Мълчаливо, без фанфари: "Борисов 2" събрал плюс 820 млн. лв.

Премиерът заръча до края на годината приходите да са с 1,5 млрд. лв. повече
Обновена: 25 мар 2015 17:30 | 25 мар 2015 17:29,
149
Мълчаливо, без фанфари: "Борисов 2" събрал плюс 820 млн. лв.
Снимка: архив БТА

Правителството отчете 820 млн. лв. повече приходи в хазната в сравнение със същия период на миналата година. Новината съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на днешното заседание на Министерски съвет.
„Усилията да върнем усещането, че има държава, дават своя резултат”, каза Горанов и разказва колко е свършено.

„Това са минути за реклама”, вметва Борисов по време на заседанието на министрите, става ясно от публикуваната стенограма.

Още по темата
Пред хората си премиерът акцентира на това, че големите постижения са направени без „предварителни приказки и изхвърляния”. Работата е свършена от звеното за борба с контрабандата, в което има прокурори, представители на ДАНС, на МВР, на министерство на финансите, на НАП, на Митниците. Борисов обяснява, че амбициозната задача, която е поставил на Горанов, е до края на годината приходите да са с 1,5 милиарда лева повече.

„Така че, полагаме огромни усилия в тази дейност. Без никакви фанфари, мълчаливо”, казва още премиерът. Той обяснява, че предстои да бъдат обявени данните за контрабандата по-конкретно. Борисов все пак издава, че се оказало, че през януари българите сме изпили бира с 30 процента повече.

Петролните компании пък са вдигнали продажбите на горива с 68 процента. „С Горанов отчетохме, че най-вероятно е от движението на Лили Павлова главно по свлачищата – вдигнала е разходите”, шегува се Борисов. Определен тип цигари от 86% на пазара вече е 4 на сто.

Покрай контрабандата премиерът разказва и че два кораба са се изгубили в наши води – изключили са системите си и ги няма. Предстои разследване на всички, които са били на смяна по това време и не са сигнализирали, защото Борисов подозира, че може да става дума за контрабандно пренасяне на гориво.

„За единия кораб снощи имах дълъг разговор с колегата Ердоган, специални поздрави на всички на българското правителство, Дани Митов ми превеждаше, не искам да принизя ролята му на външен министър, но е и най-сигурен”, обяснява Борисов. Допълва, че говорил и с Нетаняху, който също пращал специални поздрави на всички.

Премиерът дава да се разбере, че текат и предстоят сериозни промени и в сектора на енергетиката, с които да бъдат спестени още суми. На сериозни трансформации вероятно ще бъдат подложени ВЕИ, Топлофикациите и други предприятия. Сериозни санкции ще има и за недобросъвестните производители на зелена енергия.

„Това са за няколко милиарда лева пари, на пътя на които ние в момента сме застанали. Цели организации се хранят от тези кръгове, кръгчета”, категоричен е премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Троловете плъзнаха с коментарите ))) Нормално ГЕРБ управлява добре и показва резултати, а празните червени и сидерага тикви от злоба ще си изпочупят клавиатурите да пишат безумни коментари. Жалки сте хахахахахахахахахах
69
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко кожи свалихте от гърба на народа, това сте вие герберастите само вдигате данъци и такси
68
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много го обича народа тоз бре!!! Хайде да се разходи по царя сам да видим колко минутки ще изкара. Аз казвам, че ще са 5.
67
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цела зима едох убави тикви,но тая не става скапана от секъдее
66
7
 
24
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
До журналистТова не е моят премиер! За мен тоз от снимката е пожарникар, татов масажист-ушен и *** бодигард!!! По случайност / неприятна за мен/ е мой сънародник!!! Неприятен и презрян от мен тип!!!
65
5
 
23
 
! Отговори
Емо преди 9 години
Има хора, които каквото и да кажат им вярват. Защо като ще има 1,5 приходи в повече се тегли заем от 16 млрд? Да ходи да реже лентичките и да не се прави на финансист!
64
4
 
