"Оскарът" го доказа: Лео ди Каприо е социалист…

Михаил Миков цитира големия актьор от нощта на церемонията
5 мар 2016 19:17,
126
"Оскарът" го доказа: Лео ди Каприо е социалист…
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Михаил Миков намери доказателство за силата на левите идеи в нощта на "Оскарите" миналата седмица.

Пред форум на млади социалисти в Сливен шефът на столетницата обяви, че лявото е модерно и има своето бъдеще. Като пример той посочи речта на Леонардо ди Каприо в нощта на връчването на "Оскарите".

Още по темата
Миков разкритикува българските медии, че не са я отразили добре. Затова той припомни част от нея на младежите и заключи, че думите на Лео показват неговия ляв политически характер и могат да бъдат стимул за младите социалисти:

"Трябва да подкрепим световните лидери, които не защитават големите замърсители и мащабните корпорации, които говорят от името на цялото човечество, местното население и на милярдите хора в неравностойно положение, които ще бъдат най-засегнати от климатичните промени, на децата на нашите деца и на хората, чиито гласове са били заглушавани от политиката на алчността".

След като цитира големия актьор, Миков обясни на младите социалисти, че трябва да потърсят новата сила на левицата. "Тя може да дойде именно от вас, от младите", каза той.

Миков обясни на младежите, че в последните дни четирима апологети на дясното са предложили манифест, който проповядва, че няма ляво и няма дясно. Той припомни, че до сега АБВ е говорела така, за да обоснове влизането си във властта. По думите му, когато от дясно се говори за промяна на статуквото, трябва да се зададе въпроса "защо?". Според него това е само за смяна на персонажите, но не и на политиките.

Лидерът на БСП припомни, че докато това се случва, парламентът е отхвърлил предложението на левицата за повишаване обезщетението за деца от 1 до 2 години до размера на минималната работна заплата, което е щяло да струва на държавата едва 19 млн. лв.

Миков обяви и че ГЕРБ са се провалили в президентската институция. "За този провал отговорност носи не Росен Плевнелиев, не Маргарита Попова, а ПП ГЕРБ", заяви още лидерът на левицата.

Той обвини управляващите, че се отказват от двамата си министри, които са издигнали до постовете президент и вицепрезидент. Миков разкритикува и президента, че е излязъл от конституционните си правомощия, като е заемал страната на дясната политика, и вместо обединител – е бил разединител на нацията, включително с антируските си позиции
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 8 години
Миков, щом виждаш Лео като комунист, го вземи в партията, може да вдигнете електората. А и ще си пиете заедно, бохеми сте.
75
0
 
0
 
! Отговори
мда преди 8 години
Социализмът е левия проект на Сатаната ,неолиберализмът десния .
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков аз съм на бира , ти качво цокаш в момента?
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато имаш милиони не е трудно да бъдеш социалист...
72
0
 
6
 
! Отговори
оскар преди 8 години
оскар и за др.миков''''''наздраве
71
0
 
6
 
! Отговори
Ако..... преди 8 години
...вгледайте се в Миков и ще видите само едни тенекиеги очи...
70
1
 
8
 
! Отговори
TrafoPOST преди 8 години
Свети Трифон Зарезане, прибери си вересиите.
69
2
 
7
 
! Отговори
Справедливость преди 8 години
Дикаприо не е станал милионер за това,че е разкулаило държавата си.Там само за подобни опити и мисъл се влиза в затвора,а при нас госин Мъков, за 26г.червено-сините-жълто-бембяните-лилаво-черните и Господ знай колко още боядисаните и пребоядисаните комунисти оглозгахте държавицата,надминавайки и сънищата си за личното ви светло бъдеще.ДАНО ВИ СРЕЩНЕМ В АДА !
68
2
 
6
 
! Отговори
Васо преди 8 години
"Трябва да подкрепим световните лидери, които не защитават големите замърсители и мащабните корпорации, които говорят от името на цялото човечество, местното население и на милярдите хора в неравностойно ......". Нямате чиста съвест да го направите бе Михаиле. От вашето котило се пръкнаха тези дето ни докараха до това дередже. Трябваше да ви накажем жестоко.
67
0
 
11
 
! Отговори
ирония преди 8 години
Няма да забравя роман на Шърли Маклейн, в който разказва за живота си с Кончалов( единия от братята), пътуване до Перу, където се възхищава от простия беден живот в планината.. И като се връща се потапя във ваната с минерални соли, съзерцава залеза в Малибу' и пие шампанско...Та така и с Каприо, Депардийо, ПР-а на Путин и самия той...
66
2
 
15
 
! Отговори
! преди 8 години
Миков, Каприо и др. западняци може и да си правят "гаргара" със социализма за РЕКЛАМА, защото НИКОГА не са ЯЛИ "соцпопара"; но си живеят в именията и не им идва на ум да живеят в Северна Корея или Колумбия, Венецуела.Някой неук може и да ти повярва.
65
4
 
13
 
! Отговори
Кочо кадията преди 8 години
Госин Мъков,аз съм пияница.Защо не ме предложи от квотата на БСП за инспектор към инспектората при ВСС.Това,че пия от якорудската не ме прави по-малко достоен от по-достойните,но май ми трябва роднинство освен и хоби.Нали?
64
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лео ди Каприо и много други интелигентни хора по света може да са искрено "леви", но тези, обявяващи се за "леви" тук у нас, доказаха на практика, че нямат нищо общо с това, за което се хвалят. Кичат се с "леви" фрази с користна цел - лично облагодетелстване.
63
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като се има в предвид че Китай и русия са с НАЙ МРЪСНИТЕ те и анти екологични производства русия по малко де там почти нищо не произвеждат само суровини вадят Минков пак не е в час А пък Леонардо когато игра във Вълкът на Уолстрийт си рекламираше филма с бая десни изказвания сега нов филм НОВА РЕКЛАМА но се така тъпии БГ ***
62
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 81 бабати Тонка не я убиха комунистите НО СИ НАВАКСАХА като убиха ДВАМА от внуците и
61
0
 
27
 
! Отговори
Хммм преди 8 години
Тоя е страхотен човек...за на маса
60
2
 
28
 
! Отговори
смешка преди 8 години
Миков скоро и марсианците ще набеди че са леви... толкова смешен че жал ми става. Определено трябва да се пенсионира, че ще остане не като политик, а като виден комик.
59
10
 
14
 
! Отговори
КОЙ преди 8 години
***,че КОЙ отГРОБ не е червен,Боко ли,Цецо ли,Менда ли,Цачева ли Плевнята ли,.Бъчварката ли. КОЙ ,МАФИЯТА Е НА ВЛАСТ,ОСТАВКА
58
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЯ, и баба Тонка комунистите убили в комунистически лагер. Само дето по времето на баба Тонка нямало комунисти :)
57
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименГенерал-лейтенант Владимир Вазов прекарва последните години от живота си в ловешкото село Рибарица, където умира на 20 май 1945 г. и не е умъртвяван в никакви коминистически лагери. Освен това като личност и значение един генерал не може да се сравнява с Вапцаров. Може ли някой да назове български поет, писател, учен, интелекуталец от ранга на Никола Вапцаров и Гео Милев които бяха убити от царския режим, поне едно име от този ранг който е бил убит в комунистическите лагери?