Депутатите писаха петъка дъждовен - 127 липсваха

ДПС и БСП бойкотираха заседанието, този номер го били научили от ГЕРБ
Обновена: 5 юни 2015 13:39 | 5 юни 2015 10:57,
48
Депутатите писаха петъка дъждовен - 127 липсваха
Снимка: архив, Булфото

Петък се оказа неработен ден за парламента. В пленарната зала се събраха едва 113 депутати от всичките 240. Въпреки трите опита за регистрация, поискани от председателя Цецка Цачева, нужният кворум от минимум 121 народни представители не се събра. Това я принуди тя да разпусне избраниците. 

В дневния ред на депутатите за днес беше удължаване на мораториума за износ на дървесина и промени в закона за здравното осигуряване. 

От ГЕРБ веднага заподозряха, че БСП и ДПС са бойкотирали нарочно заседанието заради мораториума. От БСП и ДПС обаче отрекоха това да е причината, но дадоха да се разбере, че наистина са съгласували действията си, след като видели, че ГЕРБ нямат достатъчно кворум.

Още по темата

"Депутатите на БСП са тук, но искахме да направим една проверка дали ГЕРБ вече са тръгнали към морето, както имат навика да правят през лятото, дали си спят вкъщи или каквото и да правят, то не е това, което им е вменено от техните избиратели", коментира Мая Манолова. Според нея поне 20 депутати от ГЕРБ не са били в пленарна зала.

Тя обясни, че днешният бойкот е имал и за цел да припомни на четворното мнозинство, че работното време е от 9 часа. "Всички български граждани ходят навреме на работа, така че да бъдат така добри да идват навреме", каза Манолова. 

Зам.-шефът на парламента от квотата на ДПС Алиосман Имамов обясни, че нерегистрацията е легитимна парламентарна процедура. Той припомни, че тя бе ползвана от ГЕРБ в миналия мандат. "Този номер го научихме от ГЕРБ, няма никаква връзка със закона за горите", каза той. 

Имамов обясни, че в движение бойкотът бил съгласуван с опозицията. На въпроса с каква цел е задействан, той отвърна: "С каква цел ГЕРБ си играеше на влез-излез в парламента през миналия мандат?". Имамов обяснил и на Цачева, че липсата на депутати от мнозинството действа демотивиращо и я посъветвал да си стегнат редиците. Депесарят даде да се разбере, че бойкотът с липсата на кворум може да се повтори и следващата седмица. 

Лидерът на БСП Михаил Миков пък заподозря ГЕРБ, че вече са в кампания и депутатите им правят агитация по места, вместо да са в парламента. "Старата любов ръжда не хваща", така пък зам.-шефът на парламента от ГЕРБ Димитър Главчев коментира съюзът между БСП и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 8 години
До БСП - смех,сякаш герберите-комунисти,начело с вожда си са по ***,те правеха миналото лято същото,даже вожда им ,пред медиите,правеше изявления,ще ходим в парламента ,но няма да се регистрираме,отец Гелеменов има една много правилна приказка,бумеранга се връща пак при този който ,го е хвърлил,така че герберите да не се сърдят.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да го туря на балдъзките и
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз ако не отида един ден на работа на следващият ден съм на улицата!!!
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герб няма какво да се оплакват.С нехните камъни по тяхната глава.Тяхната четворна коалициика е напълно достатъчна за кворум.Къде са?Колкото до Манолова,от това което се вижда и показва тя е една от малкото които ходи навреме и редовно на работа.А,че предизборната кампания започна е ясно.
29
0
 
6
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
За 3 бондака заплата на месец, без бонусите за ваще смирени депутати е нещо нормално.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ да не се правят на настъпани, година и нещо не ходиха на работа и клатеха държавата и саботираха работата на парламента, само и само пак да са на софрата
27
0
 
6
 
! Отговори
работеща шматка преди 8 години
всички шматки които ходим на работа за заплата ако не се явим на работа 50% дали шефа ще обяви деня за дъждовен и ще ни даде надника????
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ГЕРБ са същите чевени *** като БСП всички са в заверата в ограбването на народа Е Гръцката СИРИЗА направи една обикновена българка емигрантка черноработничка за евродепутат Кога ние българите ще вкараме такива хора като нас в парламента а не листи наредени от Бойко Станишев Доган с препоръки и ходятайство на мутри и олигарси на чужди посолства
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тъпите мутренски номера сега по тяхната глава.Главчев и МУТРАТА са свикнали някои друг да им е виновен
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, 27, не сме им работодатели. По сега действащата Конституция всеки депутат, без значение откъде е избран, е представител на ВСИЧКИ избиратели, а не на собствените си; освен това не може да бъде обвързван със задължителен мандат - т.е. да отговаря пред избирателите си ии да бъде отзоваван от тях. Това е и единствената имаща смисъл поправка в Конституцията и, естествено, липсващия въпрос винаги, когато стане дума за референдум или промяна на Конституцията.
23
10
 
1
 
! Отговори
БСП - смех преди 8 години
Жалки сте, *** комунисти. Няма повече да управлявате, не го ли разбрахте. Какво ви влиза в работата кой от ГЕРБ го няма и кой е в Парламента?!? Гледайте себе си и жалката си партийка...
22
0
 
3
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Всичките са пердесюзчовеци! Под крилото на Партията, ограбиха създаденото от работливия народ, докараха го до просешка тояга и се кефят, че имаме найниски пенсии, найниски заплати и т.н. Самодоволни и недосегаеми са щастливи, че изгониха всичко младо и читаво извън страната. Узакониха да гласуват за тях и тези, които не жиевеят в РБ. Намалиха си партийните субсидии на 11.20 лева. ГЛАСУВАЙТЕ ОТНОВО ЗА ТЯХ !
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са сега протестърите с тъпаните или сега цъфтим и вържем?
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е да се намали броя на безделниците или да се разпусне седянката. И без това само глупости правят
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безсрамници. Когато човек не се явява на работа, следва уволнение. В най-скоро време трябва да ги уволним защото ние сме им работодатели.
18
0
 
5
 
! Отговори
por преди 8 години
А аз моа ли да не ходя на работа, че нещо ме мързи? Ко толкоз, един ден, не вярвам да го сбъркат парите шефа.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доколкото знам 160 депутатина или техни семейства или роднини имат фотоволтаични паркове ! Така че не се чудете защо ви вдигат тока! И докато не се изринат а парковете соларни централи не се национализират работата няма се оправи! Нека се национализира ограбеното от бившите *** това заслужават
16
0
 
3
 
! Отговори
макето преди 8 години
ако се чудите дека са епа дома са от сабалето носиме ракия и вино и ягнища печемрешил съм и ч да се включим у политиката така де половината веке съм ги купил още мако да се напънем и съм готов председател ай наздраве от дедо ви марко
15
0
 
7
 
! Отговори
Разочарова преди 8 години
Затова не гласувам за тези мързеливци. Който иска да си гласува. Всички са такива, ако си мислите, че гласувате за по-малкото зло, много се лъжите. Ако не е голямото ДПС на власт, то ще е малкото с Касима Дал и Корман Исмаилов.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как казваше бате бойко: "Работа на управляващите е да си правят кворума. Аз съм опозиция и им гледам сеира....."Е сега ние му гледаме резиля!