"Оскарът" го доказа: Лео ди Каприо е социалист…

Михаил Миков цитира големия актьор от нощта на церемонията
5 мар 2016 19:17,
126
"Оскарът" го доказа: Лео ди Каприо е социалист…
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Михаил Миков намери доказателство за силата на левите идеи в нощта на "Оскарите" миналата седмица.

Пред форум на млади социалисти в Сливен шефът на столетницата обяви, че лявото е модерно и има своето бъдеще. Като пример той посочи речта на Леонардо ди Каприо в нощта на връчването на "Оскарите".

Още по темата
Миков разкритикува българските медии, че не са я отразили добре. Затова той припомни част от нея на младежите и заключи, че думите на Лео показват неговия ляв политически характер и могат да бъдат стимул за младите социалисти:

"Трябва да подкрепим световните лидери, които не защитават големите замърсители и мащабните корпорации, които говорят от името на цялото човечество, местното население и на милярдите хора в неравностойно положение, които ще бъдат най-засегнати от климатичните промени, на децата на нашите деца и на хората, чиито гласове са били заглушавани от политиката на алчността".

След като цитира големия актьор, Миков обясни на младите социалисти, че трябва да потърсят новата сила на левицата. "Тя може да дойде именно от вас, от младите", каза той.

Миков обясни на младежите, че в последните дни четирима апологети на дясното са предложили манифест, който проповядва, че няма ляво и няма дясно. Той припомни, че до сега АБВ е говорела така, за да обоснове влизането си във властта. По думите му, когато от дясно се говори за промяна на статуквото, трябва да се зададе въпроса "защо?". Според него това е само за смяна на персонажите, но не и на политиките.

Лидерът на БСП припомни, че докато това се случва, парламентът е отхвърлил предложението на левицата за повишаване обезщетението за деца от 1 до 2 години до размера на минималната работна заплата, което е щяло да струва на държавата едва 19 млн. лв.

Миков обяви и че ГЕРБ са се провалили в президентската институция. "За този провал отговорност носи не Росен Плевнелиев, не Маргарита Попова, а ПП ГЕРБ", заяви още лидерът на левицата.

Той обвини управляващите, че се отказват от двамата си министри, които са издигнали до постовете президент и вицепрезидент. Миков разкритикува и президента, че е излязъл от конституционните си правомощия, като е заемал страната на дясната политика, и вместо обединител – е бил разединител на нацията, включително с антируските си позиции
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
14
 
! Отговори
! преди 8 години
Тоя Миков вече е тотална щета! Какви социалисти го гонят, хората си живеят в капитализма, правят си милиони, и нямат нищо общо с глупостите в главата на Миков.
35
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЖиборВ Белене и другите лагери е имало предимно криминални престъпници, политическите са били единици. Факт е, че сега НПОтата не могат с милионите които получават от техните запатни господари и един уеб сайт да направят за прословутите жертви на комунистическите - просто такива няма.
34
1
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
А бе Миков,пак се изцепи неподготвен.Та през Тошово време вие изкарахте и Васил Левски,че е бил комунист,защото казал,че не ни трябва цар.*** изпълзяха от дупките заради инициативата на Путин в Сирия.Путин е бивш комунист и КГБеец,но е и истински държавник.,за разлика от вас ветропоказателите ......
33
1
 
10
 
! Отговори
Кап Йот преди 8 години
А ти Гюро щастливец ли си? Теб социализма те направи щастливец- доста милиончета имаше в куфарчето,което ти дадоха хората на Луканов- нали?? Няма да си признаеш тиииии,знам ви аз хайдушкия манталитет!
32
2
 
4
 
! Отговори
НЕГРАМОТНИЦИ! преди 8 години
милЯрдите
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еникьой е бил лагер за съхраняване живота на евреите,но в него е имало и криминални разбира се. А това "Аушвиц" в кой окръг се намираше,че нещо не се сещам- в Шуменски или във Видински??
30
8
 
2
 
! Отговори
Гюро преди 8 години
Знаете само Белене и Скравена с предимно криминалните елементи. А, че преди това е имало Еникьой, Гонда вода, Аушвиц и Заксенхаузен - това не знаете или не ви уйдисва. Така е - щом е имало Еникьой - ще има Белене. Това е логиката на живота, нещастници.
29
1
 
