МВР-ейците, набиващи крак – І категория, чантаджиите – ІІІ-та

Горанов няма да даде 21 млн. на Бъчварова, докато няма реформа
71
МВР-ейците, набиващи крак – І категория, чантаджиите – ІІІ-та
Снимка: Булфото, архив

Финансовият министър Владислав Горанов се закани да наказва административни ръководители, които не са направили съкращения от 10% на щата и сега нямат пари за заплати.

Още по темата

"Не всички министри успяха, къде по обективни, къде по субективни причини да изпълнят това, което си бяхме поставили като цел. Заедно с премиера снощи имахме дълги дебати по тази тема как ще приключи 2015 г. Няма да оставим хората без заплати, но това няма да остане и безнаказано за съответните административни ръководители, които не са направили движение в някаква посока", отсече той, цитиран от Фокус.

Финансовият министър беше категоричен, че без реформа МВР няма да получи поисканите 21 млн. лева, за да покрие задълженията си към персонала.

"Поставил съм условие към колегите от МВР, което те упорито отказват да изпълнят, въпреки че е твърдо логично. Продължавам да смятам, че тези, които могат да бъдат набити на улицата трябва да бъдат първа категория, а тези, които стоят зад бюра и не са изложени на такъв риск, трябва да бъдат трета категория, така както е премиерът, народните представители и всички, които не са изложени на риск", заяви финансовият министър.

Според него, ако се възприеме този подход, той би донесъл до съществени спестявания по бюджета на МВР.

"За съжаление все още не виждам движение в тази посока, дори се изкушавам с бюджета да иззема инициативата за нормативни промени в тази посока", коментира министърът.

Според него промяната от първа на трета категория труд на чиновниците в МВР може да стане и през бюджета.

"Реформите не са самоцелни. В сферата на отбраната и сигурността има резерви, както и в сферата на съдебната власт. Това са системи, които могат да бъдат оптимизирани, но по една или друга причина години наред нищо не се случва", коментира той.

Горанов обясни, че няма да бъдат съкращавани разходи за издръжка на персонал с още 10%.

"Ще продължим да настояваме заложените нива от тази година да бъдат запазени. Нова стъпка на намаление няма да има, ще се чувствам удовлетворен, ако вместим системите в тазгодишните лимити", посочи финансовият министър.

Той потвърди, че със сигурност увеличение на заплатите в средното образование ще има още от началото на следващата година.

Финансовият министър заяви, че парите за здравеопазване и образование в новия бюджет ще бъдат повече, като допълни, че сега не е момент да се говори за политика за увеличение на доходите в цялата бюджетна сфера.

Министърът напомни, че се обмисля увеличение на минималната заплата, като отбеляза, че това е записано в 3-годишната бюджетна прогноза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за съда и прокуратурата не говори може би защото в бъдеще той и други от управляващите може да са им клиенти.
48
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 8 години
Дано народът се събуди и да видим кой ще ви пази от народната ЛЮБОВ.
47
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 8 години
Някой ще попита ли горановката колко рапорти за на ускане има в мвр та изведнъж толкова пари трябват в бюджета, негодник мръсен
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горанов, ами МО. И там е пълно с чантаджии. Давай наред.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато на държавна служба,без значение каква,се назначават 70% роднини или любовници и други подобни, нищо няма да се промени.
44
0
 
10
 
! Отговори
Реформа с полиграф преди 8 години
Първо всички шефве и политици и после подчинените им, така е в Европа и всички да се осигуряват на максималния доход защото от втора Йордания няма нужда.
43
2
 
