Цветан Василев ще бъде разпитан, ако бъде екстрадиран

Цацаров: Най-евтиното е да твърдиш, че правиш съдебна реформа
Обновена: 23 май 2015 19:42 | 23 май 2015 19:39, Елка Василева
39
Цветан Василев ще бъде разпитан, ако бъде екстрадиран
Сотир Цацаров. Снимка: архив, Булфото

Цветан Василев ще бъде разпитан за КТБ в момента, в който бъде екстрадиран, ако бъде екстрадиран от Сърбия, заяви в предаването „Комбина” по Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров. 

Обвинител №1 за пореден път отхвърли искането на адвоката на Василев това да стане чрез видеоконферентна връзка.

„Очаквам стигане до съд. Квесторите са получавали определени указания от ръководни лица от БНБ, но квесторите нямат указания от Иван Искров как да процедират с влогове с лихви от типа на 9,8%. Иван Искров или който и да е управител на БНБ няма правомощията да контролира и управлява банковия надзор”, коментира Цацаров.

Още по темата

„Нашето мнение  при този обем данни, с които разполагаме засега,  този начин на разпореждане с влоговете и превръщането им в нормални, защитени от закона, не е законен”, заяви главният прокурор.

Без отношение към юридическата страна на скандала КТБ бил и вече прочутият дует на Цветан Василев и Иван Искров, който неотдавна мистериозно изтече. „Не оправдавам нито Искров, нито Василев - били на празник, пели. Очевидно е, че щом са пели по този начин, са имали някакви доста близки отношения", коментира той.

 "Няма наказателна отговорност за това да пееш с Цветан Василев, няма наказателна отговорност и за това да пееш с Иван Искров. От моя гледна точка не е коректно да изстрелваш в публичното пространство такива клипове. Василев може да е обвиняем, но и той има права и той като всеки български гражданин”, добави Цацаров.

Най-евтиното, лесно и безболезнено нещо е, да твърдиш, че правиш съдебна реформа. Това заяви Цацаров в отговор на въпрос „Защо в момента в съдебната реформа не е засегната прокуратурата”.

„Всеки го твърди и всеки твърди, че разбира от съдебна реформа. Аз не познавам някой, който да не разбира от съдебна реформа”, посочи Цацаров.

Той отрече да е човек на ДПС и на ГЕРБ. „Какво значи да си човек на ДПС или ГЕРБ? Като си пресметна всички обществени и политически реакции, излиза, че в момента, в който свърша нещо, което е изгодно за една определена политическа сила, останалите политически сили решават, че си техен човек и не си на еди кой си”, посочи Цацаров.

Той коментира още, че с премиера Бойко Борисов се чува всяка седмица. „Всяка сряда при него има една оперативка, в която сме се съгласили да участваме ние, представителите на ДАНС, ръководството на МВР, както и ръководството на няколко други служби на държавата”, каза още Сотир Цацаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 8 години
Ключовот тук е АКО. Както е тръгнало, става все по-ясно, че Василев си е купил Сърбия. Ама то какво му пречи. И аз да бях отмъкнала над 4 млрд. лева и аз щях да си купя, която държава си поискам. Все пак не мога да не отбележа, че и България не прави нищо, за да си върне този нагъл престъпник и да го осъди. Трябва да има справедливост, но явно за милиарди няма закони, а за кокоша няма прошка.
27
0
 
1
 
! Отговори
Симеонов преди 8 години
Ама това вече е пълна подигравка с целия български народ. Защо държавата и прокуратурата продължавата да бездействат. Отдвна всички техни усилия трябваше да се съсредоточени към връщането на престъпника Василев обратно в България.
26
0
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 8 години
Много точно колега. Сега пак погнаха Гриша Ганчев. Утре ще бъде друг голям и независим от политиците бизнесмен.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цветан Василев стана жертва на грижливо организиран заговор всеки знае от кого с цел кражба на създаденото от него. В България просто не беше останало нищо друго за крадене. Крадците могат да богатеят само за сметка на създаденото от други - първо разграбиха направеното от бащите ни, сега от Цветан Василев, а утре трябва да започнат да се самоизяждат, защото са неспособни да създават.
24
0
 
4
 
! Отговори
Бългаска диаспора преди 8 години
Г-н Цацаров да не ни прави на ***. Той също е под контрола на политиците-олигарси.КОЙ контролира важните институции ДАНС, Прокуратура и БНБ, те не са независими, както би трябвало да бъдат. Един ден Искров, Цацаров, Чобанов и сие ще си понесат наказанието.Освобождението на България от Колониалната Администрация ще бъде организирано от Българската Диаспора, разполагаща с голям брой интелегентни и неподкупни родолюбци, материално добре обезпечени и не свързани с мафиотските структури в Б-я.
23
0
 
11
 
! Отговори
Фил преди 8 години
Направете и клизма на тая *** нещо недобре ми се види
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Посочете 5 разлики между украинските и българските управляващи фашисти ,и 5 разлики между украинската и и българската "гейропезирана" интеЛЕКЕнция: през гугъла:ПИТАТЕЛИ МАЙДАНА ВЫХОДЯТ ИЗ ТУМАНА (ЗАМЕТКИ КИЕВЛЯНИНА)
21
1
 
6
 
! Отговори
реалността преди 8 години
Българското правосъдие е корумпирано до мозъка на костите си. Всички съдебни изпълнители, съдии, прокурори, нотариуси са в мафиотските игри, Играят заедно с измамниците на държавата.Кои са измамниците на държавата?-- Всички високо-стоящи и ниско-стоящи на държавни длъжности повече от 5 години. в комбина с енергийните монополисти, строителните предприемачи, селско стопанските залъгвачи в здрава комбина с правосъдието. Знаят си игрите на изуст. Лъжат държавата и народа страда Това е реалност
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цацаров: Най-евтиното е да твърдиш, че правиш съдебна реформа.Цар Цацаров се изказал. Пази Боже, сляпо да прогледа. Дай власт на *** и му гледай сеира. Отдавна се изживява като богопомазан и недосегаем.
19
1
 
15
 
! Отговори
Коце Мастиката преди 8 години
Ей Цацаров, деградирало прасе. Спри да приказваш и свърши някаква работа!
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сит търбух за правосъдие глух.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако бъде!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!а ако не бъде?????????
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя бюрек кога ще си подаде оставката?
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най евтиното е да твърдиш, че има прокуратура.КОЙ ви избра?
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
#КОЙ го избра?!!!!!!!!!!!!!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-евтиното е Цацаров да твърди, че прави съдебна реформа
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i prokuraturata ni kato sada i pravitelstvoto...plateni i prodagni..kakvo stana s lubovnicata na Cvetanov Asa
11
1
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Като няма държава, какво може да се случи.От години се чудя,колко уникална е нашата Родина България.Кое да вземем за пример-образование, медицина,съдебна с-***,МВР,ДАНС,Митници на всякъде само далавери за ,които плащаме ние ТЪПАНАРИТЕ
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toi Cvetan Vasilev ako e pich da vi izvadi kirlivite rizi na vsichki che da badete razoitvani vie
9
0
 
14
 
! Отговори
БЕЗ ДУМИ преди 8 години
"България се срина до 106-то място в тазгодишната класация за свобода на словото на международната организация "Репортери без граници" за 2015 година. Страната ни отново е на последно място сред членките на Европейския съюз, но този път пред нас в класацията са дори страни като Непал, Бутан и Уганда. Миналата година България зае 100-ното място за свободата на словото, сочи докладът на организацията."