130 000 души са сменили жителството си по документи

Причината: Изборният туризъм преди местния вот
26 юни 2015 11:57,
9
130 000 души са сменили жителството си по документи
Снимка: bgonair.bg

23 пъти са скочили на отделни места регистрациите на граждани по настоящ адрес във връзка с предстоящите местни избори, коментира в сутрешния блок на Bulgaria On Air Ваня Нушева, председател на Асоциацията прозрачност без граници.

От началото на годината над 130 хиляди граждани са сменили жителството си по документи. Средно за страната увеличението е с близо 1,5% по-високо спрямо същия период на миналата година.

"Във Враца, Видин, Монтана, Кюстендил, Хасково, в тези райони, наблюдаваме повече от 5, 6, 7 общини, в които е изключително интензивно увеличение на населението", каза Ваня Нушева.

Като една от причините за това е ниският социален статус на хората в тези райони. Това е предпоставка да бъдат ползвани за изборни туристи, обясни тя.

Чуйте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Rumen преди 8 години
На политиците това им е изгодно. Все пак те го плащат. Няма как да очакваме да искат да го спрат.
5
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Продължава регистрация на хора с пълна сила,защото засега само някакви журналисти ровят,институциите мълчат и ще продължат да мълчат
4
0
 
1
 
! Отговори
Бизнесмен с ауди преди 8 години
Ами то ако му се налага на човек да се мести, няма сам да хукне, я? Нали трябва да си вземе и охраната? А ако за дълго ще се мести, то може и секретарките, адвокатите, юристконсултката, че даже и шофьорите да си вземе. Аз лично така предпочитам, вместо да уволнявам старите и да търся нови.И то всъщност, така стават много хора накрая.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз също смених адреса но никога не гласувам няма да назначавам грабители на работа
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем скоро няма да има нужда от такива маневри, защото те просто ще бъдат мнозинство във всяка населено място и тогава Дон Цеци ще е премиер, а Мешерето - главен законодателен орган.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами точно на БСП районите, какво има да се чудим. Уплашили са се здраво, завалиите, че няма да спечелят никъде и вече са готови на всичко, за да запазят техните си бастиони.