Призив от Брюксел: Да притиснем българите да пазят ромите!

Евродепутатка поиска да се спре разрушаването на къщи в Гърмен
Обновена: 15 юли 2015 19:07 | 15 юли 2015 19:05,
469
Призив от Брюксел: Да притиснем българите да пазят ромите!
Снимка: архив Булфото

България стана обект на остри критики от страна на говорителя на Групата на социалистите и демократите по ромски въпроси Сорая Пост заради политиката й спрямо ромите.

"Трябва да притиснем българските власти да направят повече, за да защитят ромското население. Те трябва веднага да предприемат действия, за да се предотвратят нападенията, да се спре с разрушаването на ромските жилища и да се осигурят жилища за тези, които вече са били изгонени", обяви Пост, цитирана от БТА.

Още по темата

Тя припомня напрежението в Гърмен и Орландовци и породилите се след това протести срещу ромското население.

Евродепутатката заклейми и политиката на правителството да събаря незаконните ромски къщи без да предлага алтернативно решение. Пост призова кабинета да предприеме мерки за спирането на атаките на расова основа

"Като се вземе предвид вида на насилието срещу роми в България е изключително важно тези атаки да бъдат припознати и осъдени като това, което са - престъпления от омраза", каза още евродепутатката.

Тя приветства препоръката на Европейския съд за правата на човека към кабинета да предприеме спешни временни мерки, за да "спре разрушенията, докато не бъдат осигурени алтернативни жилища за уязвимите ищци".

""Трябва да се направи повече, за да се борим с анти-ромските настроения из Европа. Тези предразсъдъци са не просто причината са кризата в момента, но са и в основата на по-широкото социално изключване на ромското население", обясни още Сорая Пост.

Според нея е срамно в 21 век много от ромите да нямат достъп до основни удобства в домовете си и само 29% от ромските деца да завършват средно образование.

"Продължаващото лишение и изключване на ромите в Европа е подигравка с нашите опити за морално и хуманитарно водачество в света", каза още евродепутатката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До възмутен якоАло възмутения, да не изкочат очите от възмущение само.
105
0
 
32
 
! Отговори
анти преди 8 години
естествено така ще смята кифлата, щото инак ще им се натресат на европейците и те не могат да се оправят с тях. А ние пък до кога ще изпълняваме препоръки на разни кифли? Ужасно и безвъзвратно сме се продали като нация.
104
40
 
2
 
! Отговори
възмутен яко преди 8 години
Абе смешници, некадърни сме едното си малцинство да нахраним и уредим поне с най-най-нужното - хората на Марс пращат марсоходи - вие намирате кусури на Брюксел, не ви ли е срам бе!?????
103
0
 
18
 
! Отговори
PetarNPapazov преди 8 години
Явно и в този парламент има доста ***.
102
0
 
29
 
! Отговори
ПФФ преди 8 години
В ЕВРОПА СТЕ ЕС ЧЕСТИТО ВИ ЕВРЕЙСКО РОБСТВО
101
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромите са като палестинците. Всички ги съжаляват, но никой не ги иска.
100
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моя призив е Брюксел да ги ги вземе всичките, да си ги вкарат в задните части, да ги изкарат с шоколадово покритие и да си ги изпапкат за десерт ! Бон апетит, тарикати !
99
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тoва са алабализми. Никой не може да ни накара да не спазваме българските закони. Ако имаме истински политици те ще действатспоред закона както за етиническите българи, така и за турци и арменци.На запад ако не си почистиш и окосиш тревичката пред жилището ще играятголемите глоби.Ние не сме второ качеств държава да се влияем от мнението на други.
98
0
 
20
 
! Отговори
140 преди 8 години
Също така тази е абсолютно никой в Евро парламента, някаква откачена ултра-феминизирана дърта чанта.
97
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А България призовава Сорая Пост да пробва да интегрира българските в собствената си държава и след това да раздава акъли без да и ги е поискал никой
96
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сорая да рупа моркова с двата домата...
95
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Solidaren Turchin!Bratq Balgari! Nqma po istenski Bratq ot Balgarite i Turcite romite ! Nie sme jiveli vekove na red s romite i na pred shtee jiveeme s liobov i uvajenie edin kam drug!
94
1
 
12
 
! Отговори
жпси преди 8 години
Ама че сте балъци. Веднага се хващате. Не виждате ли че статията е провокираща.
93
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тая *** иска ли паве в главата и кога ще им размахаме на тия безполезни брюкселски хрантутници големия кожен боздуган и да се разкараме от този потъващ кораб!!! Нещастници! Не на такъв ЕС!!! Това е по-зле от СИВ!!!
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма какво да ни притискат, то всинца ни българи са ни изстискали от всякакво притискане. Как не ги е срам да говорят против нас.
91
0
 
16
 
! Отговори
койчо преди 8 години
До кога всякакви евро *** ще правят политика на наш гръб, защитавайки нашите ***?!И всичко това докато се срещнат лице в лице с ромеите! После тихомълком разрушават гетата и ги товарят с еднопосочни билети до България! ДОКОГА??!!
90
0
 
14
 
! Отговори
Грег преди 8 години
Призив от България: ДГД :)
89
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Solidaren Turchin!Bes znachenie kakvi sa po narodnost tiq hora na snimkata, te sa rodeni v Balgariq i trqbva da im se pomogne! Tezi romi sa nashi romi a ne Brukselski romi che da gi prashtame tam!
88
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
г-жо, спрете с популизма, сложете ръка на сърцето и си признайте, че за тях ще е по-добре при вас, ще имат някаква перспектива, а не в мизерията, нали? Питайте г-н Вебер или гърците.
87
0
 
22
 
! Отговори
Д. Димитров преди 8 години
Тази що не дойде да поживее в България пък тогава а ни "ПРИТИСКА"! А с българите какво ще правят... ще ни прунуждават да ги хрантутим, издържаме, да и строим къщи.. а колко български семейства са на квартира? ДО КОГА? Писна ми от този ЕС! Аман от васална политика! Искам независима България!