Къде го има? С "Порше" на протест за 8 лв. по-скъпа винетка!

Борисов: Такава социална държава като България няма друга!
30 ное 2015 15:44,
519
Къде го има? С "Порше" на протест за 8 лв. по-скъпа винетка!
Снимка: БТА

Такава социална държава като България няма друга – навсякъде всичко се плаща и дотира от държавата. Този извод направи премиерът Бойко Борисов по време на конференция за предизвикателствата пред местната власт по време на новия програмен период. Министър-председателят се възмути, че у нас се правят протести за 8 лв. увеличение на винетките.

Борисов даде пример с Китай, където да се движиш по магистрала 100 км струвало около 10 лева в български пари.

"Това е все едно за 80 лева да отидеш до Бургас и да се върнеш, а тук за осем лева увеличение на винетка се правят протести", каза той, цитиран от БТА и допълни: "С "Порше"-та на протест, само да запали "Поршето" е изхарчил 12 лева, а за осем лева протестират".

Още по темата

Според премиера само в България има неплатени магистрали. "И те ще са безплатни, но поне да си платят и винетка за тази нова услуга", настоява той и допълва, че, когато създаваш удобство, то се плаща.

Пред кметовете премиерът обясни, че държавата продължава да държи скъпи градове – с ниска безработица и огромни дотации от централния бюджет - "за да става все по-луксозно и да привличаме от по-малките населени места в големите центрове". Борисов попита къде в Европа има такава ситуация - като искаш да живееш във Виена, там таксите са едни, като искаш да живееш на село - други.

"Когато искаш да си на жълтите павета, не може таксата да ти е същата като в някое село", каза още премиерът и допълни: "Не е популярно, но другото е още по-абсурдно - да дотираме метрото всяка година с 20 милиона, за да се возят хората евтино".

Бойко Борисов припомни предложението на управляващите общините да вдигнат с 2% местните данаци, но всички и най-вече РБ се възпротивили.

"Имате дългове, но не искате вие да си ги съберете в населените места, а искате като дойдете при мен, да ви ги извадя", каза той. Борисов каза още на кметовете: "Не искате да си съберете парите от таксите, защото искате да сте готини, добри, но и ние искаме да изглеждаме така". Борисов призова кметовете да престанат с популизма.

Той обясни и че държавата има огромни задължения да плаща за новите предизвикателства - "и отбраната, и службите за сигурност, самолети нови трябва да купуваме, да ремонтираме стари", каза Борисов.

Той предупреди кметовете и че ЕС ще реже лоши проекти, за да осигури пари за сигурността. Затова премиерът призова новоизбраните кметове да бъдат много внимателни при изпълнението и проследяването на проектите, финансирани с европейски средства.

"Пари на Европа й трябват, а няма от къде да се взимат. Затова ще се режат лоши проекти. Всеки отговаря пред всички. Всеки ден си следете проектите. Една-две общини да направят беля, тя ще се отрази на всички", предупреди още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
28
 
! Отговори
mathur преди 8 години
Стига сте писали ами да ходим да го Изритаме завинаги този наглец...
217
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 356Ами да. Ама Германците работят и гадни *** като тебе нямат.
216
1
 
18
 
! Отговори
Иван преди 8 години
От коя планета пак пада Борисов....
215
2
 
33
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Първо в Китай средната заплата където са им магистралите (източната част) е около 600 USD, В България е около 300 USD реално, а разстоянията и магистралите са несъизмерими с българските нито по качество нито по мащаб. В Китай може да живееш с 300 USD съвсем прилични, а получаваш 600 USD. В България, за да живееш прилично ти трябват около 800 USD, а получаваш 300.Голямата разлика е, че в Китай корумпираните ги бесят, ако разбирате намека "драги ми" г-н Борисов.
214
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хей, а къде има заплата 360 лв. и пенсия 160 лв., нека отговори и тогава да плещи врели некипели.
213
20
 
4
 
! Отговори
ss преди 8 години
Е няма как да стане с 67 лева винетка хубави пътища.Българина иска като в Германия ама ако може да не плаща нищо. Е да ама данъците в Германия не са 10% а почват от 30 нагоре. Всеки вика за какво да плащам пълни осигуровки ама после иска от държавата здравеопазване и високи пенсии. Ако може обаче друг да плати а той да взема и да му е евтино. Точно Андрешковски манталитет, ем ако може да не плати нищо и после да вика цял живот работя и накрая пенсия 150 лева. Еми на някой и това е много!
212
0
 
