Парите на Рашидов потънали в КТБ: Не ги спасих!

Министърът опитал с цесии да си прибере вложените 2 млн. лева
3 апр 2015 10:20,
85
Парите на Рашидов потънали в КТБ: Не ги спасих!
Снимка: архив, Булфото

Министърът на културата Вежди Рашидов обяви, че не е успял да спаси вложените си пари в Корпоративна търговска банка, която от вчера не е банка, защото й бе отнет лиценза.

"КТБ открадна моите вложени пари и платени данъци, които са в размер на около 2 милиона лева", призна пред bTV известният ни скулптор.

"Аз бях първият, който каза, че Цветан Василев ще ни маха като Меджидива от "Кейптаун" и ще ни се усмихва и това стана", заяви министърът на културата.

По думите му, човек, който е отговорен, който е получил лиценз на банка, трябва да дойде, за да отговаря пред хората, които са останали ощетени.

Още по темата

Попитан дали се е опитал да спаси парите се чрез цесии, Рашидов обясни, че е направил такива постъпки, но парите му, все още не са спасени.

"В пълен стомах се пускат лесно газове. Тези, които са лапнали и държат дюшека, сега лесно говорят. Който е изгорял – изгорял", каза той и настоя да обясни какво е всъщност КТБ.

"Това е един слон, отгледан в зоологическа градина, с хубава храна. Излизат едни ловджии с пушки и гръмват слона. При, което веднага се нахвърлят тигри, лъвове, хиени, чакали и започват да ръфат. Държавата казва – изчакай, там има два зъба, понеже са скъпи, да ги приберем. Тоест, убихме един отгледан слон и го оглозгахме", обрисува ситуацията Вежди Рашидов.

Министърът каза още, че не може да каже, че управителят на БНБ Иван Искров е престъпник, но по думите му той е виновен, заради бездействието си по казуса с КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...космонаВт , бре пич!
49
1
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
И този чевек е министър на културата! Едно изречение не може да състави и говори само гадости. Не вярвам, че не си е спасил милионите. Правят се трикове с прехвърляния и подставени лица, вътре в банката гербаджиите си имат свои хора. Така мисля аз и не натрапвам моето мислене на никого. Този човек става за министър, колкото аз за космонафт.
48
1
 
3
 
! Отговори
кали преди 9 години
Що за отношение и поведение спрямо българският народ и културни ценности !!!
47
0
 
5
 
! Отговори
Леголас преди 9 години
Думите на Веждито имат тежест колкото и тези на Цветан Василев. Времето си минава, а още няма нито един осъден за най-голямата кражба в съвременната история на България. Срамота!
46
1
 
3
 
! Отговори
NACO преди 9 години
Крадеца вика ,дръжте крадеца! До кога ще ни занимавате с "личности",които постоянно теглят РОДИНАТА ни към дъното,на които НИКОЙ вече не вярва? СТИГА! ПРЕСТАНЕТЕ!
45
0
 
