Призив от Брюксел: Да притиснем българите да пазят ромите!

Евродепутатка поиска да се спре разрушаването на къщи в Гърмен
Обновена: 15 юли 2015 19:07 | 15 юли 2015 19:05,
469
Призив от Брюксел: Да притиснем българите да пазят ромите!
Снимка: архив Булфото

България стана обект на остри критики от страна на говорителя на Групата на социалистите и демократите по ромски въпроси Сорая Пост заради политиката й спрямо ромите.

"Трябва да притиснем българските власти да направят повече, за да защитят ромското население. Те трябва веднага да предприемат действия, за да се предотвратят нападенията, да се спре с разрушаването на ромските жилища и да се осигурят жилища за тези, които вече са били изгонени", обяви Пост, цитирана от БТА.

Още по темата

Тя припомня напрежението в Гърмен и Орландовци и породилите се след това протести срещу ромското население.

Евродепутатката заклейми и политиката на правителството да събаря незаконните ромски къщи без да предлага алтернативно решение. Пост призова кабинета да предприеме мерки за спирането на атаките на расова основа

"Като се вземе предвид вида на насилието срещу роми в България е изключително важно тези атаки да бъдат припознати и осъдени като това, което са - престъпления от омраза", каза още евродепутатката.

Тя приветства препоръката на Европейския съд за правата на човека към кабинета да предприеме спешни временни мерки, за да "спре разрушенията, докато не бъдат осигурени алтернативни жилища за уязвимите ищци".

""Трябва да се направи повече, за да се борим с анти-ромските настроения из Европа. Тези предразсъдъци са не просто причината са кризата в момента, но са и в основата на по-широкото социално изключване на ромското население", обясни още Сорая Пост.

Според нея е срамно в 21 век много от ромите да нямат достъп до основни удобства в домовете си и само 29% от ромските деца да завършват средно образование.

"Продължаващото лишение и изключване на ромите в Европа е подигравка с нашите опити за морално и хуманитарно водачество в света", каза още евродепутатката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
6
 
! Отговори
Neli преди 8 години
Mnogo molia, koito gi haresva I gi iska, neka gi vzeme! Ne mi probutvaite razni "prava na choveka". Taka otdaleche, e mnogo lesno - "da gi pazim, che sa mnogo tsenni I na svarshvane". Aide, ednoposochen bilet....
145
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако им дадат законни къщи, аз лично ще си сложа една незаконна постройка пред ЦУМ, че да я узаконят. А на тая Сорая Пост бих и ги пратил с еднопосочен билет.
144
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A TE ZASHTO GI GONYAT KATO BYAHA TAM? DA SI GI ZADARJAT PRI TYAH KATO TOLKOVA GI OBICHAT.
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...обяви Пост, цитирана от БТА .... една жена ми каза, че чула на пазара ... така стана и с Вера, да не ВЕРваш...
142
0
 
17
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Тая Пост по добре да защитава Българите от ромите.Егати европейската наглост.
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Koi gi maltretira ve tiyflek!! Malko okradaha i loshotii napraviha !!!
140
0
 
18
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
НИКОЙ не може да ме притисне да уважавам когото и да било, камо ли пък точно този етнос!!!!!!!!!!!!!!А тая евопейска специалистка 100 % НЕ е виждала български РОМ!!!!!!! И говори тотални глупости!
139
0
 
16
 
! Отговори
Одитор преди 8 години
А като се има превдид насилието на роми срещи българи.... сега ще кажете, че и ромите са българи, но аз имам предвид битовата престъпност, облагодетелстването със всякакъв вид социални помощи, фирми за точене на ДДС, налагането на педофилията като културна традиция, краденето на ток, ужасният шум дни наред, понеже има сватба, ровене по казани и кофи ... и права е Сорая Пост, която може би не знае къде е България на картата: отчайващо е положението
138
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно, това е поредната комунистическа провокация. Искат да се дразним от посланията на Брюксел.Тази никой не я знае и тя само се прави на активна, за да я забележат за 3 минути ;)
137
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вземете си ги в Брюксел ;)
136
1
 
23
 
! Отговори
ставри преди 8 години
Като толкова много ги защитават,да им отделят едно парче земя или във Франция,или Германия или някъде в Европа но не в България(много е малка) и да си правят държава и да правят там каквото си искат.
135
1
 
5
 
! Отговори
от Брюксел ;)) преди 8 години
Само, че резервата е България, ***!
134
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Daite im malko zemq kam kardjaliisko i da si pravqt darjava i da se iznasqt, nito se haresvame vzaimno, nito se ponasqme, a ni teglqt vse-po nadolu
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не си давам ромите. Те са черното злато на България
132
1
 
8
 
! Отговори
Осман Паша - 1 преди 8 години
Как така ще ги пазим , Османците са изгонили по голямата част катуни на Запад , добре че са ги погнали иначе сега би трябвало половин България да има
131
1
 
11
 
! Отговори
ббг преди 8 години
Още какво бе п---о миризлива. Ток и вода не плащат. Данъци също. Лъжат, крадат, изнасилват и бият. Как може тази *** да се защитава за сметка на българите?
130
0
 
16
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Когато в къщата на тая госпожа се навъдят ***(примерно),тя за толерантност ли призовава или тича за "Райд" в най близкия магазин!Да си гледа нейната държава!Ние и без това сме безкрайно меки с вредителите!
129
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От статията си личи следното: 1. Написалият/та я е или кариерист/ка или е взел/а много пари. А Евродепутатката е взела много пари за да говори така неподготвено директно с което става само за посмешище и няма шанс за какво - вие ще разберете.
128
0
 
18
 
! Отговори
ко преди 8 години
Какви са ни тия че ще ни казват ? Като са толкова загрижени да им ги пратим барабар с незаконните им постройки ! Да ги видим колко часа ще ги изтърпят !
127
0
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
Всички роми в Европа, като са толкова загрижени за тях. Никакви пари за Гърция.