На сергията за вота: 10 000 лева за 100 гласа

Двама продавачи на гласове бяха арестувани в Горна Малина
4 окт 2015 07:30,
65
На сергията за вота: 10 000 лева за 100 гласа
Снимка: архив Impact Press Group

Двама тартори в предизборния пазар са задържани след като поискали 10 000 лева, за да осигурят 100 ромски гласа за вота в Горна Малина в края на октомври.

Първите арести са извършени след разследване на Нова телевизия.

Още по темата
Стефан Методиев-Пастора предложил 40 гласа на поставените лица. Той работи заедно със Златко Георгиев-Циганина, който пък е познат от скандала с търговия на гласове от парламентарните избори миналата година, в който пастори продаваха гласове.

„Значи аз ви го казвам - не по-малко от 100 лв. на човек, като 70 лв. се дава капаро и остава 30 лв. за нас", обяснява Стефан Пастора.

Двамата тартори, които осигуряват ромски гласове, поискали 10 000 лева за 100 гласа.

В разследването се включила и прокуратурата. Тя задържала мъжете в деня, в който трябвало да получат от поставените лица поисканото от Пастора капаро от 4000 лева.

Разследващите подготвили плик с бели хартийки и сложили 10 лева, описани от прокурор. Полицията чакала на уреченото място под прикритие. Белезниците щракнали в момента, в който Пастора взел парите.

Стефан Пастора и Златко циганина ще останат в ареста за 72 часа.

Районният прокурор на Елин Пелин Мария Стоянова обясни, че Прокуратурата образува досъдебни производства, когато са на лице достатъчно данни, че е извършено престъпление и след като се получи законен повод за това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
17
 
! Отговори
Rumen преди 8 години
Предполагам след 72 часа ще ги пуснат за да продължат с бизнеса.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметовете и политиците си връщат вложеното умножено по 10 минимум. Българският избирател е будала !
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От стълбовете ни гледат все едно откъснати страници от учебници по патоанатомия. И някакви безумни призиви да гласуваме за тях. Това не може да е истина!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В полза на коя партия и кой кандидат кмет са купените гласове??? нека шефовете на партии и кандидат кметове които купуват гласове да влязат в дранголника! а не само с дребните риби да се занимавате!
8
1
 
10
 
! Отговори
Aхааа преди 8 години
До petВие сте от тези, които правите всичко ... за пари.По този начин и турците навремето са превзели мощна във военно отношение България, но разклатена политическир с пари. Плащали и обещавали власт на разни велможи, които от алчност и жажда за власт продали и избивали сънародниците сир косвено и сиби си. Днес продажбата на гласа ти е подобно деяние.Дали лоне някой ще разбере, какво казвам?
7
3
 
8
 
! Отговори
pet преди 8 години
По добре с 100 лева в джоба, отколкото без.И пак управляващата върхушка ще спечелят
6
3
 
6
 
! Отговори
До pet преди 8 години
Да не го беше казвал това, че си висшист, на 38 години. Прави цялата картинка още по-тъжна. Възможност за оправяне винаги има и никога не се знае откъде и кога ще стане. В момента, в който всеки реши да се предава и да мисли като теб- "всичко потъва надолу"; "дайте да си продаваме гласовете, поне някой лев да изкараме", е ТОГАВА вече всичко ще бъде необратимо. Лек ден
5
1
 
11
 
! Отговори
pet преди 8 години
до ВасилевЗа нашите управленци най-важното е да се снимат с някои известен чужд политик!!!Пък няма значение че нищо не са направили, важното е снимката!!!И за това предлагат ли ти пари взимай за да гласуваш. Всички са един дол крадци
4
5
 
12
 
! Отговори
pet преди 8 години
до 8 и 9Само да вмъкна , че аз съм висшист на 38, за кои ли не гласувах и нищо не става. Всичко върви надолу в тази държава само кражби и продажби
3
2
 
2
 
! Отговори
До 7 pet преди 8 години
Мислих да тръгна да ти отговарям сериозно на простотията, но се сетих, че няма смисъл. Човек, който пише такива неща.......
2
5
 
8
 
! Отговори
pet преди 8 години
И без това които и да вземе властта си краде яко и безнаказано, защо и ние не си продадем гласа пък каквото става в тази Тиквония!!!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След това ги пускат и продължават.Това,че у нас се купуеат изборите не е тайна за никого.