България е затворила границата за нелегални имигранти

Жандармерия и полиция държат над 40 километра от границата ни бежанците
Обновена: 19 сеп 2015 14:34 | 19 сеп 2015 14:01, Камелия Цветанова
128
България е затворила границата за нелегални имигранти
Снимка: БТА

България е затворила границата за нелегални имигранти. Всеки, който иска да премине по начин, установен от закона, ще бъде пропускан, иначе не. Това каза в Созопол премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Още по темата
Той коментира и ситуацията край Одрин, където снощи стотици хора тръгнаха към българската граница и бяха спрени от силите на реда и войници. Премиерът отбеляза, че няма човек, на който да му е спокойно като гледа какво става с бежанската криза.

„Жандармерия и полиция държат над 40 километра от границата ни бежанците и не ги пускат, преминават само коли и камиони. На място е и главният секретар на МВР, който днес ще се срещне с турския премиер”, добави още Борисов.

Той заяви, че е изпратил на границата и вътрешния министър Румяна Бъчварова.

„В сряда имаме извънреден съвет. Не е нищо добро това, за да кажа спокоен съм и да успокояваме хората. Положението с бежанците е трагедия. Бебета ги прехвърлят от ръце на ръце, бият се, агресията ескалира”, каза още премиерът.

Той призна, че оградите по границата не са решение на бежанския проблем, а само генерират агресия, но същевременно помагат на граничарите да подобрят физическата охрана.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
32
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ЗАЩО ЛИ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА АТАКА НЕ КАЗВАТ: ЗАЩО ЛИ ТИЯ ХОРА НЕ СИ СТОЯТ В СТРАНИТЕ И С ОРЪЖИЕ В РЪКА ДА СИ ИЗВОЮВАТ ДОБЪР ЖИВОТ ,А ТЪРСЯТ НА ГОТОВО? СПОРЕД МЕН НЕ ГО КАЗВАТ ЗАЩОТО ЩЕ ПРОТИВОРЕЧЪТ НА ГОСПОДАРИТЕ СИ ОТ С.А.Щ.
4
0
 
18
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Съгласен съм, че положението ни е трагично, но в момента е приоритет да го задържим, колкото и абсурдно да звучи това на пръв поглед. Важно е да отблъснем натиска на пришълците, защото с няколко десетки хиляди гладни гърла, които ЕС ни задължава да държим тук, няма да стане по-добре.
3
14
 
16
 
! Отговори
днднднд преди 8 години
Ако се справите с бежанската криза и аз дето от 15 години не ходя да гласувам ще гласувам за Герб.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъй като е готов на всичко за власт, премиера е като глина, а ние сме скулпторите. Така че приветствам това решение, беше крайно време.
1
19
 
15
 
! Отговори
а преди 8 години
точно БОЙЧЕ ,АКО УДЪРЖИШ ГРАНИЦАТАЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЕБЕ