Без шанс за реформа, докато политиците гледат джоба си

Така няма да мръднем крачка напред, прогнозира Маргарита Попова
21 фев 2016 19:45, Василия Пейчева
50
Без шанс за реформа, докато политиците гледат джоба си
Снимка: БТА

Няма да направим никакви реформи и няма да мръднем крачка напред, докато непросветени политици гледат само навън и към джоба си, а не вътре към това, което се случва на родната ни земя, у дома. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на Втората национална конференция на клубовете "Млади възрожденци", която се състоя днес във Военна академия "Г. С. Раковски".

По думите й реформата в образованието няма да се случи, докато не се погледне на родолюбивото възпитание като процес, в който участват учители, родители и деца.

Не може да искаме от учителите да направят това, за което ние политиците нехаем и не сме им създали никакви условия, коментира вицепрезидентът.

Тя отправи послание и към учителите, родителите и обществениците - да учат децата, че историята е процес, а "не сбор от факти и набор от информация".
Няма да ги има днешните скандали за реформа в образованието, ако имаме правилно отношение към историята, заяви Маргарита Попова.

Българското небе може да бъде пазено от вас, а не от чужди хора, обърна се тя и към българските генерални по време на конференцията.

Вицепрезидентът отбеляза още нуждата от национален идеал за единение и национална сплотеност.

"Не е ли време да изградим клубове на нашите възрожденци и извън границите на отечеството, за да няма разкъсване на плакати и плачещи души на нашите българи извън границата", попита тя председателя на Общобългарския комитет "Васил Левски" Васил Василев.

Млади възрожденци, делото на Левски е във вас и ще бъде живо години наред чрез вас, отбеляза началникът на Военната академия Тодор Дочев. За образованието, познаването на историята, идеалите, любовта към родината пред децата от клубовете говори и академик Антон Дончев.


50
Напиши коментар Коментари
35
0
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 10 месеца
Много,много си прав!
каката като си направи милионите взе да говори за честни политици, ново начало в политиката и т.н.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ти поне си мръднала несе оплаквай,децата ти имат милиончета в ктб.От кеде ли са,преди гн Първанов и той 80 милиона,но гн Борисов му помогна да забълши далаверата.Всички сте за камбоджа при пол пот.КТБ е на гн Борисов.Какво става във тази държава.Гн Борисов купил на любовницата си за милион и половина евра къща в испания.А народа неможе даси купи хляба.А за салам и пиле несе говори отдавна.Гн Борисов трябва дасе движиш пеша а не охрана за 40 милиона.По добре да беше гн Станишев.По малко той краднеше.
33
0
 
4
 
! Отговори
Nikolay Dimitrov преди 10 месеца
Васил Василев който мами с фирмата си Хюман Пауър със съдружниците си Асен Агов и Иван Нейков хиляди хора във Франция.И този човек ще има за родолюбец и патриот!!!!!!!!!!!!!!!!Събуди се българино!!!!
32
2
 
1
 
! Отговори
Тинев преди 10 месеца
"няма да направим никакви реформи и няма да мръднем крачка напред, докато непросветени политици гледат само навън и към джоба си,.."
Госпожата откровено има в предвид Президента си.
Браво, искрена е.
31
0
 
11
 
! Отговори
Кака преди 10 месеца
Тази кака по-добре да се ОТЧЕТЕ какво направи за реформите като министът на правосъдието, председател на ВСС и Вице, не само да критикува, критикува, критикува......
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Докъде докараха икономиката на БГ и ЕС и жизненото равнище на народите управляващите ни след 1989г дермократи- тези,които не само във ВУЗ,но и в гимназиите не можеха да влязат без привилегиите на "мама и тати"?26 години гавра и издевателства- и днес изненадани!Не Белене и Нюрнберг- Сибир за вас,господа и госпожи с "биберони" в устите!През гугъла:Госпожа Меркель, где же было ваше возмущение из-за бомб США?
29
2
 
