Турция ли ще присъедини Европа или Европа Турция?

Да плащаш на Ердоган е антихуманно, това е рекет, смятат от ВМРО
30 ное 2015 13:00, Красимир Ангелов
125
Турция ли ще присъедини Европа или Европа Турция?
Снимка: Булфото

Приемането на Турция в Европейския съюз е недопустимо, а за либерализация на визовия режим с Турция пък е много рано. Това е становището на ВМРО, изпратено до медиите, по повод вчерашните решения по време на срещата ЕС-Турция в Брюксел.

Още по темата

"Влизането на Турция в ЕС е по-опасно и от влизането на бежанци и нелегални мигранти. Мигрантите могат да бъдат спрени, а икономическата и ислямистка експанзия на 80-милионна Турция към ЕС – едва ли. Влязла в ЕС, не Турция ще се присъедини, а по-скоро тя ще присъедини слаба и безволева Европа", смятат войводите.

Според председателя на ВМРО Красимир Каракачанов в последните дни вече стана ясно, че южната ни съседка на практика подкрепя ислямистите и отдавна се опитва да осуети общи действия срещу тях от страна на Запада и Русия. Сега Ердоган и правителството изнудват Европейския съюз с нелегалните мигранти - и то в дни, когато светът отново е смутен от политически убийства в Турция, сочи Каракачанов. Той сравни съседката ни с "язовир с мигранти и Ердоган заплашва да отвори шлюза към ЕС".

За справяне с мигрантския проблем от ВМРО предлагат пет бързи решения от българска страна: довършване на оградата по границата; разполагане на повече армейски части в пограничните райони; фактическо затваряне на границата; всички дошли чужди граждани, които не могат да докажат бежанския си статут, трябва да бъдат незабавно връщани; проповядващите радикален ислям духовници също нямат място в България.

"Тези, които не са български граждани, трябва да бъдат екстрадирани от страната, а тези, които са български граждани, завършили ислямски учебни заведения в страни, изповядващи уахабитски ислям - да не бъдат допускани до извършване на каквато и да било религиозна дейност", настояват войводите.

Според тях кризата с мигрантите в Европа всъщност е криза на европейското лидерство и е крайно време Европа да има своя силна позиция, а не да е заложник на американски, руски и каквито и да било чужди интереси.

"Това означава ясни и непробиваеми външни граници на Европа, а не "горещи точки", сделки, избирателно пропускане на лодки и т.н. Ако Европейският съюз не може да покаже воля, значи от него няма смисъл", смятат хората на Каракачанов в своята позиция, която завършва така: "Сега ВМРО отново предупреждава: идеята да се наливат милиарди в Турция ще сработи, точно колкото сработи идеята с квотите! Да плащаш на Ердоган е ентиевропейско и антихуманно. Това всъщност е рекет! Европа плюе на съвестта си и това скоро ще се обърне срещу нея".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо повечето патриоти и националисти в България са с Турски фамилии, някой знае ли?
37
8
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Влизане на Турция в ЕС, задължително трябва да мине през РЕФЕРЕНДУМ в България! За другото Каракачанов е прав.
36
2
 
10
 
! Отговори
Мюмюн преди 8 години
До 52: Тюркмени в Сирия има. Намират се в областта Байърбуджак до турската граница, където падна руския самолет.
35
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лошото е че нещата отиват към война /ердоган изпревари ким чен ун по простотия/ а като ударят инстамбул - много сме близо и със сигурност и при нас ще удари радиациятаще трябва да си търся къща по трънско - че е по далече
34
2
 
3
 
! Отговори
45 до 52 преди 8 години
Това сега е основната критика към Русия - че не се бори с ИД, а с умерената опозиция, и даже си търгува с ИД - кака така не си го видял никъде?
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рекет е ако група гангстери влезнат в магазина ти и ти поискат пари, за да не го запалят. В нашия случай Европа сама си запали магазина и сега търси решение в лицето на въпросните гангстери.
32
3
 
