Турция ли ще присъедини Европа или Европа Турция?

Да плащаш на Ердоган е антихуманно, това е рекет, смятат от ВМРО
30 ное 2015 13:00, Красимир Ангелов
125
Турция ли ще присъедини Европа или Европа Турция?
Снимка: Булфото

Приемането на Турция в Европейския съюз е недопустимо, а за либерализация на визовия режим с Турция пък е много рано. Това е становището на ВМРО, изпратено до медиите, по повод вчерашните решения по време на срещата ЕС-Турция в Брюксел.

Още по темата

"Влизането на Турция в ЕС е по-опасно и от влизането на бежанци и нелегални мигранти. Мигрантите могат да бъдат спрени, а икономическата и ислямистка експанзия на 80-милионна Турция към ЕС – едва ли. Влязла в ЕС, не Турция ще се присъедини, а по-скоро тя ще присъедини слаба и безволева Европа", смятат войводите.

Според председателя на ВМРО Красимир Каракачанов в последните дни вече стана ясно, че южната ни съседка на практика подкрепя ислямистите и отдавна се опитва да осуети общи действия срещу тях от страна на Запада и Русия. Сега Ердоган и правителството изнудват Европейския съюз с нелегалните мигранти - и то в дни, когато светът отново е смутен от политически убийства в Турция, сочи Каракачанов. Той сравни съседката ни с "язовир с мигранти и Ердоган заплашва да отвори шлюза към ЕС".

За справяне с мигрантския проблем от ВМРО предлагат пет бързи решения от българска страна: довършване на оградата по границата; разполагане на повече армейски части в пограничните райони; фактическо затваряне на границата; всички дошли чужди граждани, които не могат да докажат бежанския си статут, трябва да бъдат незабавно връщани; проповядващите радикален ислям духовници също нямат място в България.

"Тези, които не са български граждани, трябва да бъдат екстрадирани от страната, а тези, които са български граждани, завършили ислямски учебни заведения в страни, изповядващи уахабитски ислям - да не бъдат допускани до извършване на каквато и да било религиозна дейност", настояват войводите.

Според тях кризата с мигрантите в Европа всъщност е криза на европейското лидерство и е крайно време Европа да има своя силна позиция, а не да е заложник на американски, руски и каквито и да било чужди интереси.

"Това означава ясни и непробиваеми външни граници на Европа, а не "горещи точки", сделки, избирателно пропускане на лодки и т.н. Ако Европейският съюз не може да покаже воля, значи от него няма смисъл", смятат хората на Каракачанов в своята позиция, която завършва така: "Сега ВМРО отново предупреждава: идеята да се наливат милиарди в Турция ще сработи, точно колкото сработи идеята с квотите! Да плащаш на Ердоган е ентиевропейско и антихуманно. Това всъщност е рекет! Европа плюе на съвестта си и това скоро ще се обърне срещу нея".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
17
 
! Отговори
???? преди 8 години
КАКЪВ Е ТОЯ ДАНЪК ПОДКУП ,КОЙТО ПЛАЩА ЕВРОПА....ТУРЧИНА ВИ ПОКАЗА КАК СЕ ПАЗЯТ ГРАНИЦИ..ИЗВИНЕТЕ МЕ,НО ЕВРОПА МИ ПРИЛИЧА ...WWWWWW..
17
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-12,много крадете бе ***,затова не ви дават пари.
16
4
 
2
 
! Отговори
mkedon преди 8 години
Ne se nervozirajte bre... Bolgari - batko PUTIN ke ja sredi i Turcija i EU.Ajde na zdravje.
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха, още един псевдопатриот. Днес всичките лакие на Мутрата са плъзнали по медиите. Сигурно им е ден за ПР. Жалки смешници - на приказки едно, а на действие - друго.Жалко, че излъгаха много свестни българи, истински патриоти да гласуват за тях.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе не знам кой иска да расшири своя територия ЕС или Турция?!
13
4
 
25
 
! Отговори
ЧАКАМ РУСКАТА АРМИЯ преди 8 години
да дойде пак и да ни спаси от ново ПОРОБВАНЕ. Не ни стигат КОЛОНИАЛНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ВЛАСТИ, а сега и ПОТУРЧВАНЕ ни чака. СВОБОДА ИЛИ С.МЪРТ!
12
3
 
19
 
! Отговори
ТУРЦИЯ ВРАГ ВЕКОВЕН преди 8 години
сега иска да завземе своите бивши провиции по мирен път по пътя на икономическа експанзия и заселване на турски общини. И НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ са готови да и помагат под диктовката на БРЮКСЕЛ и САЩ. Е, ВРАГОВЕ БЪЛГАРСКИ ЩЕ ИМА МЪСТ!
11
2
 
8
 
! Отговори
ЛИБЕРАСТИТЕ преди 8 години
от ОТРОВНО ОБЩЕСТВО пак ли ще ми мътят главите с ВРАЖЕСКА ПРОПАГАНДА
10
7
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
за вечерящия ТАЙНО С ТУРСКИТЕ ИМАМИ
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха-ха и как ще ги спрете имигрантите като Турция ги пусне тъй или иначе не можете да живее евротолерастията или си платете ха-ха-ха.
8
2
 
6
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Нито едното,нито другото.
7
5
 
13
 
! Отговори
ПРИЯТЕЛЯТ НА ЕРДОГАН преди 8 години
си показа истинскта същност. Ще се прегръща с хазянина на ГЛАВОРЕЗИТЕ в СИРИЯ! ОСТАВКА БЕ БОРИСОВ!
6
3
 
36
 
! Отговори
Правилно питане преди 8 години
Както изглежда, Войводата е прав. Ако Турция влезе в ЕС, според действащото ЕС законодателство, базиращо се на основата на броя население и БВП на държавите, ЕС ще се присъедини към Турция, не Турция към ЕС. Защото по действащото законодателство на ЕС Турция ще има най-много гласове и в ЕЦБ и в ЕК и ще решава въпросите така, както й изнася. Затова е правилно да се каже ЕС прие да се присъедини към Турция.
5
3
 
25
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
За 3 милиарда такива хубави огради ще си спретнем, че нито едно хабиби няма да може да премине. Ама явно не е това целта на нашите западни "приятели" и техните американски шефове.
4
6
 
19
 
! Отговори
ВЪН ОТ ЕС И НАТО преди 8 години
Това са АНТИБЪЛГАРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ
3
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този "патриот"(смях), крепи ислямистите от Герб на власт-по делата им ще ги познаете а не по приказките...
2
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и на тебе плащаме, ама полза никаква, дори и не ви пука. Това не е ли рекет?
1
6
 
35
 
! Отговори
daaa преди 8 години
АБСОЛЮТНО ПРАВ