Местан за майчиния език. Показа акт – 681 лева, но не от 681 г.

"С този акт ни се казва - това е нашата страна, вие сте чужди елементи"
Обновена: 22 апр 2015 14:01 | 22 апр 2015 11:24,
292
Местан за майчиния език. Показа акт – 681 лева, но не от 681 г.
Снимка: архив, Булфото

ДПС обеща подкрепа на кабинета по стратегически въпроси за страната срещу изваждане на национал популизма и фашизма от управлението. Това стана по време на откриването на новата сесия на парламента, което по традиция стана с партийни декларации.

Лидерът на ДПС Лютви Местан посвети времето си на правото на агитация на майчин език. Той обясни, че кандидатът за президент на САЩ Хилъри Клинтън прави кампанията си в Tweeter на испански език с испанските си избиратели. Шефът на движението показа и няколко наказателни постановления, наложени на него и негови колеги за агитация на турски по време на последните избори.

Местан акцентира, че един от актовете, издаден от областния управител на Пловдив, бил на стойност 681 лева.

"Какво казва този местен гаваз - 681 е година е годината на създаването на България. С този акт ни се казва - това е нашата страна, вие сте чужди елементи и ако искате да живеете в нея ще се откажете от съкровеността си и идентичността си", разтълкува лидерът на ДПС.

Той напомни и че има внесени промени в Наказателния кодекс, с които агитацията на майчин език вече да не се наказва с глоба, а със затвор от три до шест години. "Това ли е разбирането ви за върховенство на закона? Ако не – защо не чух дума коментар от въздесъщите демократи от РБ или от ГЕРБ", попита Местан.

Той предупреди, че тече опасен процес, при който дясното все повече се идентифицира с национал популизма. "Поведението на партньорите ви е чиста проба фашизъм и неонацизъм", обърна се още Местан към ГЕРБ.

Той припомни и намерението на управляващите да правят промени в Конституцията. Според него измененията биха могли да бъдат много по-дълбоки от вече заявените. ДПС разкритикува мнозинството, че с промените обслужва повече частния си партиен интерес и по-малко обществения.

Местан припомни и заявеното от кабинета, че от успеха на съдебната реформа ще зависи стабилността на кабинета. "На какъв кабинет. На този, зад който стои политическа сила, която вижда гласа на мюзеина вой на животни, която определя различието като човекоподобни същества", каза той.

Местан обяви, че партията му готова да подкрепи стратегически решения, свързани с българския национален интерес. "Но това минава през ясния профил на управлението на страната – то трябва да се освободи от национал популизма и фашизма", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не се агитира на майчин език! Това е съкрушителен удар за всички българи! На какъв език да агитират българските кандидати? Поне да е на македонски, че иначе кой ще ги разбере. Аз ли съм ***?
177
4
 
20
 
! Отговори
без тез преди 9 години
*** много обича да спекулира с ''майчин език'',хем твърди че са български граждани и треа да учат български,хем пак говори за майчин език.Да изградим тогаз училища с турски език ,тва ли иска?Прекаляваш Местане.И не си мисли че като вкарвате малко по малко турци от Турция да са редят пред паспортните служби за български паспорти ще спечелите мнозинство.Без тез!
176
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане, не се притеснявай!В Поморие руснаците вече свободно си агитират на майчин език.Тях закон не ги лови...
175
10
 
4
 
! Отговори
4epa преди 9 години
MESTAN E ISKAL DA KAJE NA KMETA- KAKVO KAZVA TOZI MESTEN GIAUR !!!!!!
174
1
 
10
 
! Отговори
иван преди 9 години
Сега пред Паспортна служба Кърджали има тълпа хора живеещи постоянно в Турция и чакат да получат българските си паспорти.
173
1
 