15
 
! Отговори
Невероятно преди 8 години
Решението на ЕС ръководните пионки за приемане на Турция в ЕС е пълно предателство към основополагащите принципи на ЕС. за Обединена Европа от Атлантика до Урал. 40% от Европеае територия на Русия, а едва 3% от територията на Турция е в Европа. Между Турция на Ердоган и европейските народи има непреодолима пропаст от културно, ценностно и цивилизационно естество.Пионките на САЩ управляващи ЕС създадоха обединен ислям от Ламанша до Диарбекир, не обединена Европа от Атлантика до Урал.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия вмро да внимаватоня ден убиха един и то пред всички който споменаваше често ердо
30
14
 
4
 
! Отговори
до 45 преди 8 години
Точно Русия подкрепя тероризма, като купува петрол от ИД за Асад и НЕ бомбардира ИД, а разни тюркски бунтовници от границата с Турция, за което си изяде боя!
29
13
 
9
 
! Отговори
Мюмюн преди 8 години
До 45: Турция подкрепя тюркмените, които водят война срещу "Ислямска държава" и Есад.
28
1
 
14
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Повече от сигурен съм,че Ердогановци и разни шейхове ще пусат едни милиони към управници от ЕС и по отделни държави за да си прокарат дългосрочната политика за ислямска експанзия,а след време и блянът им за Османска империя...Оглуто не само,че е нахален,но от поведението му в Брюксел пролича,че е силната страна....Дипломатичен рекет....
27
12
 
7
 
! Отговори
Мюмюн преди 8 години
До 29: САЩ извадиха документи, които доказват че руски фирми купуват петрол от "Ислямска държава", който след това продават на Есад. Сега сигурно ще кажете, че американците са "лъжци" и документите им не съвпадат с истината. Тогава да попитам: И Катар ли са лъжци? Преди няколко дена и техните служби потвърдиха твърденията на САЩ и добавиха, че Израел също купува петрол от "Ислямска държава", който се доставя на пристанището в Ашдод.
26
3
 
13
 
! Отговори
ТУРСКИЯТ ВЪПРОС преди 8 години
е отново на дневен ред пред ЕВРОПА. Историята се повтаря. Въпросът е дали ще има държавата ТУРЦИЯ или ще остане само 1/3 от сегашната. Когато на карта са поставени ГЕРМАНСКИ, ФРЕНСКИ и РУСКИ интереси единственото спасение на турците е ПЪЛНО подчинение на ВАШИНГТОН. Но там нещо са си харесали КЮРДИТЕ и мислят за КЮРДСКА ДЪРЖАВА. ПУТИН досега се въздържаше от подръжка на кюрдите. Но ОСМАНИСТИТЕ сами си избраха пътя на унищожението на ТУРЦИЯ
25
10
 
4
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Агентите на КГБ-ДС пак почнаха да вият организирано като севернокорейци..ха.ха
24
0
 
4
 
! Отговори
Амъна кодумун преди 8 години
кучето си лае, керванът си върви.
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 27: Иска ти се Турция да има нов президент ама няма да стане. Той досега Путин не можа да свали Ердоган, камо ли до година да го сваля. За по-малко от 2 месеца турците изтрепаха почти всички от ПКК. Догодина ПКК ще е история.
22
3
 
12
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Русия няма нужда да купува петрол от ИД, защото си има предостаъчно. Миналият месец турският ни екскурзовод в Анталия подчерта, че именно Турски фирми внасят контрабанден петрол от ИД.
21
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция няма нужда от Европа, Европа има нужда от Турция (ако иска да довърши ИД). Ердоган няма как да прати в момента армия срещу ИД и затова праща "хуманитарни помощи" (оръжия) на тюркмените, които се бият с ислямистите. Ако турци сега влязат в Сирия и ударят ИД, това ще означава война с Русия, тъй като руски фирми купуват петрол от ИД. Но ако ЕС даде зелена улица на Турция за удари по ИД, тогава Путин ще духа супата.
20
1
 
10
 
! Отговори
Бен Ган преди 8 години
Страшно звучи, но е истина!
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да дадеш на мюсюлманин да пази християнска граница = да дадеш на вълка да пази агнето !! Европа, това е БЕЗУМИЕ !!!