Маслото от марихуана подхлъзна депутатите и те: Не!

Едва трима народни избраника "за" канабиса за медицински цели
122
Маслото от марихуана подхлъзна депутатите и те: Не!
Снимка: Архив Reuters

Само трима депутати се оказаха с по-либерални разбирания и подкрепиха искането на независимия Велизар Енчев да се легализира употребата на масло и спрей от марихуана за медицински цели и то не за лечение, ами за облекчаване на болката при определени заболявания.

Той пък мотивира предложението си за поправка в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите с научно изследване, според което марихуаната намалява болката при множествена склероза, СПИН, карцином и парализа.

Според Димитър Байрактаров от ПФ обаче узаконяването на марихуаната ще направи цената й по-ниска и потреблението ще се вдигне, а така пък печалбата от нея ставала по-голяма. 

"Едно време доза марихуана е струвала 120 долара, сега е 3 долара", коментира той.

Патриотът беше категоричен, че болните се чувстват по-добре уж под въздействието на марихуаната, а всъщност ставало въпрос за ефекта плацебо.

"Този метод може да се направи с един добър психолог, та дори с едно захарче, което ще убеди болния, че са му минали всички болки. Гинко билоба преди време беше много популярно, но никой не обясни, че подобряването на оросяването се постига само от мъжките листа, които пък са само няколко на брой на дърво и в морската градина в Бургас бяха опоскани всички дървета", обясни Байрактаров.

Според Георги Кючуков от АБВ легализирането на марихуаната е пътят към ада.

Велизар Енчев му опонира, че явно 13 европейски държави, 12 американски щата и Израел са поели по този път, но в крайна сметка употребата на марихуана под каквато и да било форма у нас си остана забранена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
15
 
2
 
! Отговори
баба лалка преди 7 години
Енчев, не те ли е срам да се занимаваш с подобни простотии? Избрахме те да защитаваш интересите на бедните пенсионери, мош..е.нико дърт! Какво става с партията ти, или я направи за да цоцаш субсидийка, защото депутатската заплата не ти стига? Лобист ли си или да?
51
1
 
21
 
! Отговори
До Аз преди 7 години
Не дай си Боже, имаш дете с епилепсия или клъстерна мигрена или подобно тежка заболяване... единственото спасение е маслото от канабис.
50
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После гласувай за такива иди0ти!
49
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако на някои от тия депутати роднина им се разболее от тежко заболяване, бъдете сигурни, че ще нарушат собствения си закон и ще търсят лек. А канабиса е доказано лекарство.
48
24
 
5
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Браво. Не на наркотиците.Наркоманите трябва да се избиват.
47
0
 
7
 
! Отговори
Васил преди 7 години
Нечовешко и противонаучно, а освен това с аромат на лобизъм от страна на една фармацевтична компания, която тества законно марихуана у нас.Царят е гол, ама ние защо му се радваме!?
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Които има нужда може да си купи семена през интернет,висококачествени холандски семена .Само трябва да внимавате във отглеждането защото не е лесно има си тънкости,мъжки ,женски,светлина ,температура.
45
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриот е, душа дава, но не за народа, а за свойта доза марихуана. А болните, кучета ги яли. Те да плащат за морфин. НАГЛЕЦИ! Предатели!
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** въпрос, но кога една "доза" марихуана е струвала 120 долара?Никога не е била над 20 лева, даже и по тошово време (е, тогава се лежеше).
43
0
 
40
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Е как да падне забраната, нали им замина бизнеса. :)
42
4
 
28
 
! Отговори
Соломон преди 7 години
Закостенели мозъци! Мислят само за джоба си и за задните си части. Вън от парламента! Хората умират в болки и стенания, а тия думбази се боят да не стане наркоман онкоболен, който умира и не иска краят да е с ужасяващи болки. Абе, Байрактаров, ти бил ли си в болница?
41
0
 
23
 
! Отговори
гошко преди 7 години
"Едно време доза марихуана е струвала 120 долара, сега е 3 долара" Първо ти е смешно, после тъжно.
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти ако си един напушен лекар дали аджеба няма да си без клиенти, кой ще дойде да се лекува при теб ами като си закупиш разрешителното за таксиджия ко ще правиш, ама пуши си. Сложи си и една станиолена шапка и не излизай от къщи да не те удари някоя кола. Сега не става ясно, какво според тез депутати е лошо в падането не цените на забранено за продажба /нещо си/ само аз ли не виждам връзката.
39
1
 
10
 
! Отговори
Я па ти преди 7 години
До байхуйКой бе ти ги наговори такива глупости на тебе? Най-голям производител в световен мащаб е Испания, следвана от Боливия, Холандия, Камерун и т.н. Израел е на 15 място.Мой съдружник отваря кофи шоп в Холандия идния месец- лицензът му струва точно 2399 евро.
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не е ли подозрително, че защитниците на марихуаната за мед. цели са здрави хора"Е,и? За какво трябва да ги подозираме? Нормално е и здрави хора да употребяват марихуана, както и да пушат цигари и да пият алкохол. Може би ги смяташ за прикрити престъпници?
37
1
 
25
 
! Отговори
mda преди 7 години
Истината е, че партиите в България са най-големите производители на наркотици. Обаче марихуаната сравнена със синтетичните наркотици е направо недалновидна- трябва да се отглежда, обработва и т.н. и в крайна сметка е много по-евтин един грам от най-качествената сравнен с грам амфетамин. А България по партийни канали изнася амфетамини за цял свят вече над 50 години. И преди да дрискат троловете по това мнение можете да прочетете докладите на CIA за България, общодостъпни са...
36
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние чакаме от тези умници да ни поведат към по-добро. Ами той не си е направил труда да отдели 5 часа да се пообразова по важен проблем, който касае онкоболни, а ние чакаме от него да решава проблемите на държавата.Ясно колко му дреме за хората, като дори за болните не си мръдва двете гънки в мозъка.
35
3
 
22
 
! Отговори
Суека преди 7 години
МАФИЯТА каза НЕ на канабиса за лечение на болните и не само !!! Аз пък казвам НЕ на всички правителства от 1944 9-ти септември и НАРОДЕН СЪД за предателите управляващи милата ни РОДИНА няколко поколения ! Стига КОЛЕНЕ И БЕСЕНЕ на наш гръб време е за разплата ! Когато си корумпиран и подметка на корпорации и фирмени интереси винаги казваш НЕ на нещо което е от полза на мнозинството хора , но не и на твоята банкова сметка !
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то е забранено ама я си намирам кога си сакам !
33
0
 
11
 
! Отговори
без преди 7 години
Ако се чувстваш по-добре от плацебо, не е ли НЕПЛАЦЕБО. Откъде ги намират тия кр...чувстват по-добре уж под въздействието на марихуаната, а всъщност ставало въпрос за ефекта плацебо