Следващ ход: След магистралите – заводите!

Премиерът преряза лентата за ново производство в Стара Загора
Обновена: 28 май 2015 17:07 | 28 май 2015 16:41,
143
Следващ ход: След магистралите – заводите!

След магистралите премиерът Бойко Борисов обеща да се захване със заводите. Според него това е начинът да се вдигне икономиката на страната.

Още по темата
За следващия си ход Борисов съобщи в Стара Загора. Там той откри нов завод за производство на автомобилни уплътнения. Основни клиенти на фирмата са световни автомобилни гиганти, разказа премиерът в профила си във Facebook.

Инвестицията в новата производствена база е 10.5 млн.евро. Очаква се до 2016 година работещите за тази международна компания в България да достигнат 1600 души.

"Щастлив съм, че успяхме да осигурим добри бизнес условия и политическа стабилност и все повече големи, международни инвеститори започват да избират България. След инфраструктурата са заводите. Така се вдига икономиката”, написа премиерът.

По време на откриването Борисов призова да се използват европейските програми  до 2020 г. и да се откриват нови мощности в страната.

Премиерът, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, областният управител инж. Георги Ранов, посланикът на Турция Сюлейман Гьокче и представител на международната компания за автомобилни уплътнения прерязаха лентата на новия завод.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Федор преди 8 години
до 47 българина:Много ми хареса твоя коментар, точно така е, както пишеш - въпрос на политика. Иначе примерът е точен - действително диамантите и още много други скъпи и прескъпи блага идват от там, но хората масово живеят в нищета.
40
2
 
14
 
! Отговори
българина преди 8 години
До Анонимен 41, само на терория. виж практиката в испания гърция италия полша и други които сега да не ги търсят. в посочените държави до една безработицата е между 2 и 3 пъти! повече от нашата, но до една заплатите са от 2 до 5 пъти по високи! ко прайм сеа? ВСИЧКО Е ДО НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА. диамантите и златото са от африка обаче там са гладни. точно като тук. имаме, скоро ще е имахме, човешки потенциал, но докато му намерим работа той взе че се оправи сам като измря или емигрира;(
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Магистрали, централи, завод до заводВсички дружно вървиме към научен възход!
38
0
 
4
 
! Отговори
До хаха преди 8 години
остави ги тези потребители като АЗ ,които ти правят забележки за българския и пишат - иначИ-село мое селоооооо
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кога думата "ци***ин" е забранена ? Защо я триете ? Никой няма да ви каже нищо за това не триийте тази дума ! Думата РОМ не знам от къде е измислена за да се наричат така хрантутниците ! РОМ не означава ли Римлянин ? Роме Рим Римлянин ? Еми добре .....Римляните трябва да се научат да работят, спазват закона и т.н. и ако мислите че няма начин ще ви кажа ......ооо има начин има има !
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен пост 26сложих ти минус, защото колкото повече търсене на работници има, толкова по-бързо и заплатите ще започнат да растат.
35
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОРИСОВ ПОБЕДА!
34
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А чий го дири посланика на Турция в Стара Загора?!Да няма безплатни свински кебапчета?
33
6
 
16
 
! Отговори
Aнонимен преди 8 години
"Щастлив съм, че успяхме да осигурим добри бизнес условия" - думи на примиера. Под добри бизнес условия какво има предвид.Че на 1000 км наоколо няма по-евтина и изгодна за тези "фабрики" работна ръка от нас работещи за 360лв или че всеки дошъл в България чужд инвеститор идва и си прави с работещите каквото си поиска.Ако е заради това щастлив, значи е доволен от постигнатото.
32
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 8 години
До АзДа благодаря ти за забележката ...Ти си научил българския , но какво означава ...... щото ...... може би си искал да напишеш ЗАЩОТО
31
1
 
13
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Научи да работят Бойооо не само да крадат и вие да ги храните за това ! Недей замазва положението със някакви си глупави идеи ...е*авате мамата на държавата и Българите от всякъде , а ми се перчиш тук за глупости ....нека позная ....тези заводи ще са на хора тясно свързани с теб естествено нали ?
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То няма лошо да се откриват работни места,но първо направете европейско заплащане за да немогат работодателите да се гаврят с труда ни!!!ропейско заплащане за да немогат работодателите да злоупотребяват с трудът ни !!!!
29
4
 
22
 
! Отговори
Бравос преди 8 години
Производството на гумени уплътнения е свързано с много голямо замърсяване на околната среда. В собствената си страна тези "инвеститори" никога не биха получили разрешително да строят такъв завод. Но тук може - жителите на Стара загора и без това са свикнали да ги тровят, няма проблем.
28
2
 
19
 
! Отговори
българина преди 8 години
До смях. не знам кое е смешното в една таква новина, тя е тъжна. такива фабрики душегубци и то турски са бъдещето и на твоите деца, ако имаш или ако лицемерно не си ги метнал в чужбина о време. искам новини от рода на - еди коя си фирма откри научно изследователски център за цяла или източна евроа, ще бъдат наети 200 души специалисти химици инженери физици и т.н. но това няма да се случи, защото 200 души с професии няма да ти работят в България за 500 лв, те отдавна са чужбина и без рязане на ле
27
2
 
19
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
Отвратително! КАКВО ПРАВИ ТАМ ТУРСКИЯТ ПОСЛАННИК,АКО "ЗАВОДЪТ" НЕ Е ТУРСКИ? И,ако е като "магистралите" /които пак *** строиха/ ,скоро ще им се срине на главите,както в "магистрали- те" зейнаха дупки!
26
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До хахааааЩе ми се да лъснеш малко българския - вероятно си имал предвид "коя" или "кои", обаче си написал "кой". Това ако не е по навик от протестите си е сериозна грешка.А е отишъл да реже лента, щото това е материалният подпис на споразумението с ДПС (иначи що ще там и посланникът на Република Турция
25
13
 
4
 
! Отговори
смях преди 8 години
Най смешното е че има десетина тролчета , не знам на Воленчо ли са на Кутев лии само чакат новина за нещо ново и влизат през един по различен браузър и започват да оплюват и да рефрешват и да си слагат плюсове , мислят че лъжат някой , ама какво да ги правиш Комплексите ги гонят не по малко то шефовете които ги наемат
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА СЕ ОТПУСНАТ И 10 000 000 ЗА ЗАХАР.
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
знаете ли какво предствляват тези фабрики в България, аналозите на шивашки фабрики в бранша. 10 млн евро, голям праз, направили са огромен склад, къдеще се набляга на ръчнитя труд като в бангладеш. същите като язаки. един сериозен завод в автоиндустрията сртрува 300 млн евро, но такива в България не строят. тук се правят сглобъчни халета с МНОГО БЕЗПЛАТЕН човешки труд.още хора ще избягат от страната, докато останат само такива които не могат и да искат да избягат, това е герб
22
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
другари държавни заводи ли трябва да откриваме , нещо кремиковци 2 , 3 То всички големи компании , държавни , ама не в нормалния Свят , а в Северна Корея и Русия