6
 
! Отговори
Aquarius преди 8 години
Леонардо изповядва някои ляво-либерални идеи, но това не го прави социалист. Другарите пак не са си научили урока. Друг е въпросът, как така едни хора израстнали с привилегии и непознали бедността, лишенията и горчилката на живота се зоват "социалисти". А и следва коментарът за четиримата десни апологети... да наречеш Антоний Тодоров десен си е грубо непознаване на темата. Типично представяне за председател на една тоталитарна партия.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков от Леонардо ди Каприо ли е тръгнал да събира лаври? БСП и компания са ударили дъното. Станали са по-зле от македонците. (Всяко нещо го свързват с тях)Що не се похвалят с техните постижения и успехи, а са тръгнали да приобщават чужди? Жалки са а вече и смешни.
27
1
 
7
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Левите идеи през ХХ век бяха в ръцете на най-богатите ултрамилиардери,които светът е виждал- едрите банкови монополисти! Те се наричаха "Леви" не защото не са десни,а защото фамилията им беше "Леви"! Свободата,равенството и братството са за тях един лозунг,призван да подлъже масите и да ги вкара в капана,откъдето излизат ошушкани така,както и турчин не може да ги ошушка дори за десет века!
26
4
 
8
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Да- до 1961-62 г. в Белене не е имало никакви други затворници освен политически и когато бъдат поправени учебниците по история на България,всичко това ще се напише в тях. Тогава ще научиш достатъчно имена и подробности подли анонимнико,и ще спреш да си правиш гавра с паметта на жертвите,защото някой от твоите близки вероятно е замесен в избиванията.За Вапцаров и Гео Милев не ми говори- те са български поети,но не от ранг- червената пропаганда след 1944 г. ги направи да изглеждат такива.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Социализмът в българският му вариант не беше добра система. Но това е само по-малкият проблем. По-големият е, че сегашната система е много по-лоша от социализма.
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЖиборВ Белене е имало предимно криминални. Политическите са били единици.
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЖиборНе знаех, че американското посолство е собственост и се управлява от турци-комунисти.
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли някой да спомене само едно име на жертва на комунистическите лагери - интелектиалец, писател, поет, учен - който е от ранга на Гео Милев или Никола Вапцаров които бяха убити от царския режим. Само се говори за милиони избити в комунистическите лагери, но няма нито едно име. Не че не е имало невинно пострадали от комунистите - покрай сухото гори и мокрото, но те са били единици.
21
2
 
4
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Медиите в България до една са собственост на турци и комунисти- достойни авери в орташкото крадене на България! Коя от тях по-напред да отрази това,което ти предлагаш анонимнико- турската или комунистическата??!! За такива народът си има приказка: "Трай,коньо за зелена трЕва"!
20
2
 
4
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
До 1961-62 г. в Белене не е имало НИКАКВИ други затворници освен политически! Покажете ми един жив освободен затворник от онова време- за да е жив сега,той трябва да е бил дете!
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЖиборКъде са близките на "Политзатворници,преживели кошмара на червените концлагери" да правят възпоменателни събирания, къде са НПОтата да направят филм, да издадат книга, да направят уеб сайт за този "кошмар". Защо соpосоидните медии мълчат по-въпроса, и не канят близки на милионите избити концлагеристи за да разказват за тях да знае младото поколение.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЖиборNIKOGA NIKOI NE E PRITESNIAVAL TEZI BOKLUZI--SAMO KRADYAHA I IZNASILVAHA,ZATOVA SA BILI V ZATVORA,A NE ZA NIAKAKVA SI POLITICESKA DEINOST.
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименNIKOGA V BALGARIA NE E IMALO LAGERI ZA POLITICESKI ZATVORNIZI.V ZATVORA BIAHA KRADZITE,MOSHENNIZITE-RAZNI KULTURNI DEIZI,ARTISTI--KATO SEGASHNITE PIANIZI I ALKOHOLIZI-ARTISTI I KOLTURTREGERI.