Парламентът даде разузнаването на премиера

Държавната агенция ще е под шапката на Бойко Борисов
20 май 2015 14:30,
66
Парламентът даде разузнаването на премиера
Снимка: архив Булфото

Разузнаването минава под шапката на премиера. Това решиха почти единодушно депутатите, които приеха на първо четене промените в закона за националното разузнаване. С новите текстове Националната разузнавателна служба става Държавна агенция разузнаване (ДАР).

Разузнаването ще бъде контролирано и от специална комисия в парламента. Президентът си запазва правото да дава задачи на разузнаването. Със закона се създава и нова фигура в службата - на инспектор, който ще следи международните операции. Той ще може да докладва пряко на премиера.

Депутатите отхвърлиха искането на Реформаторите в закона да се уреди сливането и на военното и цивилното разузнаване.

Подкрепа за проекта даде и БСП. Атанас Мерджанов обясни, че законът предлага важни неща - девоенизация и подчиненост на правителството. Той обаче протестира срещу даването на възможност на президента да спуска задачи на разузнаването. Според Мерджанов това е превишаване на правомощията на държавния глава.

Дебатите не минаха и без нападки. След като соцдепутатът Таско Ерменков обяви, че е упротиврискането на Реформаторите за сливане на разузнаванията, Атанас Атанасов му отвърна: "Щом бивш служител на РУМНО е против, значи сме на прав път".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отваря се банкова сметка за мавзолея на смелчагата - каратист-футболист. Да гледат бъдещите поколения какъв кратунко е изтърбушил Бъргария и никога повече да не допуска подобно творение да унищожава.
37
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пиши си червено *** , но никой не бръсне за слива. Сега ще видиш твоите другари как хвърчат по затворите и никой не може да им помогне .
36
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мали..и..и..и червения *** е болен от злоба . Така е , да видиш как Станишев и Орешарски се гавриха с ГЕРБ . Този път няма да има прошка за никой .
35
3
 
5
 
! Отговори
Ким чен Бойко преди 8 години
До Военнослужащ Ама нека ги вкарат в затвора. Нали властта е в ръцете на ГЕРБ вече втори мандат.Колко ще се радваме всички като ги вкарат по панделите, ама май няма да стане защото ГЕРБ са като всички останали.Поне с КОЙ да се оправят. Толкова протести заради Делянчо, а той си е там и вече никой даже и не пита КОЙ.ДОКАТО НЕ ПОЧНАТ ДА ГИ ВКАРВАТ ВИНОВНИЦИТЕ ЩЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СА МАСКАРИ, КАТО ВСИЧКИ В ПАРЛАМЕНТА
34
10
 
4
 
! Отговори
Военнослужащ преди 8 години
Другарите червени *** са изпушили от всякъде. Псуването и обидите към Премиера няма да ви помогнат . Следва разследване и затвор за вашите предатели.
33
4
 
10
 
! Отговори
Ким Чен Бойко преди 8 години
Ако човек вярва на писаниците на "журналистите" ще си помисли че Бойко е бог.Ние тука заприличваме на Северна Корея.Каквото и да стане все Бойко го е решил и ще го следи под зоркото си око. Все странно надарена личност. Забравиха да напишат че докато имаше проблем с крака, в гората дърветата шумяха и птиците плачеха.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бравоооооо Тиква.взе да се *** често
31
3
 
9
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Пиночет, Пиночеееееееееееееееет..Ела при нас и въведи ред...
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Под шапката му???Под нея има само 1 куха кратуна!
29
4
 
13
 
! Отговори
без думи преди 8 години
Държавната агенция ще е под шапката на другаря Борисов. А под самата шапка - тиква.
28
5
 
14
 
! Отговори
по кабеларките преди 8 години
Колкото и да се хили и да се пъчи пожарникаря по кабеларките, каруцата България е трайно изостанала на всички възможни последни места в Европа.
27
4
 
13
 
! Отговори
с преди 8 години
Ама направо съм безкрайно изненадан! Сега остава Тиквуня да ни обяви и за монархия, да забрани всички партии, без ГРОБ и да стане цар на всички зеленчуци, които останат тук, и които не е избил.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАРОДЕ СВАЛЯЙ ***, ИДВА РЕД И НА ТЕЗИ, КОИТО ДОСЕГА ОЩЕ НЕ НИ БЯХА ОПРАВИЛИ.
25
3
 
13
 
! Отговори
bg преди 8 години
Боже пази България.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 36Искаш да кажеш че народа в България днес е с висок интелект от обър материал ? *** на доктор ама гледай да не е български доктор ! Ако " материала" беше добър, Бойко днес щеше да гаси пожари, а не да е министър председател. Един грамотен и високо образован народ няма да позволи чрез подкупи да получи правата си а ще се бори за тях, смело и открито ще унижи всички корумпирани държавници.
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте Му го разузнаването "под шапката", че да има нещо под нея (шапката), защото иначе от долу е само въздух под налягане! Всичко Му дайте, няма да Му е трудно да го унищожи с глупост, наглост и лакомия!
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е сега вече такива като Галеви ще си риткат спокойно.
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСЕКИ ЧОВЕК КОЙТО НЕ ГО Е РАЗБРАЛ БОРИСОВ ЩО ЗА СТОКА Е ПРЕЗ ПЪРВИТЕ МУ 4 НЕЗАВЪРШЕНИ ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ СИ Е НАПРАВО *** И ТАКЪВ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ!!!!БОРИСОВ ПУБЛИЧНО Е ЗАЯВЯВАЛ, ЧЕ НАРОДА Е *** ЛОШ МАТЕРИАЛ И ПОНЕ ТУК НЕ Е ИЗЛЪГАЛ ЩО ГО ПОДКРЕПИ 1 МИЛИОН ***!!!
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво толкова лошо сторихме че Бог ни наказа с луд премиер . Късмета му е повече от акъла.
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С ДВЕ ДУМИ ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ГЕРБ И БОРИСОВ!!!! ВСЕ ПАК ТОЙ Е НАЧЕЛО НА РАЗУЗНАВАНЕТО :DDDDDDDDDDDDDDDDАМИ МНОЗИНСТВОТО ОТ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ИСКА БУДА !!! ИСКА ДА ГО ТЪПЧАТ ДА ГО МАЧКАТ ДА ГО СЪСИПВАТ ФИНАНСОВО!!!ТАКАВА Е ВОЛЯТА НА НАРОДА !! И ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!!!!