38
 
! Отговори
medulla преди 9 години
Българският парламент е един голям цирк...Всичко може да се реши много просто и лесно.. С издаването на един *** закон..- Плащаш данъци в България имаш право на /ВОТ/, не плащаш данъци в България , но живееш в Турция и не си обвързан и нямаш нищо общо с България и с плащането на данъци - освен някакъв си смътен спомен далеко в историята за България - НЯМАШ ПРАВО ДА ГЛАСУВАШ В България !!!
172
3
 
13
 
! Отговори
ЦИРК преди 9 години
Цирк - с ГЕРБ и РБ са едно. И нито закон, нито наказания ще има за агитация на "майчин" език.
171
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този господин трябва да бъде съден за насаждане на вражда и нетърпимост между етносите.След като той като политик не желае да признае законите в република България и си позволява своеволия,не зачита официалният български език в страната където живее ,да се махне от политиката ,да се откаже от живота в България и да отиди там където майчиният му език е официален. Тогава едва ли някой ще го глоби.НО тук в България е длъжен особено каточлен на Българският парламент да не саботира законите ни!
170
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I kakvo sega dps kato ne e na vlast ima li etni4eski konflikt kakto plashiha dps , vseki si jivee mirno i spokoino, na4i s tva plashene na dps , tolko godini biaha na vlast i okradaha sumati pari
169
5
 
29
 
! Отговори
seira преди 9 години
"ДРУГАРЮ" МЕСТАН,КОЛКОТО АЗ СЪМ КОСМОНАВТ, ТОЛКОВА Й ВИЕ СТЕ ТУРЧИН!!!
168
3
 
1
 
! Отговори
аребе.. преди 9 години
ФОРУМЦИ,НАСПАХТЕ ЛИ СЕ..АЙДЕ ЧЕ НЕМАМ ЦЯЛ ДЕН.Спечелих от джакпотите и се чудя къде да си пръскам мангизите.
167
1
 
4
 
! Отговори
до истината преди 9 години
Изтегли си кирилица бе ..така вече ще си наистина активен..Чули ?
166
0
 
0
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Debda znam opitvam se da buda aktiven s komentari.se nikoi ne gi haresva :) sigurno zaradi tva.iki sa tupi
165
0
 
14
 
! Отговори
до истината преди 9 години
Абр ,що пишеш на латино бе ../Да не мислиш че някой ше се мъчи да го чете..
164
1
 
4
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Abe verno li 19 choveka samo sa umreli.tova li e?tva go slusham 20 godini veche a stava duma za 19 choveka.izviniavam se za smurta na 19 cjoveka no stiga veche s toia vuz.prozes
163
0
 
0
 
! Отговори
македонка Ц.3,20 преди 9 години
ТВ7 си немат друга работа и решили малко да се полафят по телефона и малко да разчупят нещата.Алоууу вий сте несириозна медийка,която живее на КРЕДИТИ.Юлия да напуска моментално и да оди у БНТ.И оня другия до нея да не ми са напъва като КОЧ пред муле.Личи му че не харесва Бойко Борисов а Юлия вечер има угризения че преглъща глупостите на колегата си.
162
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дпс е противоконстутиционна партия и няма място в Българския парламент
161
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан е просто един обикновен говорител на турските МИТ. Той изпълнява директно техни опорни точки и не смее да демонстрира собствено мнение. Или няма такова тъй като е завършен кариерист, или е зависим, най-вероятно и двете. С цялостното си присъствие в Народното събрание включващо действия, изказвания г-н Местан излъчва незачитане, отричане, неуважение на Българската държавност и ясно следване на опорните точки на турските МИТ: " България - това държава ли е".
160
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В конституцията пише че в България се говори и пише на Български , който се чувства чужд елемент да си събира багажа и в анадола при ердоган
159
1
 
5
 
! Отговори
МАГНОЛИЕВ преди 9 години
До магнолиите..у форумя...:И да не ми чупите парковете,магистралите и т.н..чи кат ва запукам от тука до Курталан ши ва тричам..!