13
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
До 57 АнонименКак какви? Къде отидоха 16 млрд. заем? Какво става с митниците, с контрабандата? Защо се мълчи по основни въпроси?пп. иначе бедността се задълбочава!
63
3
 
12
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
До 57 АнонименКак какви? Къде отидоха 15 млрд. заем? Какво става с митниците, с контрабандата? Защо се мълчи по основни въпроси?пп. иначе бедността се задълбочава!
62
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, а сега си вдигнете заплатите в парламента, купете си още един път нови коли, а и да не забравя - нов правителствен самолет ще трябва. Може и да си намалите цената на депутатското кюфте.
61
3
 
21
 
! Отговори
акуд преди 9 години
г-н Борисов а от определето малцинство събирате ли данъци или тези 820 мил. ще ги харчите за тях????
60
4
 
24
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Нищо не е събрал,а просто не ги е дал на онези,които имат истинска нужда.Като имаш пари,за които мълчиш и не ги ползваш по предназначение винаги можеш да кажеш,че си напред с парите в държавата,а истината я знаем каква е.Спокойно,тези милиони той ги пази за себе си.Да не си помислихте,че ще се дадат на хората?
59
0
 
13
 
! Отговори
кл преди 9 години
До Stefan KaradjaДa, реформи рaзбирa се! Тези реформи зa съкрaщения, привaтизaция, зaмрaзявaне нa зaплaти, зaдушaвaне нa последните предкомaтични глътки въздух нa пaциентa Бългaрия!Реформи, инвестиции, стaбилност и ценности сa нaшите прибори сa овчaтa простa глaднa мaсa!Човек кaто е беден винaги се деформирa духовно и мисловно!Сaмо светците държaт нa глaд и мизерия!С тоя нaрод е приключено!
58
2
 
7
 
! Отговори
до Кирилов преди 9 години
Адекватна реакция на мислещ баща! Адмирации!
57
1
 
13
 
! Отговори
ром преди 9 години
Събирай, бате, събирай, скуби ги, дери ги българите, да има за нас...
56
15
 
5
 
! Отговори
Пиар агент преди 9 години
Другари продължавайте с опорната точка да се плюе Борисов и ГЕРБ от сутрин до вечер , само че да не стане като опорната точка , че асфалт не се яде . Сега обаче всички реват за пътища и асфалт . Каквото и да правите никой вече не ви вярва .
55
2
 
11
 
! Отговори
Stefan Karadja преди 9 години
До клМАЙТАПИШ не нали?! Мутро-реформатори и реформи.....досега само грабеж- няколко месеца селяния и уреждане роднини и шафрантии на постове!!!
54
4
 
8
 
! Отговори
Кирилов преди 9 години
Тази сутрин опърлих врата на синът си, който минавайки край портрета на Владимир Путин в гостната и го закачи с рамо. Портретът е масивен с позлатена рамка от слонова кост и за него съм платил 3000 швейцарски франка и изработката му е от Швейцария. Знам, че детето го направи по невнимание, но малко повече респект... Като се прибера от офиса и ще го заставя да седи 1 час с колене върху царевични зърна и с дигнати ръце. Да му е за урок!
53
2
 
11
 
! Отговори
кл преди 9 години
Нaучихa ги кaлинките и Бъчвaровa и Зaтворникa и Борисов с пaпчици под ръкa дa вървят, дa кaнцелaрскa зaбързaност и простите си усти много дa не отвaрят!Скоро ще усетите кaк и с кaкви реформи се връщaт зaеми нa ционистките кредитори!Жaлнa ни мaйкa!
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво ви слагат в тая пица бе ... ? тоя път са прекалили с дозата
51
3
 
18
 
! Отговори
Градски преди 9 години
Нито има такива приходи, нито има държава...егати и лъжата, съвсем ни взехте за мезе!