10
 
! Отговори
До Реалист преди 8 години
Колега,тоя с десет години стаж от ЧР,да си наляга парцалите и да е благодарен,че го оставят на работа,а не да иска обезщетение да му плащат! Че като гледам какви недоразумения назначават,пък като знам колко им е капацитета на тях,пък като знам и колко работа имат и вършат,ми иде да ги направя не трета,ами направо десета категория! Туй паспортни,деловодства,анализатори разни,юристи,счетоводители немедлено трета-а-а-а и то щотао няма 4-та,5-та и тн.!
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма държава в Европа,където при смяна на правителствата се подменя почти 80 % от ръководството на МВР,дори и до средните ръководни кадри в Районните управления!Който може и е доказал,че работи остава и продължава,който не аут,дори по средата на мандата.Е,как искате в условията на подобна несигурност,някой да си върши съвестно работата и да не се ослушва,да не му набият шута отзад?!
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ясноНищо не ти е ясно! Казваш ефективност,обаче единствено в БГ се разследват кражби на чистачки,надраскани коли,изгубени документи или пари,нарязани гуми,кражби на чанти,муз.уредби,акумулатори,че даже и по-тежки престъпления против собствеността.В 90% от ЕС пълната застраховка е задължителна,на никой не му пука дали,какво и как ще му откраднат.Застраховките не са никак малки,но застрахователя не мотае никого,плаща веднга! за това има ефективност!
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бройката на депутатите не е толкова важна. Важен е ПРОДУКТЪТ, който произвеждат. Закони оправдаващи беззаконието и чисто лобистки антинародни и антибългарски закони се произвеждат тук у нас и затова трябва ДА СЕ СМЕНИ СИСТЕМАТА, а не бройки, партии и съюзи. СИСТЕМАТА ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВА НАРОДА И НЕГОВОТО ВЪЗПРОИЗВОДСТВО, А НЕ МАФИЯТА И НЕЙНИТЕ РОЖБИЦИ.
39
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ан тъй.. учителите да мизерстват, та да бъдем от глупави по-глупави.. нека има за МВР... да живеят полицаите... другите да мрът..
38
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Принципно, в абсолютно всички държавни институции щатът е прекалено раздут и има всякакви длъжности и длъжностички, които са безмислени да съществуват, и които лесно могат да се слеят и съкратят. Но това е много работа /оценка, анализ, решение, действие/, и съотвтено никой няма волята да го направи
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ са 320 милиона, а Конгресът е от 535 депутати /в таз бройка и 100 сенатори/. Задача: Ако населението на една държава е 7 милиона, колко депутати би имала?
36
0
 
7
 
! Отговори
до 44 от Реалист преди 8 години
Колега, как 6000 чиновници, то ако са толкова, въобще няма да трябва да се намаляват... Имай впредвид, че в цялата страна, всичко служители на СУСД, Човешки ресурси, КИАД, Бойно-мобилизационна готовност и тем подобни, това са адски много хора - истински чантаджии...И като се сетиш, че към пожарната и гражданска също има не малко такива...Според мен са доста повече от 6000
35
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакай малко! Ти на това днешното ако му викаш полиция си много зян. Повечето от хората му викат МАФИЯ. Продуктът и е толкова слаб, че ако от общото се сведеше до частно, никой нямаше да ви наеме за подобна дейност и щяхте да си търсите друго препитание. Днешната полиция сте деца на вчерашната милиция, над 87% влезли по близко роднинство- баща, майка, чичо и т.н. бивш милиционер и в болшинството си сте пълни некадърници и мързочи, демек трънтори. Пфу!
34
0
 
6
 
! Отговори
непукист преди 8 години
След като става въпрос за икономии да се започне от дупетатите 240 лентяи , раздутия министерски съвет заради многото патерици на Винету тоест за всекиго по нещо и може би да се помисли за президентството доколко е необходимо ,ако не въобще то поне в този му вид . С други думи могат да се направят доста икономии като се започне от горе на долу . Това вЕрва ли го нЕкой ,че може да се случи?
33
1
 
6
 
! Отговори
за ниското КПД преди 8 години
11 на коя институция в България КПД-то е високо, та искаш и на МВР-то да е супер високо. Както навсякъде, така и в МВР - ниско КПД. Най-вероятно и твоето КПД там където работиш не е от най-високите, за да го искаш от другите. Не че е не трябва, но това е положението в България. Ниско КПД от върха до низините, в това число и в МВР. Може би ти помогнах да откриеш топлата вода.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко е изнервящо това говорене и писане Бойко даде нам си колко трилиона, Горанов няма да даде незнам си колко десетки милиона ... че ние "тъпите" данъкопатци започваме да се питаме това от бюджета на страната ли е или тези самозабравили се "китки" мамини са забравили, че това не са техните, а НАШИТЕ общи сборове от налози и акцизи за каквото си помисли човек ?! НО ! Ако на народа повече така му харесва ...
31
5
 
1
 
! Отговори
КОРИГИРАЙ БРОЙКАТА преди 8 години
40 - ако не си разбрал в МВР няма 25 000 души чиновници, а 6000 . Цяла България го разбра само ти не си го разбрал. Иначе позицията ти е правилна. Само данните ти не са верни - ИЗОПАЧЕНИ СА откъм броя на администрацията.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SAKRASHTENIE NA PROKURATURATA S 30%,SAKRASHTENIA VAV FINANSOVOTO MINISTRSTVO50%,SAKRASHTENIA V ARMIATA 100%--NALI NATO NI PAZI VAZDUHA,A SEGA SHTE PAZI I ZEMNITE NI GRANIZI.