Американска пехота, танкове и артилерия идват в Ново село през септември

"Гардиън": Частта ще тренира с български и чуждестранни войски
26 юни 2015 07:38, Анисия Иванова
65
Американска пехота, танкове и артилерия идват в Ново село през септември
Снимка, архив Булфото

Американска военноморска пехотна част, екипирана с танкове и артилерия ще бъде изпратена в България през септември.

Това съобщи американският генерал Норма Кулинг, заемащ длъжността заместник-командир на американските морски пехотинци в Европа и Африка, цитиран от британския вестник "Гардиън". Той направи изказването по време на срещата на министрите на отбраната от страните членки на НАТО, която се провежда в Брюксел.

Освен 155-те пехотинци, в Ново Село ще пристигнат и четири танка от вида "Абрамс", шест леко въоръжени превозни средства и три артилерийски оръдия. "Определено нашето намерение е да убедим руснаците и г-н (руският президент Владимир) Путин да се въздържат от агресия и да се върнат към общността като мирна нация", каза Кулинг, пише "24 часа".

По-рано тази седмица американският министър на отбраната Аштън Картър заяви, че американско военно оборудване ще бъде разположено в Естония, Литва, Латвия, България, Румъния, Полша и Германия като част от намерението на НАТО да подсили силите си в Източна Европа.

Кулинг допълни още, че частта ще тренира заедно с български, румънски и други чуждестранни войски през следващите 18 месеца като целта е да се подобрят американските способности за съвместна работа с колеги, използващи различно оборудване и методи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Емо БГ преди 8 години
Преди 26 години казах,че ще дойдат танкове ,но не тези дато искаха да ги викат от Горна баня срещу нас на площада,а едни други ,ето дойдоха дори със закъснение!Това е срещу самозабарвилите се "червени кхмери",които от двайсе и кусур години подлагат народа на мирен методичен геноцид под крилото и одобрението на братски народи,цицащи последните 70-80 години държавата ни,като своя!Безплатен обяд ,НЯМА,както и безплатна свобода!
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Do septemvri mnogo voda che izteche. A be ucheniata mnogo podhodacho se provehdat malko predi izborite..idvat za da osidurat Gerb ili da gi pazat ot narodnata lubov
48
0
 
0
 
! Отговори
Историк преди 8 години
До Анонимен 29През ПСВ, за съжаление, двама немци - император Николай II и цар Фердинанд успяват да докарат нещата до сблъсък между двете братски страни. Глупаво е да се нарече рехавия обстрел на Варна от руски крайцер "бомбардировка". Ген. Колев победи най-добрата конница в света - казаците! Както ген. Вазов изби няколко хиляди англичани, а при Червената стена бдинци разгромиха французите. Защо Червената армия влезе в България и бързо се отправи на юг?За да не влезат турските войски на Иньоню!
47
0
 
2
 
! Отговори
Селяк преди 8 години
Въпрос на време е некой подпийнал селски чичка да понатупа неколко американски войници в хоремага поради невежество. Също както стана с френските барети. Откъде да знае човека че това са най-страшните войници на света.
46
0
 
1
 
! Отговори
Евгени Миндж фон Бул преди 8 години
Минусите за коментарите на Ukraine inform buro са повече от в щатската армия. Много е кух тоз ***.
45
0
 
5
 
! Отговори
до UKRAIN-CIA-BURO преди 8 години
Много сте заблуден. Благодарение на ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР и най-вече на СССР България я има още. Турция щеше отдавна да ни завладее.САЩ са създали над 200 кнфликта в света след ВСВ.
44
0
 
0
 
! Отговори
до Стара Базука преди 8 години
Аз пък идвам с ГРАД-а от Средец !
43
0
 
2
 
! Отговори
Стара Базука преди 8 години
С моята стара но още годна базука ще им разкажа на бързо играта на американските танкове.Чакам ги на Петолъчката.
42
6
 
2
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
До Edin---------------Не бой се няма да ти запалят континента ! Дошли са да гасят-както изгасиха Първата световна,Втората световна и Комунизма изгасиха ! Без пожарникари не може ! God bless Amerika !!!
41
0
 
1
 
! Отговори
Edin преди 8 години
Kakvo tursyat yankite na hilyadi kilometri izvun granicite si?! Shte ni zapalyat kontinenta! Vun goveda ot Evropa!
40
1
 
2
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
Sofia e била пълна с германски войници-особено противовъздушни и авиация.Много германски герои са загинали в защита на България.
39
6
 
2
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
Сталин не само че не спира бомбардировките,ами и настоява София да бъде бомбардирана и праща руски самолети да бомбардират София също.Руски самолети подарени им от американците--Боинг 25.Доста руски летци са пропели пред Гешев.Общо загиналите са 976 души.Учете остория перхидролки !!!
38
1
 
13
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
До UKRAIN-INFORM-BURO парадокс на историята ... СТАЛИН спира бомбандировките над София , с искане до съюзниците по молба на Георги Димитров. В СОФИЯ НЕ Е ИМАЛО ВОЙСКИ И ТЕХНИКА НА ХИТЛЕР... 4800 НЕВИННИ БЪЛГАРИ СА ЗАГИНАЛИ ОТ БОМБИТЕ НА САЩ.
37
13
 
5
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
САЩ са бомбардирали България през войната с цел --спиране на кланетата извършвани от БГ войските в Сърбия и Гърция--над 40000 изклани.Учете история,перхидролки !!!
36
1
 
7
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
До UKRAIN-INFORM-BURO вземи и прочети за летеца герой КАПИТАН ДИМИТЪР СПИСАРЕВСКИ...... какво е говорил сваленият американски пилот над СОФИЯ.?????
35
16
 
1
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
Благодарение на Американската намеса по целия свят с цел --потушаване на локални конфликти,вече 70 години по света няма голяма война !!! ----Нека да изкажема благодарност на САЩ за опазването на мира в света вече 70 години,което е и световен рекорд.И в същото време да отдадем заслужена почит на Щатските герои дали живота си за да ни има днес нас,включително и перхидролите които плюят срещу Щатите докато те им пазят живота от рашизъм,комунизъм и фашизъм !!!Слава на САЩ !!!
34
0
 
10
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
До UKRAIN-INFORM-BURO САЩ са бомбандирали БЪЛГАРИЯ през 1943/ 44 г и през 1999г колко ; ДЕМОКРАТИЧНИ РАКЕТИ ; паднаха в България ??????????
33
10
 
1
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
До *** народ-------------Belgrad беше бомбардиран заради геноцид срещу шиптерите.в Горна баня падна ракета по грешка.Всичко беше както трябва.
32
0
 
10
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
До UKRAIN-INFORM-BUROдА си спомним ... САЩ бомбандираха БЕЛГРАД..... а ракетите падаха в ГОРНА БАНЯ......през 1999 г.
31
1
 
6
 
! Отговори
ЛУД преди 8 години
До UKRAIN-INFORM-BUROТИ СИ УНИКАЛЕН *** !