След отказа на Дончев – "Тотю Младенов и други лица"

Вицепремиерът не искал стола на Калфин, търсенето продължава
13 май 2016 10:30,
20
След отказа на Дончев – "Тотю Младенов и други лица"
Снимка: архив Булфото

Вицепремиерът Томислав Дончев не иска да стане социален министър, стана ясно от думите на шефа на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Именно той вчера обяви, че Дончев е официалната номинация за поста и дори проведе преговори с партньорите за подкрепа при гласуването.

Още по темата
  

Днес обаче стана ясно, че вероятността вицепремиерът по еврофондовете да поеме социалните въпроси е малка. От правителството обявиха неофициално, че Борисов не иска да го хаби в тежкото министерство.

Цветанов обаче уточни в парламента, че всъщност Дончев не иска да се заеме с това. В същото време той обясни, че кандидатурата му не е отпаднала.  

"От вчерашните разговори, които имах с премиера, Томислав Дончев действително не е много съгласен да заеме тази позиция. Разговорите продължават, търсят се възможностите, но за мен е важно, че имаме парламентарно мнозинство, което да гласува промяната", каза Цветанов.

Той обясни, че за социален министър биха могли да се разглеждат и "Тотю Младенов и други лица". Цветанов обясни, че и зам.-шефката на социалната комисия в парламента Светлана Ангелова също би била добра кандидатура, макар в момента да не била сред спряганите имена.  

"Още не говорим за смяна на кандидатурата. Когато имаме внесено предложение, нека тогава да говорим", каза все пак дясната ръка на премиера.  

Цветан Цветанов обясни, че мотивът на Дончев да отказва стола на Калфин е голямата му натовареност в Министерския съвет.  Новият социален министър вероятно ще стане ясен другата седмица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тотьо е пич. в предишното правителство предложи във всяко семейство по едно р....... да вземем да се интегрират.
16
0
 
0
 
! Отговори
ганьо преди 8 години
може ли да не го попиташ първо дали иска и да тръгнеш да пазариш партиите за подкрепа?
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сложете завряния зет от Драгалевци, тъкмо го е закършил с парите, а и тази пенсионна реформа е негово дело, знае как да си оправи грешките!
14
5
 
2
 
! Отговори
Правилно!! преди 8 години
Инж.Тотю Младенов беше стойностен министър в кабинет "Борисов-1" и е съвсем резонно да продължи с дейност ,за която е наистина компетентен!Казах!
13
2
 
7
 
! Отговори
ГДЕ ГИ НАМИРА ТИКВА преди 8 години
банкянска все такива "големи" специалисти
12
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Тотьо Младенов също става за местото на Ивайло Калфин.
11
1
 
3
 
! Отговори
ВЕЧНО НАЧУМЕРЕН преди 8 години
ходи ТОТЮ та да изглежда по-умен, сериозен, а не ЛЕКО МОМЧЕ на повикване като оня ПЕЕВСКИ, дето щом му свирне НАЧАЛНКА от БАНКЯ и току фалира някоя банка за да напълни банкянските "активи"
10
2
 
8
 
! Отговори
ей богу доживях преди 8 години
Както никой не разбра ,че Калфин е там,може и никой да не разбере, че го няма.
9
1
 
4
 
! Отговори
НАШ ТОТЮ преди 8 години
щял да се жертва за ВОЖДА. Ей, много мереклии да се жертват кат бай *** за едната слава да докопат министерския пост. Или поне една митница
8
1
 
8
 
! Отговори
ined преди 8 години
до 9: От къде свестен човек при ГЕРБерастите - като мат'риала им е скапан.Тотю го видяхме вече колко "може" - поредния герберски некадърник.
7
1
 
10
 
! Отговори
Noname преди 8 години
Всеки иска на хляба мекото, а когато се стигне до момента с ваденето на горещия картоф всеки се дърпа за да не се опари.
6
2
 
14
 
! Отговори
Национал преди 8 години
ББ не иска горещи столове.ББ иска да похарчи 16-милиарда и да казва , че Той дава парите.Така може да управлява и най-безмозъчният тип на планетата!
5
4
 
4
 
! Отговори
Николай преди 8 години
До Анонимен 4Човек по външния вид ли ще съдиш? Да те видим какъв си хубав. Сто пороцента си с един пръст чело.
4
1
 
8
 
! Отговори
gerberas преди 8 години
Тотю Младенов смех ..... ама голем смех ! Вие луди ли сте бе ! Изберете си го тоя и тогава ще видите глада и мизерията в най-висшата им форма . Има толкова много други кадърни " калинки" в редиците не ГРОБ xaxaxax
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този тотю прилича на един старец артист от един турски сериал. Личи си че сме били под турско иго 500 години. Прабаба му на този е рез.ата от някой рез.як. Такава прилика има че първоначално помислих че пишат за турският сериал. На всичкото отгоре им дадохме власт на турчетата да се разпореждат със съдбата ни. Е такава държава не съм виждал.
2
0
 
15
 
! Отговори
ей богу доживях преди 8 години
Никой ли не иска да е министър,що не пуснете обява
1
3
 
14
 
! Отговори
ХА СЕГА... преди 8 години
ДА НЕ Е ЛУД ДА СЕ СЪГЛАСЯВА СЕГА КЪДЕТО Е НЕ СЕ ИСКА МНОГО РАБОТА И ОТГОВОРНОСТ ИЛИ С ДВЕ ДУМИ ЛЕКА Е РАБОТАТА МУ ЗАЩО ДА СЯДА НА СТОЛА НА КАЛФИН - В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ВСЕКИ ТЪРСИ ЛЕКОТО САМО ДА Е НАЧАЛНИК И ДА ВЗЕМА ГОЛЯМАТА ПАРА