Призив от Брюксел: Да притиснем българите да пазят ромите!

Евродепутатка поиска да се спре разрушаването на къщи в Гърмен
Обновена: 15 юли 2015 19:07 | 15 юли 2015 19:05,
469
Призив от Брюксел: Да притиснем българите да пазят ромите!
Снимка: архив Булфото

България стана обект на остри критики от страна на говорителя на Групата на социалистите и демократите по ромски въпроси Сорая Пост заради политиката й спрямо ромите.

"Трябва да притиснем българските власти да направят повече, за да защитят ромското население. Те трябва веднага да предприемат действия, за да се предотвратят нападенията, да се спре с разрушаването на ромските жилища и да се осигурят жилища за тези, които вече са били изгонени", обяви Пост, цитирана от БТА.

Още по темата

Тя припомня напрежението в Гърмен и Орландовци и породилите се след това протести срещу ромското население.

Евродепутатката заклейми и политиката на правителството да събаря незаконните ромски къщи без да предлага алтернативно решение. Пост призова кабинета да предприеме мерки за спирането на атаките на расова основа

"Като се вземе предвид вида на насилието срещу роми в България е изключително важно тези атаки да бъдат припознати и осъдени като това, което са - престъпления от омраза", каза още евродепутатката.

Тя приветства препоръката на Европейския съд за правата на човека към кабинета да предприеме спешни временни мерки, за да "спре разрушенията, докато не бъдат осигурени алтернативни жилища за уязвимите ищци".

""Трябва да се направи повече, за да се борим с анти-ромските настроения из Европа. Тези предразсъдъци са не просто причината са кризата в момента, но са и в основата на по-широкото социално изключване на ромското население", обясни още Сорая Пост.

Според нея е срамно в 21 век много от ромите да нямат достъп до основни удобства в домовете си и само 29% от ромските деца да завършват средно образование.

"Продължаващото лишение и изключване на ромите в Европа е подигравка с нашите опити за морално и хуманитарно водачество в света", каза още евродепутатката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
a те какво да направят и от тях има кадарни хора *** те не трябва ли да пазят самите тях както едно време единн приятел казваше с техните камъни по техните глави а от самите тях трябва да се почн
125
0
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
За какво изобщо го публикувате това?
124
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сорая Пост да дойде на пост във Филиповци (може и Факултета - по избор) на пост. Малко е грозничка, но братята нема да й простят. Хем ще я задоволят, хем ще ги пази. Ама да си приготви и повечко парички жената, че сигурно и ще я пооберат, докато я опрашват.
123
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както казваше Иван Славков: "Брюксел каза! Аз такъв човек Брюксел не познавам..."
122
2
 
5
 
! Отговори
???? преди 8 години
Брей много провокативни новини днес ! Кой знае от коя истинска новиина се отклонява вниманието така ?
121
1
 
26
 
! Отговори
Мила преди 8 години
Права е жената - нека ги пази, щом така е решила....Заплатата и е прилична, не виждам какъв и е проблема да отдели едни 350 000 лева /70 семейства по 5000 лв, средно за къща по селата/ И ДА ИМ КУПИ ЗАКОННИ КЪЩИБлаготворителност се прави КАТО ПЛАЩАШ....... не като тероризираш пробития отвсякъде бюджет на една Бедна държава... като иска да плати, никой не я спира.... всичко друго е забъркване в управлението на суверенна държава.
120
1
 
3
 
! Отговори
до българина преди 8 години
Поне не се пиши българина,че хората ще си помислят,че всики сме откачили.Ей,какви се изродиха,Чернобил май почна да си показва последиците
119
3
 
9
 
! Отговори
Х преди 8 години
Сорая Пост е личен приятел на Станишев.Ясна е работата.
118
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изказванията на евродупетатите показват само, че европарламента е по отдалечен от реалността дори и от нашия. европарламентът се превръща в една куха структура изпразнена от всякакво съдържание и започва да разпространява тази зараза (кухи структури) и по цалата верига надолу. Скоро целия ЕС и държавите членки ще се изпразнят от съдържание, все пак рибата се вмирисва откъм главата.
117
0
 
