Юнкер се разчувства: Благодаря ти, Бойко, благодаря, България!

Проговори и български заради лептата ни към плана "Юнкер"
Обновена: 30 юни 2015 17:07 | 30 юни 2015 15:08, Камелия Цветанова
299
Юнкер се разчувства: Благодаря ти, Бойко, благодаря, България!
Снимка: Reuters, архив

Научих новината за заявката на България за участие в европейския инвестиционен фонд с голяма радост, много е важно за България и за Европа. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел след срещата си с 30 кметове от ГЕРБ, цитиран от БТА.

Още по темата
„Това означава, че България възприема сериозно задачите си по отношение на ЕС. Много съм доволен, сега България може да се възползва от всички предимства на инвестиционния план. Благодаря, Бойко, благодаря, България“, произнесе Юнкер на български език.

"Посланието ми към българските кметове е, че ЕК иска да си сътрудничи с тях възможно най-тясно. Кметовете са най-близо до хората, те са запознати с действителността на място. Обсъдихме какво се случва в действителността. Правителството също е близо до хората в България, но кметовете са по-близо", обобщи той.

По-рано днес комисията съобщи, че България ще участва със 100 милиона евро в проекти, подкрепени от европейския фонд за стратегически инвестиции (т. нар. план "Юнкер).

Българското участие ще бъде осигурено чрез съфинансиране на проекти, одобрени от Българската банка за развитие.

Нашата страна е осмата държава в ЕС, която е съобщила какъв ще бъде нейният принос към фонда, още преди той да е започнал работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: Жан-Клод ЮнкерЕКплана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
10
 
! Отговори
bravo Garmen преди 8 години
Bravo na bedna i gola Rbg - pomaga na bogatata eu s zlatnite i diamantenite dospehi da ne potane ot tejestta na bogatstvata si v studenoto severno more.
38
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Попитали радио Ереван: Каква е разликата между западните НПОшки и АТАКА ?Отговор: Разликата е само, че първите се финансират с долари и евро, а АТАКА - с рубли.
37
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа - "да", Евразия - "не".
36
3
 
23
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Бай Тошо, къде си?!
35
5
 
11
 
! Отговори
помнещ преди 8 години
Европа го закъса откъм истината .Почва да се вижда онова ,за което предупреждаваха антикомунистите през 1991.Че нещото наречени атеизъм комунизъм ще премине от СССР към Европа.Е,случи се.Имахме откровен маоист начело на съюза.Ес се управлява по комунистически .Грешката на тези негодници е че все пак Америка е контролния пост и много бързо може да ги отнесе.Затова и Уикилийкс бързо започва "разкритията" ,както онези през 70 те срещу Никсън . Но Америка все още е велико общество.
34
5
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
на гърция наляха милиарди които тя няма да върне сега българия и румънияще трябват да платят веселбата на гърците глупаците няматкрай нали знаетекъде е инкубаторът
33
3
 
25
 
! Отговори
по-близо преди 8 години
наистина кметовете са по-близо до хората, с колите си по 100 000 лв., купени с нашите пари
32
4
 
17
 
! Отговори
бб преди 8 години
Преди 2-3 седмици в брюксел п..ала Юнкер пощипваше мъжът на годинатабат Батман......после благодарности...ми нормално е:)
31
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига квичахте бе другарЕ! 100 млн. са нищо на фона на това, което дават други по-малки от нас държави, а също и на фона на това, което ще получим по плана "Юнкер"
30
23
 
7
 
! Отговори
Арменски поп преди 8 години
До 31. Ало светнатия, ако Атака е свободолюбива партия аз съм турчин. Тази свободолюбива партия начело с оксижинирания пудел на Путин се чуди как да ни направи руска губерния.
29
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАК НЯМА ДА ДАДЕМЕ БЕ ЮНКЕРЕ ТА НИЕ СМЕ НАЙ БОГАТИТЕ НА ЦЕЛИЯТ БАЛКАНСКИ ПОЛУОСТРОВ БЕ??? ЗАПЛАТИ ТЕ НИ СА 200 ЕВРО ПЕНСИИТЕ 50 ЕВРО ЗАЩО ДА НЕ ТИ ДАДЕМЕ 100 МИЛИОНА КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА??! ДАЖЕ И 200 МИЛИОНА ЩЕ ТИ ДАДЕМЕ КОГАТО СЕ КАСАЕ ЧЕ СЕ ВЗИМАТ ОТ ЧУЖД ГРЪБ! ТО НАРОДА Е СВИКНАЛ ДА ВЛАЧИ СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТЧЕТА ЦЕЛИ 25 ГОДИНИ НА ГЪРБА СИ НАЛИ Е МНОГО УМЕН СЪС ПО 3 ВИСШИ И ЕДНО КИЛИИНО ОБРАЗОВАНИЕ СА. А ПЪК АКЪЛА ИМ СЪС ШЕПИ ДА ГРЕБЕШ И ПАК ЩЕ АРТИШЕ. НОГО СА УМНИ ШЕ ЗНАЕШЕ!!!
28
6
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Много внимавайте с българските кметове г. Юнкер! Да не отидат парите ви за Мерцедеси и БМВ -та на самите кметове, а хората да пият Х 1-а студена "европейска" вода "! Че за вашия Бойко борбата с корупцията в България била толкова напреднала, та сме изпреварили Румъния дори!
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Юнкер проговори и български...Е добре, де! Че той вчера в обръщение до гръцкия народ да гласува с "Да" на референдума проговори на гръцки....Интереса клати феса!
26
6
 
20
 
! Отговори
9К51М преди 8 години
Дааа .... добре му става на човек когато го хвали баш началника ... питаме се обаче, колко ни струва това на нас обикновените хора!? Набутаха ни скапаните си ВЕИ-та и сега не може да си плащаме тока, слава богу че още работи АЕЦ "Козлодуй", заради санкциите които сме принудени да спазваме срещу Русия пък сме на минус с 500 млн. годишно .... абе май много солено ни излизат тези хвалби на брюкселските чиновници!
25
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кремълските *** да не вълнуват - България ще участва в плана "Юнкер" с ЕВРО, а не с РУБЛИ !
24
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напред другари, да изместим Гърция от цицката на ЕС !
23
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На слугата ББ се благадари за слугинажа с потупване по рамото. За народа докаран до бедност и отчаяние едно нищо!! Сега БиБитко ще се натакова от кеф, хвалба от един гей за когото състоянието и съдбата на един народ е без значение. Да хвалиш един доказан *** какво е? Европейска политика.
22
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя троляга номер 23-Оргазъм,как си лепна 10 плюса за 1 мин показно,егати и болното недоразумение .. хаха
21
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей този ЕС е по жесток и тоталитарен и от СИВ...Ако пък случайно някоя демократична и свободолюбива партия като Атака реши да прави референдум за нещо тези ще ни окупират направо...
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес се очаква силни валежи...