен мини коалиционен формат, двете формации са лика и прилика, съюзът между тях е деформаторски блок и като цяло е ретрограден.

В тази връзка Местан твърди още, че ако премиерът Борисов иска неговият втори кабинет да бъде успешен, то той трябва да се  освободи от този ксенофобски камък. В противен случай ще има силно реформаторско говорене без реформи.

Тези дни отбелязваме 30-годишнината от насилствената смяна на имената на българските турци, но не казваме толкова години от "възродителния процес", а от последния етап в борбата срещу комунистическия режим, уточни Лютви Местан. Освен тези три десетилетия, изминали са и 42 години от преименуването на жители на Централните и Югозападни Родопи и целия този период е време да присъства в учебниците по история, смята той.

Лидерът на ДПС ще поиска и личен разговор с премиера Борисов по един сериозен казус. За първи път във вековната история на организираното ловно движение у нас в Момчилградско се правят опити хората от ловното поле "Равен" да бъдат разделени и политизирани и това за ДПС е абсурдно и недопустимо.

Колкото до наложените му 15 акта за говорене на турски език на предизборни прояви, то експертите са категорични, че това не е в нарушение на изборния кодекс и ако е необходимо, Местан ще стигне до съда в Страсбург.

По обяд в Кирковското село Могиляне се проведе традиционният възпоменателен митинг в памет на жертвите през зимата на 1984-1985 година. С участието на лидера на ДПС Лютви Местан на 27 декември  възпоменателен митинг ще се състои и на централния площад в  Момчилград.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


670
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
4
 
17
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Айде чупката Местанчо времето ви изтече. Не може да ви спаси ни Бойко ни който и да било. *** крадлива шайка.
340
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този агент "Павел" реве за възродителния процес , а защо не каже за атентата във вагона за майки със деца на гара Буново ????? Като са ммного курназ навремето защо не направиха атентат на партийната върхушка , а посегнаха на невинни хора - майки и деца ????? Да се забрани етническата им и терористична партия!
339
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо не коментира с Христо Бисеров какво стана?
338
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе муслимани, този дръглив *** ви прави на маймуни. Натикал ви е в 12 век за да ви използва гласовете и краде. Защо го търпите и не му потърсите сметка за богатството в което живее? Ако имате достойнство и искате да живеете по европейски разкарайте този подлец. Гласуващите за БСП се усетиха и партията им затихва. Няколко стотин от ДПС живеят в разкош и богатство а вие в мизерия и заблуждение. Какво направи за вас ДПС за толкова години? Едно глямо нищо! Само лъжи и виртуални заплахи. До кога?
337
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази който е участвал във възродителния процес като агент сега да се прави на голям защитник на хората е супер нагло. Да запомни едно, хората не са толкова глупави и търпението им ще се изчерпи. ДПС крадоха, крадоха, но на хората нищо не дадоха, те обогатяват само себе си на гърба на етноса плашейки хората, че ако не са те ще е страшно. Прилъгва ги като им говори на турски, но забравя, че това е България и официалния език е български и може да бъде съден, че създава напрежение в страната.
336
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проглушиxа ни с приказки за възродителния процес, а иначе 500 години са само "присъствие". Стига вече изкуствено противопоставяне!
335
3
 
10
 
! Отговори
ДО 397 преди 9 години
ДА, но повечето които гласувахме за ПФ, включително и аз, дадохме гласа си за Симеонов, защото обща че няма да прави коалиция с Мутрата и че ще го вкара в затвора, заедно с Цветанов.Той просто НАГЛО ни излъга !
334
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
откъде пък накъде ,зад така наречения Патриотичен фронт стоят гласовете на стотици хиляди българи,кой е Местан че да си позволява такъв ултимативен тон КОЙ Е МЕСТАН и компания ДПС за да ЗАПЛАШВАТ че нещо едва ли не ще се случи ако новините които НЕ ГЛЕДА НИКОЙ по БНТ отидат в БНТ2 и има задължително гласуване,нищо друго няма чак толкова стряскащо казано от т.н. патриоти МЕСТАНЕ ОСВИНИХТЕ СЕ ОТ ВЛАСТ И ТВЪРДЕ АМА ТВЪРДЕ МНОГО ВЕЧЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ,заради това при нови избори ПФ ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ %МУХЪЛ
333
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА, некадърници - сглобихте някакво смешно правитлество за да може да си поделите лапачката, а народът - кучета го яли.
332
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местанчо, защо ти е тази охрана бе човек, от какво се плашиш, нали си обичан? Защо не кажеш на хората които лъжеш колко ти струват само очилата? Хиляди левове. А хорицата в "твоите" райони мизерстват, плашиш със смяна на имената и какви ли не глупости. Ние българите помним Батак, Копривщица, Клисура, Кочо Честименски, Левски, Ботев, Раковски, Волов и хилядите избити християни. Общо изкланите българи са 1.5 милиона. Няма да стане турско в България, да знаете. Много се иска на някого но НЯМА!
331
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не Българска турска партия не трябва да се бърка и да ни определя бъдещето...........................
330
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаете ли, като дете съм ходил в родопски села. Хората които съм срещал бяха добри, работливи и открити. Този *** агента Павел държи тези хора в страх за да ги експлоатира и ползва с цел да богатее и е във властта. Една част се осъзнават, че живота върви напред, те видимо изостават и са плячка в ръцете на шепа измамници. Рано или щъсно ще му търсят сметка на този мазен и екзактен подлец!
329
3
 
20
 
! Отговори
Българин преди 9 години
ЗАБРАНА НА ТУРСКАТА ПАРТИЯ "ДПС"Местан в затвора!Ревизия на смеките на Пеевски!Ревизия за сметките на Доган!
328
3
 
16
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Лично моето мнение е че от страна на ДПС наистина се спекулира с този възродителен процес или по точно смяната на имената.Българите са задължени да не споменават и да забравят едно 500 годишно робство на клане и насилствено помохамеданчване тези не спират да експлоатират един факт за които отдавна сме си посипали главите с пепел.Даите наи после да загърбим тези противопоставяния и да се хващаме да си оправяме държавата в която живеем.Всичко останало е бош лаф работа .
327
3
 
23
 
! Отговори
помака преди 9 години
Алоооооо, прокуратурата, този "БЪЛГАРИН" май пак почна на МАЙЧИН език да говори в селата ....ГЛОБА и ЗАТВОР!
326
2
 
15
 
! Отговори
селянина преди 9 години
Льжлю Бостан пак са *** неподготвен !!!
325
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Говорим за смяната на имената на турците-според мен е неправилно.Защо обаче не кажем защо?Защо не кажем за атентатите във вагон с деца на гара Буново?Защо не кажем за атентата на летище Варна,в пощата в Г.Оряховица?
324
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига със този "възродителен процес".Нали уж не сте етническа партия , пък само това дъвчите.Ами ние пък да вземем да ревнем че навремето нашите деди ги изгонихте от Тракия.
323
2
 
11
 
! Отговори
Асе(а)н преди 9 години
Лютви - типично българско име...Местан - много популярна българаска фамилия...
322
3
 
19
 
! Отговори
Асан от ДПС преди 9 години
Този "БЪЛГАРИН" като не му харесва в Българя, да ходи в Турция.