9
 
! Отговори
до българина преди 8 години
Какъв сеч,какъв бяс ми говориш.25 години именно българи унищожават България,а седиш и наблюдаваш,това ли е твоя бяс,свит в ъгъла в кухнята на празна маса.Излизаш навън,разбити пътища,тротоари пълни с коли,а ти пак наблюдаваш сложил ръце в пробитите си джобове,това ли е твоя бяс.Бесней си пред монитора,а като ти датат 400 лева заплата,радвай им се докато си платиш сметките.Изпрали са ти мозъка
116
1
 
18
 
! Отговори
българина преди 8 години
атака да събере подписка за референдум за излизане от ЕС веднага!!!! нама друг начин. и въ фейсбук става щв съберем поне 1 млн последователи
115
0
 
23
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Скоро ЕС ще трябва сам да се пази от членовете си... ;-)
114
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До българина 150Абе, имаш ли приблизителна представа, колко още откачиха като теб? :D
113
0
 
29
 
! Отговори
Гражданин на ЕС преди 8 години
ТАЗИ ГОСПОЖА ЛЪЖЕ И КЛЕВЕТИ БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ ЗА ТОВА И ДА БЪДЕ СЪДЕНА ОТ БЪЛГАРИЯ! БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИСКА ОТЗОВАВАНЕТО Й ОТ ТОЗИ ПОСТ, ЗАЩОТО НЯМА КАЧЕСТВА ЗА ТОВА И Е ПРИСТРАСТНА, А МОЖЕ БИ НЯКОЙ Я "СТИМУЛИРА" ЗА ТОВА!НЕ БЪЛГАРИТЕ ТОРМОЗЯТ РОМИТЕ, А ТОЧНО ОБРАТНОТО-НОСИМЕ ГИ НА ГЪРБА СИ, ТЪРПИМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ И ВМЕСТО СПРАВЕДЛИВОСТ, СЕ НАЛАГА ДА СЛУШАМЕ ТАКИВА ГЛУПОСТИ ОТ НЯКОИ ЕВРОДЕПУТАТИ, КОИТО ВСЪЩНОСТ СА ЕДИНИЦИ И НЕ Е НУЖНО ДА ИМ ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ! СТАНИШЕВ ЗАЩО МЪЛЧИШ!
112
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това изказване ще помогне на българите да се настроят с/у ромите още повече, просто на хората им омръзна от простотии, това от брюксел не го ли разбират, никой няма да търпи да му се качват на главата, има граници, които ромите често прекрачват, но всички сме наясно, че това изказване има за цел ромите да си останат тука и да не отиват на запад
111
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи, ето как бат Сали стана депутат въпреки ел енергията.
110
0
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
kajete na taia evropat...ka,che ima reshenie i to e-na kvartira,na svoboden naem. kato vsiako balgarsko semeistvo,koeto niama svoe jilishte.
109
0
 
43
 
! Отговори
Разбирам я напълно преди 8 години
Аз напълно я разбирам Сарая Пост и вие трябва да разберете нейната позиция.Самата тя е ромка и защитава ромите.Това което не разбирам защо Българите във европарламента не са я затапили със 1 000 000 аргумента защо не е права и колко много греши и така да използват така и така създадената тема за разговор и да осветлят и другите нации що за хора са ромите и тяхните привички.Всеки средно грамотен може да направи за 20 мин страхотна презентация на пауар пойнта и да го представи на другите евродепут
108
2
 
33
 
! Отговори
българина преди 8 години
вашта майка турско американска, ще ви трепем като мухи и ще ви бесим на всеки стълб и в брюксел и в страсбург! референдум за излизане от ЕС веднага!!!! ще ивдят какво са бесни българи! ще има сеч наред
107
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън НАТО и ЕС от България!