Къде го има? С "Порше" на протест за 8 лв. по-скъпа винетка!

Борисов: Такава социална държава като България няма друга!
30 ное 2015 15:44,
519
Къде го има? С "Порше" на протест за 8 лв. по-скъпа винетка!
Снимка: БТА

Такава социална държава като България няма друга – навсякъде всичко се плаща и дотира от държавата. Този извод направи премиерът Бойко Борисов по време на конференция за предизвикателствата пред местната власт по време на новия програмен период. Министър-председателят се възмути, че у нас се правят протести за 8 лв. увеличение на винетките.

Борисов даде пример с Китай, където да се движиш по магистрала 100 км струвало около 10 лева в български пари.

"Това е все едно за 80 лева да отидеш до Бургас и да се върнеш, а тук за осем лева увеличение на винетка се правят протести", каза той, цитиран от БТА и допълни: "С "Порше"-та на протест, само да запали "Поршето" е изхарчил 12 лева, а за осем лева протестират".

Още по темата

Според премиера само в България има неплатени магистрали. "И те ще са безплатни, но поне да си платят и винетка за тази нова услуга", настоява той и допълва, че, когато създаваш удобство, то се плаща.

Пред кметовете премиерът обясни, че държавата продължава да държи скъпи градове – с ниска безработица и огромни дотации от централния бюджет - "за да става все по-луксозно и да привличаме от по-малките населени места в големите центрове". Борисов попита къде в Европа има такава ситуация - като искаш да живееш във Виена, там таксите са едни, като искаш да живееш на село - други.

"Когато искаш да си на жълтите павета, не може таксата да ти е същата като в някое село", каза още премиерът и допълни: "Не е популярно, но другото е още по-абсурдно - да дотираме метрото всяка година с 20 милиона, за да се возят хората евтино".

Бойко Борисов припомни предложението на управляващите общините да вдигнат с 2% местните данаци, но всички и най-вече РБ се възпротивили.

"Имате дългове, но не искате вие да си ги съберете в населените места, а искате като дойдете при мен, да ви ги извадя", каза той. Борисов каза още на кметовете: "Не искате да си съберете парите от таксите, защото искате да сте готини, добри, но и ние искаме да изглеждаме така". Борисов призова кметовете да престанат с популизма.

Той обясни и че държавата има огромни задължения да плаща за новите предизвикателства - "и отбраната, и службите за сигурност, самолети нови трябва да купуваме, да ремонтираме стари", каза Борисов.

Той предупреди кметовете и че ЕС ще реже лоши проекти, за да осигури пари за сигурността. Затова премиерът призова новоизбраните кметове да бъдат много внимателни при изпълнението и проследяването на проектите, финансирани с европейски средства.

"Пари на Европа й трябват, а няма от къде да се взимат. Затова ще се режат лоши проекти. Всеки отговаря пред всички. Всеки ден си следете проектите. Една-две общини да направят беля, тя ще се отрази на всички", предупреди още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов: Такава социална държава като България няма друга...MUTRO dolna...,pozelavam ti golemia brat da ti izzeme avoarite i da te izhvurli na piacata..., da pozivees malko na socialnata pensia v mutrostan...OIAL se SHOPAR...i na tebe ste ti doide KOLEDATA
197
1
 
8
 
! Отговори
до 329 преди 8 години
Ами стой си там какво те вълнува БГ тогава:)
196
0
 
6
 
! Отговори
Tiko40 преди 8 години
Napravo sin komunizam s lilavo turski primes
195
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toia se podigrava s nas i triabva da si xodi ***
194
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя ще докара държавата до фалит! Пълне некадърник!
193
6
 
3
 
! Отговори
до 322 преди 8 години
Ами върви в Дания тогава
192
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами направи тогава само за магистралите да се плаща а останалите не за да те видим. Аз в годината я пътувам по магистрала я не ама плащам винетка за да карам по разбитите пътища. Влез малко в час моля ти се. За магисталата остави ние да си берем грижа.
191
14
 
1
 
! Отговори
Hater преди 8 години
Автомобилът е лукс и за доста от европейците. Тука искаш да си гАзар с 10 годишно ауди и да си го търкаляш на газчица с летните гуми още 20 години. Като искаш - плащаш. Научете се на отговорност ***.
190
0
 
13
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Не Продължавам да слушам и да не вярвам на очите си !!! Това е женски Бойко, *** ,*** е тази жена абре шматко нещастна къде ви е прозрачната очетност бе , то било ясно ,кое е ясно ?! Единственото ясно е ,че лъжите на Боко за пореден път лъснаха всичко се правело с евро пари ама друг път 1.5 мил. евро пари останалите 1.5мил. наши собствени е аджеба щом веднъж сте ни взели парите защо ни искате още?! Защо с този 1.5 милярда не опънахте всичко съществуващо?!
189
7
 
3
 
! Отговори
мисъл ? преди 8 години
До до Vrvm1. Колата ти се чупи по градските (или селските) улици, които се поддържат от общините. ТЕ са разбити, не магистралите.2. 250лв. еко такса "отиват" в бюджета.Прави се, за да се стимулира покупката на екологичен автомобил а не да се вкарват таралясници. Така е в цяла Европа.3.Пътен данък нямаш. Имаш данък собственост, който отива в НАП.4.67лв. от винетката отиват за поддържане на инфраструктурата. Запълване на една дупка започва от 400лв !5.40лв отиват за фирмата правеща прегледа.
188
0
 
20
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ТОЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЧУПИ ГЛУПОМЕРА!
187
0
 
19
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Изобщо не ти четох глупостите,Боко!Заглавието ми стига!Коя държава е социална-България ли!?Явно не си наясно какво е социален!Ама-простено ти е,пожарникар,бодигард-какво разбрал,не разбрал-така е!Цените били ниски-това го нямало никъде в света.То и като наще заплати няма никъде по света!***!
186
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Според премиера само в България има неплатени магистрали."Да се повози в Германия, Белгия, Франция, Англия - там няма винетки нито тол такса.В България няма магистрали, а пътища с дупки.
185
0
 
24
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Гледам министърката сега по БНТ и си мисля тази ако така се аргументираше в някоя частна компания за направените разходи не просто щеше да бъде изхвърлена ,а и съдена за безстопанственост. Това е крайно некомпетентен човек за мен! Общо взето аргументите и са вдигаме защото може да си го позволите.
184
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте увеличавали бе.
183
15
 
1
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Плюят ***, плюят... ама иначе?Мърморковци. Големи ЮЮЮнаци сте пред компютъра. А иначе???Нали е по-хубаво друг да свърши трудната / черната / работа.Бе българина напоследък все увърта, все сучи ..... някой друг да се пъни.Имам чувството, че и в къщи се надява някой друг да опъне жена му. Тъй де да не се мъчи.На калпавия -Й, вълната му пречи.Давай Боко, гази ги и женките им ........ на тез калпазани
182
1
 
10
 
! Отговори
Тъп ли си. преди 8 години
До vrvm do 272Ти *** ли си или просто си платен? Да пътуваме с автобуси и влакове а? Ти на нашите влакове возил ли си се? Първо е уникално бавно. Второ е адска мизерия. И Трето нито с влак, нито с рейс е особено евтино. (за това какво получаваш)
181
0
 
21
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
тоя върна ли 3-те хиляди лева за хеликоптера, дето беше летял за откриването на стадиона на Домусчиев? Нали се тюхкаше, че щял да се чуди от къде да ги вземе, сиромахът? Обаче мина време и се забрави...
180
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
една от друга по-социални държави
179
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИМа - Франция, Дания, Финландия, испания.....