1
 
! Отговори
човек от народа преди 10 месеца
Русофилите са сатанинска секта поддържана от Империята на Злото. Тази секта трябва да се закрие за да се очисти обществото от демоните на миналото.
28
1
 
2
 
! Отговори
така е преди 10 месеца
На Русопатите най-много им пречи Българския национализъм. Е тук ги яде най-много!
27
4
 
3
 
! Отговори
глас от народа преди 10 месеца
На руските *** много им се иска всички честни хора да кажат ай сиктир омърсени и да се откажат от борбата. Ние обаче имаме нужда от обединяваща фигура и няма да изоставим нашия президент и вице президент.
26
2
 
24
 
! Отговори
будала преди 10 месеца
Тази ли ще бъде новото начало...и то след като се разбра че има---пардон нейните близки огромни влогове в КТБ...нека първо да пише откъде са тези влогове. Макар, че зная= заеми, наследство, картофи-като самоковеца и дарения от ......
25
5
 
12
 
! Отговори
ммм преди 10 месеца
всичко хубаво, само да не е чист популизъм
24
0
 
5
 
! Отговори
дам дам преди 10 месеца
Да гледат в джобовете си полицаите а какво да гледат скъсаните си обувки ли??Не че те вършат нещо два пъти съм търсил до сега полиция и не искам да коментирам какво стана (закони няма).Даже и лев им е много.
Ама не само полицаите си гледат в джобовете и вашите деца си гледат в джобовете че даже май са знаели кога могат да им отанеят
23
17
 
1
 
! Отговори
Дени преди 10 месеца
Каквото и да е било важното е че това което говори е верно,а какво е правила го знаят малко хора ,важното е че се е осъзнала,дори най важното и без това процесите при нас въврвят много бавно защото нашите политици чакат винаги решения от вън,ама нали избираме хора които имат качества да бъдат по решителни и точни в преценките си,дори и да им пречи тякой а този някой е вътре в държавата както винаги,те трябва да вземат от раз решителни действия и да вървим напред,какво се мотаят още.
22
1
 
29
 
! Отговори
Диди преди 10 месеца
Като си толкова честна, защо не подаде оставка като Блага Димитрова - имаше толкова години на разположение. Ти ги използваше обаче да направиш парите и фондацията на дъщеря си, да назначиш сина си, и......имаш и три внучки, докато и тях наредиш ще ти трябва още един мандат.
21
1
 
22
 
! Отговори
Бивш прокурор преди 10 месеца
Такава си беше и в прокуратурата. Като стана говорителка на Главния прокурор Велчев, без конкурс / с тази перфектна външност и черния си загар по рождение/ , назначи сина си Попов В районна прокуратура София и накрая "открадна" шефското място на своя колежка и стана шеф на отдел - напусна прокуратурата и започна да плюе всичките си шефове и колеги начело с Велчев
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма бивши има само настоящи...Силни приказки може би за изборите...
19
1
 
18
 
! Отговори
някой преди 10 месеца
Дотам ни докараха, че вече не вярваме на никого, слушайки повече от 20 години сладки приказки и обещания.
Реалността е много жестока и дори трагична.
А бъдещето - унищожено.
Който политик каквото си ще да приказва - не му вярваме, че е искрен и добронамерен...за съжаление.
18
0
 
26
 
! Отговори
Кала Сийка преди 10 месеца
Марго, защо говориш тези неща в края на мандата си, а не подаде оставка досега, като част от управляващите? Или досега правеше милионите на дъщеря си и оправяше сина си-зам. Районния прокурор на София - Попов? За предизборна кампания ли се готвиш?
17
0
 
23
 
! Отговори
Anton преди 10 месеца
Интересно, докато Маргарита Попова беше цял мандат министър на правосъдието какви ги свърши за съдебната реформа?
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Марго,остави ги тия ала бала реформи...
кажи за яката сметка в КТБ на дъщерята
как става това богатство?
и ти си еди голям бо.....к