Мълчаливо, без фанфари: "Борисов 2" събрал плюс 820 млн. лв.

Премиерът заръча до края на годината приходите да са с 1,5 млрд. лв. повече
Обновена: 25 мар 2015 17:30 | 25 мар 2015 17:29,
149
Мълчаливо, без фанфари: "Борисов 2" събрал плюс 820 млн. лв.
Снимка: архив БТА

Правителството отчете 820 млн. лв. повече приходи в хазната в сравнение със същия период на миналата година. Новината съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на днешното заседание на Министерски съвет.
„Усилията да върнем усещането, че има държава, дават своя резултат”, каза Горанов и разказва колко е свършено.

„Това са минути за реклама”, вметва Борисов по време на заседанието на министрите, става ясно от публикуваната стенограма.

Още по темата
Пред хората си премиерът акцентира на това, че големите постижения са направени без „предварителни приказки и изхвърляния”. Работата е свършена от звеното за борба с контрабандата, в което има прокурори, представители на ДАНС, на МВР, на министерство на финансите, на НАП, на Митниците. Борисов обяснява, че амбициозната задача, която е поставил на Горанов, е до края на годината приходите да са с 1,5 милиарда лева повече.

„Така че, полагаме огромни усилия в тази дейност. Без никакви фанфари, мълчаливо”, казва още премиерът. Той обяснява, че предстои да бъдат обявени данните за контрабандата по-конкретно. Борисов все пак издава, че се оказало, че през януари българите сме изпили бира с 30 процента повече.

Петролните компании пък са вдигнали продажбите на горива с 68 процента. „С Горанов отчетохме, че най-вероятно е от движението на Лили Павлова главно по свлачищата – вдигнала е разходите”, шегува се Борисов. Определен тип цигари от 86% на пазара вече е 4 на сто.

Покрай контрабандата премиерът разказва и че два кораба са се изгубили в наши води – изключили са системите си и ги няма. Предстои разследване на всички, които са били на смяна по това време и не са сигнализирали, защото Борисов подозира, че може да става дума за контрабандно пренасяне на гориво.

„За единия кораб снощи имах дълъг разговор с колегата Ердоган, специални поздрави на всички на българското правителство, Дани Митов ми превеждаше, не искам да принизя ролята му на външен министър, но е и най-сигурен”, обяснява Борисов. Допълва, че говорил и с Нетаняху, който също пращал специални поздрави на всички.

Премиерът дава да се разбере, че текат и предстоят сериозни промени и в сектора на енергетиката, с които да бъдат спестени още суми. На сериозни трансформации вероятно ще бъдат подложени ВЕИ, Топлофикациите и други предприятия. Сериозни санкции ще има и за недобросъвестните производители на зелена енергия.

„Това са за няколко милиарда лева пари, на пътя на които ние в момента сме застанали. Цели организации се хранят от тези кръгове, кръгчета”, категоричен е премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
valsheben zaek преди 9 години
e, niakoi samoleti se prizemiavat uspeshno i gi raztovarvat daje.16 miliarda evro sa se prizemili dobre mai.
29
2
 
11
 
! Отговори
преди 9 години
С 1.5 милиарда ще построи АМ Хемус, Видин - Ботевград, и тунелът под Шипка. Само където няма да се случи
28
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По същото време миналата годима бяхме с з 3,5 млрд назад заради кражбите на Орешарски. Браво бате Бойко!
27
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Таков страхлив и алчен премиер сме немали. Днес хората на които искат да вземат земите са протестирали и спрели кервана му. Напълнил гащите и търтил да бяга обратно. Извикали 100 полицаи да душат хората и да ги плашат. Сигурно после си е сменил гащите. Нали го обичали много, защо не е излязал и поговори с хората. Защото знае какво е направил на българите за което го наричат ***. А заплахата от руснаците не е шега.
26
15
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
Комунистчетата са във форума и само хейтват коментарите за Бойко, защото човека събира пари, а не като СерГей и неговата *** да харчат.
25
11
 
8
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Б.Борисов номер 1.който мрази него мрази себе си....не трии
24
13
 
9
 
! Отговори
факт преди 9 години
Бре, сичкото ром, бесепеец, депесеец се напъва да сваля бат Бойко от власт! Стига сте писали глупости - от напъване може да скъсате някой минискус на мозъка! Пардон, който влиза в БСП и ДПС му вадят мозъка да не би са се обърка нещо.
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма как на тая дата да има данни за приходите от първото тримесечие
22
15
 
10
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Къде са Червените *** :) злобеете ли :) Рубладжии има ли :)
21
6
 
7
 
! Отговори
zsfgs преди 9 години
Тараш на народа ще рече това!Събирамеост драги господа мижитурки(служители от всички видове администрации).Който има пипе ,или се е парил знае за какво става въпрос.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мълчаливо, без фанфари, за да може фанфарите от това да са по-големи.
19
17
 
13
 
! Отговори
няма да стане преди 9 години
Гледам няколко нещастника се напъват пак да върнат на власт Доган, Орешарски, Жан Виденов, Станишев - все доказани некадърници! А някои от тях и крадци на едро!
18
25
 
13
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Браво Бойко
17
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво искате, бе,все сте недоволни, все лаете и чакате друг да ви оправя ! Тези 16 милиарда още не са изтеглени. а са прогнозиран дефицит, повишените постъпления в хазната ще го намалят,*** неграмотни! То е ясно, че сте дебилни, ама поне слушайте какво ви се обяснява!
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега да отчетат и заемите с лихвите и БВП-то.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много по-здрави праща викаш.
14
13
 
27
 
! Отговори
Хаа преди 9 години
А бе пичове, вие вярвате ли на този лъжец? С очи да ги видя, на престъпника Буда няма да повярвам!
13
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВООО! Само,че къде са?
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е много странно!!но не означава че контрабандата е била от кръгове само от да кажем дпс и бсп!/примерно/парите нямат цвят!
11
15
 
30
 
! Отговори
aтaкисть преди 9 години
Тикво, упрaвлявaш 120 д3нa и си събрaл 820 плюс ли бе, товa е към дaтa сaлдо зa еднa годинa, пaк режеш ленти зa гербероидните си едноклетъчни фенове!Ще е хубaво и дa се,спомене от къде сa тези приходи, дaли не сa от джобa нa средното домaкинство или стеги взели от Билa Чез и други които ке плaщaт дaнъци!!