7
 
! Отговори
ърт до Жоро преди 9 години
До Жоро :Когато влагаш парите си някъде където лихвата е два пъти по-висока отколкото в останалите банки е ясно даже и за по-глупавите, че има някаква измама. Това че от алчност си е поверил парите на финансова пирамида не е мой проблем. Щом искаш големи лихви, поемаш и по-голям риск. Ние по-простите хорица си държим парите в банки с малки лихви, но за сметка на това сигурни, защото са клонове на големи западни банки, а не някакви измислени български, които са създадени само с цел грабеж.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На глупав човек като тоя пък за какво са му пари-от където дошли там и отишли.Те парите са от скулптури дето правеше на Мултигруп да си окрасяват офисите и сградите.Но щом няма мозък да вложи парите в различни банки на депозити до 200 000 гарантирани,сега да подсмърча.Ако е вярно ,че не си е оправил парите де
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛЪЖЕЦ, НАГЪЛ, ПРОТИВЕН ЛЪЖЕЦ. ВЗЕ СИ ПАРИТЕ ОТ ТИЯ, КОИТО ИМАТ КРЕДИТИ КЪМ КТБ - ПРИЛАГА СЕ Т.НАР. ЦЕСИЯ, ТОЧНО ЗА ДА МОГАТ ПРИБЛИЖЕНИТЕ ДО БОКО ДА СИ СПАСЯТ ПАРИЦИТЕ. ТАКА БАНКАТА Е НА НУЛА, А В БЮДЖЕТА - КУКИШ. ЗАЩО 1 ГОДИНА СЛЕД КАТО БАНКАТА УЖ БЕШЕ ФАЛИРАЛА, Й ОТНЕХА ЛИЦЕНЗА. СЛЕДВАЙКИ ПАРИТЕ НА КТБ, ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ КОЙ ОБРА БАНКАТА, ПОД КОМАНДАТА НА Б.Б. ОТ ВАШИГТОН. ПАРИТЕ ВИНАГИ ОСТАВАТ СЛЕДИ И ХИЧ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИПАНИ НАГЛИТЕ КРАДЦИ ОТ ВЛАСТТА.
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъжеш мултак !!!!
41
0
 
3
 
! Отговори
ВТБ преди 9 години
Парите на КТБ се управляват сега от гн А Бостанджиев (бивш Директор ВТБ Капитал в Лондоне) в фонда GEM...
40
0
 
8
 
! Отговори
лл преди 9 години
Има си цесия човека и чака да му я одобрят. Ще стане това със сигурност. А какви ще са критериите за одобрението, защото няма да се одобрят всички? Ще се интересуваме да видим!
39
0
 
9
 
! Отговори
данъкоплатец преди 9 години
Всеки носи отговорност за вложените си пари.Отговорност носят тези,които са разрешили да се създаде тази банка и които я фалираха.Лошото е,че при толкова много институции отговорност за краха и няма,както нямаше и за тезипрез1996г.Рашидов е способен скулптор и ще изкара отново 2 млн.Интересно какво е декларирал през годините.Ако беше в Румъния,сигурно щеше вече да търка нара в затвора.
38
4
 
6
 
! Отговори
неанонимен преди 9 години
До АнонименКакво е удоволствието настоятелно да пишеш откровени лъжи за някого,та дори това да е Станишев,а?Колко ти плащат?А какво общо намираш с плача на един некадърен министър,но пък качествен мултак и пияница?Я спри малко,че много се издаваш!!!
37
0
 
5
 
! Отговори
бд преди 9 години
Ревльо
36
2
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
До ъртБрато всеки има право да вложи парите си където иска с цел да печели повече пари. Но , никой няма правото да му ги открадне !
35
5
 
23
 
! Отговори
ърт преди 9 години
Като опъваше големите лихви обаче не рева, а ? Диви помашки драми.....
34
4
 
29
 
! Отговори
порноспасител преди 9 години
Не му се връзвайте,лъже ви!
33
4
 
20
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
Тези дни някъде видях, че управляващите имали идея да започнат сега да събират лошите кредити на ктб.. И какво ще направят? Ще започнат да си събират собствените кредити ли? Всички знаем на кой са раздадени милиони без обезпечение! Така се раждат кредитните милионери! Хубаво, хората си взеха малките влогове, но в крайна сметка същите тези хора ще връщаме кредита на Боко за 16 милиарда с които върна същите тези пари на хората с малки влогове... Правят ни на маймуни за пореден път...
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки знае какъв е гарантирания влог на парите в банките, който има акъл си подрежда нещата така, че да не губи.
31
1
 
23
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Ще перифразирам Алеко - ...имал си бол пари, загубил си ги...Аз, и милиони други хора, що не загубихме?Щото нямаме, а нямаме, щото *** като тоя,направиха тая нечовешка система, която те държи беден, за да работиш за оцеляването си, на такива като него! Но, някой път, и богатите плачат...