АБВ си тръгва, вади Калфин от властта

Не става дума за търговия, категорични са хората на Първанов
Обновена: 10 май 2016 15:37 | 10 май 2016 15:28,
114
АБВ си тръгва, вади Калфин от властта
Снимка: Булфото

Националният съвет на АБВ реши партията да напусне управляващото мнозинство, а Ивайло Калфин да бъде изтеглен от правителството. Това обяви зам.-шефът на формацията Румен Петков. 

За да излезе АБВ наистина от властта, решението на Националния съвет трябва да бъде потвърдено и от конгреса на партията, който ще се проведе в неделя. Решението е било взето единодушно, обяви Петков на пресконференция, на която лидерът Георги Първанов не присъства. 

"Не става дума за търговия, а за отказ от един модел, който се опитвахме година и половина да променяме, но не успяхме", каза Емил Кало от ръководството на АБВ. 

Сред аргумените за напускане на властта Румен Петков нареди порочния начин на приемане на Изборния кодекс, съдебната реформа, енергийната политика на правителството. 

"Не говорим за несходство в характерите, а за генерални политически различия, които за съжаление ГЕРБ задълбочава", отвърна Петков на въпроса дали АБВ се чувстват пренебрегнати или обидени. 

Решението на АБВ идва изненадващо на фона на очакванията Патриотичният фронт да излезе от властта. След среща с ГЕРБ и РБ обаче патриотите дадоха да се разбере, че засега остават във властта. 

На въпрос дали това, че АБВ не са били поканени на разговорите, е било катализаторът за напускането им, Румен Петков отвърна: "Днешната спявка в Народното събрание, която е приключила с прегръдки и целувки, колко влажни и колко не, това е друг въпрос, си е право на хората, участвали в нея". Той все пак обясни, че АБВ не са били канени на нея. 

Петков обясни и че решението за напускане не е свързано с промяната в ръководството на БСП и намерението на червените да преговарят за общ кандидат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Ами че чудесно:-)Да си заминават....Тъкмо едни изнудвачи по- малко....
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както е казано: ВСИЧКО ЧРЕЗ ДПС СТАНА И НИЩО ОТ ОНОВА, КОЕТО Е СТАНАЛО, НЕ Е СТАНАЛО БЕЗ ДПС.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баче Иване, те тези в Мюнхен са ти запазили две високо платени работни места - едно за първа и едно за втора смяна. И апартамент на Максимилианщрасе.
56
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баче Иване,като толкова искаш да ходиш в чужбина отивай,но ще разбереш,че не сладни.Окото ти все насам ще гледа.От алчност бягате всички,а не че сте толкова зле.Имате работа,семейства,къщи,коли,не лягаме гладни,но все не ви стига.Искате да живеете,като царе,да карате мерцедеси,да се надувате като пуяци,колко сте добре.Добре че българите в миналото не са мислили като вас,а са стояли тук при много по-тежки обстоятелства.
55
4
 
17
 
! Отговори
много добре! преди 8 години
след като гоцето не успя да наложи телеуправление на Премиера, тръгна да се измъква като мокра връв. Аре чао!
54
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стига сте ги наричали патриоти продавци като Каракачанов и Симеонов интересуващи се само от власт. Не петнете тази прекрасна дума!
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дядо Пенчо, който е на осемзесет години, остана безкрайно учуден че абревиатурата РБ означавала реформаторски блок.Той си мислел, че е Разбойническа Банда.
52
11
 
8
 
! Отговори
пфф преди 8 години
Не знам за какво се радвате. При нови избори ПФ си заминават. Деформаторите заминават. Атака ще е на ръба. АБВ ще са на ръба. Тоест очертава се ГЕРБ в коалиция с ДПС или ДОСТ; или БСП в коалиция с ДПС или ДОСТ. На кратко нищо ново под слънцето. Само излишни пари хвърлени на вятъра за избори.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
70 - Той май и онзи в Белград излезе от затвора. Дето беше казал "Бойко взе парите" - сега ще си ги иска обратно тези пари.
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Баче Иван"Аз също другия месец заминавам за Мюнхен, където съм си намерил изключително добре платена работа по специалността си."Не знаех, че в Мюнхен предлагат добре платена работа по специалноста "Тролене" ?!
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дзерджински, при тези твои анализи имеш ли предвид ГОЛЕМИЯТ ГРАБЕЖ НА КОЙТО СМЕ ПОДЛОЖЕНИ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ?
48
1
 
9
 
! Отговори
До Баче Иван преди 8 години
Колега, помаците масово работят в Англия, Германия, Испания, Гърция. Ние като сме помаци, да не сме ***!
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баче Иване, ама ти имаш специалност? Странно.
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКО ЩЕ СТАНЕ ТАКА, КАКТО КАЖАТ АМЕРИКАНЦИТЕ. АКО РЕШАТ ДА МАХНАТ БОКО, ЩЕ ТРЯБВЕА ДА СИ ХОДИ.АКО РЕШАТ ДА ГО ИЗПОЛЗВАТ ДО ПЪЛНА АМОРТИЗАЦИЯ, ЩЕ ОСТАНЕ, МАКАР И АМОРТИЗИРАН.
45
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен РБ Е
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 50 Той и Боко е от същото котило.
43
1
 
8
 
! Отговори
Vlad_ko преди 8 години
Днес излязоха спиъците с удобрените за финансиране фирми по ОП "Ново работно място 2015" и министъра подава оставка. Случайност а?
42
9
 
13
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 8 години
Някой съмнява ли се още, че Гоце е съветски аватар ! Той стана президент с гласовете на КГБ-проекта ДПС. Беше и е най-върлия проводник на руските империалистически интереси у нас. Боко ми иде, ако го видя да го пребия за всичките му кражби и простотии, но в последно време, възможно и под американска диктовка, предприе действия за еманципиране от тоталната ни енергийна зависимост от Русия. Руската мечка това лесно няма да му го прости !
41
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кукловодите на прехода започнаха нов политически проект с партия на Слави Битивито, сега поредния им ход е да съберат Бсп и Абв и с подкрепата на руските националисти от Атака да вземат власта и отново ни чака големо комунустическо крадене и суперинфлация! Но народа няколко пъти им сърба попарата и вече ги разпознава тези пладнешки айдуци, наследници на мандраджийските обирджии!
40
4
 
19
 
! Отговори
Bill преди 8 години
Отровата ГЕРБ, която окраде всичко и повиши цената на всичко, без доходите, си отива! Има шанс за България.