Пореден протест срещу провалената съдебна реформа

За четвърти ден недоволни викаха "оставка" и "реформи"
12 дек 2015 20:15,
69

Снимка: Булфото

Независимо от липсата на обичайната организация в социалните мрежи и тази вечер няколко десетки граждани се събраха пред Народното събрание в знак на протест срещу провалената съдебна реформа, съобщи БНР.

Това е ден четвърти на протестите срещу начина, по който мнозинството в Народното събрание гласува по предложените промени в Конституцията в частта им за съдебната реформа.

Хората тази вечер бяха по-малко, но въпреки това успяха да блокират движението по булевард "Цар Освободител" пред парламента.

Според присъстващите на протеста, голямото гражданско недоволство ще се съсредоточи в началото на следващата седмица, когато се очаква промените в Конституцията да бъдат гласувани на трето четене в пленарна зала.

Протестиращите нямат очаквания, че третото гласуване ще промени сегашната ситуация. Те заявяват, че са тук, за да дадат ясен знак, че избирателите наблюдават случващото се и при следващите избори ще санкционират неадекватното, според тях, политическо поведение.
 
С викове "оставка" и "реформи" протестиращите се отправиха към Съдебната палата по обичайния си маршрут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
Сашето преди 8 години
Не ми е много ясно. Нали НПОтата финансираха и ГЕРБ и РБ и ДСБ, финансираха и Протестърите. А сега кого ще финансират. Оффффф обърках се вече. Нали ги финансираха на принципа всички срещу Русия. Сега всички са срещу Русия ама и срещу себе си. По точно всеки за себе си. Сега как ще делят субсидиите от Сорос, ЦРУ и присъдружния Хелзински комитет и др. как? Оффф обърках се!!! Верно много съм *** еииии.
37
1
 
5
 
! Отговори
*** преди 8 години
Борбата за коледни грантове е жестока.Борбата, както казват, е епична.
36
0
 
1
 
! Отговори
До 44 преди 8 години
А ти къде беше?
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България няма граждани. Не може и да има, за съжаление
34
0
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Чудя се как може да има толкова прости хора, които да не разбират, че докато съдът е политически зависим корупцията ще е навсякъде и законност няма да има , без законност държавата и народът са обречени на мизерия и изчезване .ГЕРБ та ГЕРБ, Колко осъдени корумпирани политици има през управлението на ГЕРБ, бе будали ?! До кога ще плащате данъци, а нищо няма да получавате срещу парите си? Нито сигурност,нито справедливост, нито здравеопазване, нито образование, нито качествена инфраструктура!
33
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам една групичка русофили добавени във Фейса. Постоянно дават линкове от Прасеевските медии и никога не съм ги чул дори да го споменат!!! Това е срамота.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВМЕСТО МАФИЯТА ДА БЯХТЕ НАПИСАЛИ: ГРАЖДАНИ СРЕЩУ БУДАЛИСОВ!! ТО БУДАЛИСОВ И МАФИЯ Е ЕДНО И СЪЩО!!!!!------------НЕЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ БЕЗ СОРА НЕМОЖЕ ДА ИМА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ ВИДЯХТЕ КАКВО СТАНА НА КМЕТСКИТЕ И КОЛКО ПРОТОКОЛА БЯХА ПОДПРАВЕНИ В ПОЛЗА НА ГЕРБ СЪЩОТО ЩЕ Е И НА ЕДНИ ИЗБОРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ БЕЗ СОРА!!!!!
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненавиждам грантаджиите, но и не доумявам защото русофилите винаги мълчат като нас*рани, когато стане въпрос за Прасеевски. Толкова ли ви е ценно това същество?
30
1
 
14
 
! Отговори
BGN преди 8 години
Поръчковите медии много бегло отразяват протестите, преди година и нещо, к'во чудо беше !!!
29
2
 
11
 
! Отговори
а преди 8 години
Ей, козячета, намръзнахте ли се?
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А къде бяхя тези Търтеи когато МАФИЯТА ВЗЕМАШЕ 16 МИЛИАРДА ЗАЕМ. ЗАЩО МЪЛЧАХА КАТО БИТИ ДУПЕТА . Това си е чисто активно мероприятие . ЖАЛКИ НЕЩАСТНИЦИ .
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така - рИформи.
26
5
 
15
 
! Отговори
На снимката преди 8 години
Ей ги бе - хем красиви, хем готЕни, нищо, че са "малко" късно и най-вече подборно будни!А през това време някои ояли се плъхове, като вечно Гладния архитект Петър Диков, напускат кораба ...Разбира се без да им пука за не случващите се последици!
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След напускането на Костов от политиката или изгонването му от народа се занимава само с простотии. Сега чрез Рада-дълбоката прави разни пируети . Просто казано ченге та му дрънка .
24
1
 
3
 
! Отговори
Саше преди 8 години
Сигурно би си прав за това. Да видим как ще се развият нещата. Поздрави
23
3
 
3
 
! Отговори
Саше преди 8 години
До 33Така е, но не му вярвам много. Просто ми се иска да не беше вкарал всички про-западни светски генерали в затвора.
22
6
 
14
 
! Отговори
Запознат преди 8 години
Десебарските тролища пак са ги назобали с амфетки,хвърчат плюнки и се лее отрова от коментарите им ,те за това не могат да съберат повече от 1.5% на избори,жалка история.
21
0
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 8 години
В случаят Ти май си "един" уважаеми представителю на психо-дясното.:)
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 32...а на майка си вярваш ли или само на партийния си шеффф...резни си от киселото зеле и ако си спомняш как изглежда зехтина мислено го полей ...за червен пипер няма да те питам свърши ти миналата година покрай филийте с мас...та така .придърпай родопското одеяло и тихо..
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето и един Запознат... ..изскочил от позитано 20 и веднажа по прехоръките на др.кутеффф..омаскарява всички...***..обикновен естествено