Плевнелиев срещу Борисов за ДАНС: Нужни са промени!

"От Костинброд до "Червеите" има достатъчно доказателства за смени"
Обновена: 14 фев 2015 13:18 | 14 фев 2015 13:15,
74
Плевнелиев срещу Борисов за ДАНС: Нужни са промени!
Снимка: Dnes.bg

Президентът Росен Плевнелиев се противопостави на мнението на премиера Бойко Борисов, че работата на шефа на ДАНС Владимир Писанчев е добра. Според държавния глава има достатъчно доказателства, че в агенцията трябват промени. Плевнелиев направи коментара си в Перущица, където тази сутрин участваше в зарязването на лозите по повод празника Трифон Зарезан.

Още по темата
„Не мога да се съглася с изказаното от министър-председателя мнение, че работата на началника на ДАНС е добра. Като се почне от аферата Костинброд, мине се през прегазването на конституционните правила, когато ДАНС обслужваше противоконституционни атаки срещу държавния глава, като се стигне до разработката „Червеи”, имаме достатъчно доказателства да дадем категоричната оценка, че в ДАНС трябва да се случат промени и тази агенция да генерира сигурност, а не скандали.”, заяви държавният глава.

Коментарът му идва ден след като премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че Писанчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров най-вероятно ще запазят постовете си. Аргументите на министър-председателя са, че те са изпълнявали заповеди на кабинета „Орешарски”.

По отношения на главния секретар на МВР президентът се въздържа от коментар, но каза, че е работа на правителството да направи предложение до държавния глава и че ще се възползва от своите правомощия.

„Ако повече от година подслушване и ровене в чувствителни архиви, резултатът е една празна папка в ДАНС, това не е скандал, това е огромен скандал”, каза още Плевнелиев.

Президентът се обяви и за тегленето на нов заем заради дефицитите в бюджета.

„Трябва да си даваме сметка, че когато сме на дефицит, той трябва да се плаща. Това означава дълг и повече дълг. Усилията на правителството трябва да бъдат насочени към постигане на устойчивост на финансите и трайно подобряване на дефицита. Има сектори, в които могат да се оптимизират разходите. От 3 милиарда лева в българската енергетика, аз предполагам, че поне 1 милиард се губят или са плод на корупция, същото е в българското здравеопазване и правораздаване – така че трябват реформи и по-добри стопани”, заяви още държавният глава.

Президентът коментира и първите 100 дни на правителството на Бойко Борисов.

„Правителството обеща стабилност и реформи. Стабилност има, трябват реформи”, каза още той.

Росен Плевнелиев добави още, че в момента се подготвя Консултативен съвет за национална сигурност на тема „Състоянието на българската армия и предизвикателствата около нас”, но на този етап не е необходимо свикване на КСНС за Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
15
 
! Отговори
42 преди 9 години
Ми тоя не заслужава да се пише. Защо да се трепеме. Тоя е ясен вече на всички.
39
2
 
5
 
! Отговори
боико борисоф преди 9 години
До vargПешу ти ли си бе?Казах им в централата да ви дават по малко пари че ми требат,понеже събирам сериини номера на банкноти.Kато саберем колекциата,че ти дам и на тебе.
38
7
 
16
 
! Отговори
se преди 9 години
Извинете това ли ни е президента? *** кога го избраха......
37
10
 
11
 
! Отговори
varg преди 9 години
Слабо другари, слабо!! С тези мършави 40 коментара които сте написали против Плевнелиев пропаганда не се прави!! Пишете повече, мишоци, че шефа ша на бъхти!
36
2
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Плевньо,защо не направи една...пресконференция за този сериозен проблем в държавата;неработещата ДАНС-хранилка за партийни...протежета и основните ръководни постове в МВР,узурпирани пак по партийна линия.Като си отишъл на крака в Перущица за зарязване на лозя,говори само за...лозя,земеделие,субсидии и програма 20/20,ако това ги...грее хората.Другият път ме...послушай и така повече ще те...слушат;поне Беноффска щеше да е до теб с...микрофона.
35
2
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Преоблякъл се Илия, огледал се-пак в тия!Нужен е нов генерал Пиночет!
34
4
 
11
 
! Отговори
Б. Б преди 9 години
Роско, ти май се опъваш на боса. Май прекалено на сериозно се взе. Да не опъна големите шамари.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На *** пак му се възпалиха хемороидите, Баце трябва да взима мерки.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пак ще дърпаме ушички,Росенчо.
31
2
 
9
 
! Отговори
доуточнение преди 9 години
"Плевнелиев срещу Борисов"Ама що не разясните ,че той е застанал срещу него с широко отворени бузи :)))
30
12
 
4
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Мъка другари , голяма мъка . Каквото и да е правителството ще е в пъти по добро от тройната банда на БСП-ДПС-Атака . В България БКП-БСП-ДС има дебелашко самочувствие , че само те могат да са на власт и никой друг . Над 50 години убиват хора , крадат им имотите , пращат хората по лагери за това , че имат дълги коси или къси поли и хранят прасетата с тях , крадат спестяванията на хората като фалират и обират банките , убиват си собствения Министър председател - Луканов и т.н. Това сте другари.
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Театро ала Буди
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези промени ги знаем
27
1
 
4
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Президентството: Нужни са промени!
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кого лъжете!!!!По голяма *** от Плевнелиев в сбирщината Борисова няма!
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се направи анализ на работата на ДАНС и ако няма ефект от тази агенция - да се закрива. Стига са точили бюджета за слухтене на хората, които им изкарват заплатите.
24
1
 
1
 
! Отговори
Мдааа преди 9 години
След Лов повреме на мандат(реформи) НАЙ МНОГО СЕ ЛЪЖЕ!
23
1
 
12
 
! Отговори
info. преди 9 години
България е разделена и разпарчетосана на частно-партиини интереси от всички политически формации още от началото на прехода.Няма нито една партия която да е работила в полза на народа по време на прехода.Цялата индустрия и капитали на държавата вече са присвоени и дадени на подставени лица от всички политически формации.Всичката палач от парламента трябва да се изрине,това е
22
0
 
7
 
! Отговори
Евлоги от Трявна преди 9 години
Айде стига де - от 1989 само промени са нужни и само се променяме. Не се ли променихме за тези години бе - едно поколение мина вече! Туу да му са не види и прехода!!!!
21
2
 
21
 
! Отговори
как вървят офшорките преди 9 години
Роска, как вървят офшорките в Кипър?