29
 
! Отговори
селяндура преди 8 години
На магистрала "Струма", през 1-2 километра ограничението е 70 км/ч...........................В Нека Боко да обясни защо платихме милиарди и пак се движим като по третокласен път!
211
21
 
3
 
! Отговори
vrvm преди 8 години
Не мога да разбера, всеки реве, но никой не дава решение. Хубавите неща струват пари. Това е. Хубава кола - пари. Хубав апартамент - пари. Хубави пътища - пари. Не става с трици да ловите маймуни. Платите на минималната заплата осигуровки и искате висока пенсия, безплатно образование, здравеопазване и пътища, ама като в Германия. Ама там колко са данъците и осигуровките никой не гледа. Всеки иска, ако дойде ред да дава голям рев настава. Трябва промяна на манталитета и съзнанието.
210
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия няма винетки ,но имат първокласни аутобани -магистрали.Ние си нямаме магистрали , но си имаме винетки и ТИКВА.
209
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко, я виж какъв човек имаш за кмет на с.Галиче, този човек е за затвор, а не за кмет. Защо не подкараш подчинените си? Този кмет е срам за Премиера, защото търпи такава *** в управлението.
208
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уникален кухтер е нашия Водач.
207
1
 
35
 
! Отговори
Тиквун Българоубиеца преди 8 години
Тиквуня прави 3 неща: 1. Краде и раздава на "обръчите"2. Тегли нови и нови кредити, за да са доволни западните му кукловоди. 3. Вдига данъците, за да доунищожи БГ бизнеса и да отвори път за чуждите корпорации. Този човек с право може да носи името *** !
206
18
 
3
 
! Отговори
Да живее Б.Б. 2 преди 8 години
Колата е 2 тона скрап метал..какво като са вдигнали винетките..продавате колата и почвате с градския транспорт като всички работници ...а за тези които пътуват в страната..има БДЖ за тая работа ... тамън да стимулират икономиката... неможе всеки клошар с кола нема как..
205
22
 
3
 
! Отговори
Да живее Б.Б. преди 8 години
Ето заради това гласувам за него...Знае за какво става въпрос в държавата...всеки иска да е най големия...заради това високи данъци и такси..да ги видиме пишман тарикатите...порше кара само собствник на концерн...мерцедес собственик на производствен цех..бмв собственик на верига магазини и т.н. а не всеки втори пишлеман..така ше се оправиме..и ДДСто да стане 40% вижте в другите държави..секи втори с ифон 6ца..тцтц.но пак повтарям бойко ме порази с този коментар евала!
204
0
 
7
 
! Отговори
Фйг преди 8 години
Батю ВИ да я прави винетката 200лв или ще го уволняваме...
203
0
 
20
 
! Отговори
не хленчете преди 8 години
Стягай се народе ще се тегли нов заем, а догодина не само винетки, но и данък търпимост!!
202
0
 
14
 
! Отговори
не мисъл преди 8 години
До мисъл ?в цената на горивото има включен пътен данък,който министърът на финансиите тряббва да освободи ,/за ремонт на пътищата/но всяка година забравя.
201
0
 
20
 
! Отговори
Тиквофоб преди 8 години
Тук не става въпрос за 8-те лева. Човекът като има пари не трябва да ги ръси под път и над път. Вече му е писнало да плаща и да не получава. Ами Бойко да вземе и той да спре да се прави на готин и да резне нещо гомелите - мобилни оператори, банки, застрахователни компании. стига вече се е правил на точен пред тях - данък "градинка", "ракия", глоба "балкон". Какво стана с надвзетите от енергодружествата 800 000 000лв. Някой нещо? Ако биши направено нещо медиите щяха да гърмят 2 месеца за това,. В
200
0
 
12
 
! Отговори
Брат Вурст преди 8 години
Аз не искам да живея в Мюнхен или Виена. Искам да живея в града в който съм се родил. Поради каква причина трябва да плащам по-високи данъци. Аман от тоя СЕЛСКИ МАНТАЛИТЕТ.
199
0
 
1
 
! Отговори
Old Smugler преди 8 години
До АнонименFranzia ima toll osobeno po Rivierata. Daje v America ima toll magistrali vupreki Che e riadko no pochti vsichki mostove I tuneli osobeno posted iztochnoto kraibrejie sa s pari